En Sıcak Konular

MİLLİ ATLET KEMAL KOYUNCU'DAN GÜMÜŞ MADALYA

7 Mart 2011 14:32 tsi
MİLLİ ATLET KEMAL KOYUNCU'DAN GÜMÜŞ MADALYA 31. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın son gününde erkekler 1500 metrede piste çıkan Kemal Koyuncu, Türkiye rekoru kırdığı yarışta altını kılpayı kaçırdı, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Gururumuz Koyuncu!

31. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın son gününde erkekler 1500 metrede piste çıkan Kemal Koyuncu, Türkiye rekoru kırdığı yarışta altını kılpayı kaçırdı, gümüş madalyanın sahibi oldu. Bayanlar 3000 metrede ise Sultan Haydar 9.’lukta kaldı

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 31. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nın son gününde 1500 metre finalinde Türkiye rekoru kıran Kemal Koyuncu, gümüş madalyanın sahibi oldu.
Baştan sona birinci götürdüğü yarışta, varış çizgisine metreler kala İspanyol Manuel Olmedo’nun yaptığı atakla ikinci sıraya gerileyen milli atlet, 3:41.18’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak, gümüş madalya kazandı. Koyuncu, Türkiye’ye ikinci madalyasını kazandırdı.
Bayanlar 3000 metre finalinde piste çıkan Sultan Haydar ise beklenen performansı ortaya koyamadı ve dokuzunculukta kaldı. Yarışa arka grupta başlayan milli atlet, ikinci turdan sonra orta gruba ilerledi ve bir süre bu grupta mücadele etti. Yarışın bitimine yedi tur kala ön gruba yerleşen Haydar’ın temposu giderek düştü ve gruptan koptu. Yarışın sonlarına doğru gerilerde kalan Haydar, mücadeleyi dokuzuncu sırada tamamlayabildi.
Yarıştan sonra büyük bir sevinç yaşayan Kemal Koyuncu, “Herkesin benden sadece final beklentisi vardı. Ama ben kazanmak için koştum” dedi. Üç aydır Etiyopya’da hazırlık yaptığını ifade eden milli sporcu, “Hayatımda ilk defa salonda koştum. Hiç yapmadığım antrenmanları yapıp, çok iyi dereceye imza attım. Antrenörüm Metin Sazak da bana çok destek verdi” diye konuştu.

‘Gece uyuyamadım’
Erkekler 3000 metrede bronz madalya kazanan milli atlet Halil Akkaş, Avrupa Şampiyonaları’nda ilk madalyasını kazandığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Yarıştan sonra gözüme uyku girmedi. Bitiş çizgisine metreler kala dördüncülüğe gerileyince, aklıma üzerimde emeği olan insanlar geldi, bir güç beni itti ve üçüncü oldum” dedi.
Eyfel Kulesi önünde objektiflere poz veren ve yarış içindeki duygularını anlatan Akkaş, “Dördüncü sıraya gerilediğimde toparlanmam zor olacak diye düşündüm. O sırada, bana destek verenler gözümün önüne geldi. Ben bunları düşünürken sanki bir güç beni itti, öne geçtim ve bronz madalyayı elde ettim” diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/gururumuz-koyuncu-/spor/spordetay/07.03.2011/1360997/default.htm?ref=OtherNews}

 



Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,173 µs