En Sıcak Konular

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU BİRLİKTE AÇILIŞ YAPTI

7 Mart 2011 12:04 tsi
ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU BİRLİKTE AÇILIŞ YAPTI Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulaştırma Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesi olan, 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Banliyö Hattı açılış törininde buluştu.

Açılışı birlikte yaptılar

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu Şeb-i Aruz töreninden sonra dün İzmir’de bir araya geldi..

Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulaştırma Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesi olan, 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Banliyö Hattı açılış törininde buluştu. Tarihi Alsancak Garı’ndaki törende bir araya gelen Erdoğan ve Kılıçdaroğlu el sıkıştı ve yan yana oturdu. Törende Erdoğan’ın konuşması sırasında, ‘Burası gavur İzmir’ diye bağıran CHP Buca Gençlik Kolları üyesi Sinan Yaman güvenlik güçlerince salondan çıkarıldı. İzmir’e öğle saatlerinde gelen Erdoğan, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuşma yapıp, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi’ni açtıktan sonra, Aliağa-Menderes Banliyö Hattı açılış töreninin yapılacağı Alsancak Garı’na geçti. Almanya’dan tören için özel uçakla gelen Kılıçdaroğlu da Büyükşehir Belediyesi”nde bir süre kaldıktan sonra Alsancak Garı’na gitti. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu burada el sıkışıp objektiflere poz verdi. Yan yana oturan iki lider hiç konuşmadı.

Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçen 17 Aralık’ta Konya’da Şeb-i Aruz töreninden sonra dün İzmir’de bir araya geldi; hükümet ile Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirilen Aliağa- Menderes Banliyö Hattı’nın açılışını yaptılar...

Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, İzmir’de Aliağa- Menderes Banliyösü’nün açılış töreninde uzun bir aradan sonra bir araya geldi. Açılışa Kılıçdaroğlu, Erdoğan’dan 2 dakika önce geldi. Erdoğan, salona girdikten sonra Kılıçdaroğlu’nun yanına gitti kendisi için ayrılan koltuğa oturmadan önce tokalaşmak için elini uzattı. Liderler yan yana oturdu. Kılıçdaroğlu’nun yanına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan’ın yanına ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oturdu. Başbakan ve ana muhalefet lideri, tören boyunca göz göze gelmedi.

‘Özgürlük’ vurgusu

Kürsüye önce Kılıçdaroğlu çıktı. CHP olarak Cumhuriyet’in simgesi İzmir’le gurur duyduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “İzmir’e bakınca herkesin yaşam tarzını, kültürünü, inancını yaşadığını görüyorum. İzmir’e bakınca hukuk üstünlüğünü, basın özgürlüğünü, insan haklarını, hoşgörüyü görüyorum. İzmir’e bakınca Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanların hoşgörüyle yaşadığı bir kent görüyorum. Ben İzmir’e bakınca doğayı, denizi, havayı seven insanlar görüyorum. İzmir’den bakınca gazetelerinde özgürce yazılarını yazan gazetecilerin, kürsülerinde düşüncelerini özgürce açıklayan öğretim üyelerinin, sokaklarda özgürce yürüyen insanları görebiliyorum. Ülkede yaratılan zenginliklerden herkesin eşitçe pay alabildiği ülke istiyorum.”

Salonda kısa bir gerginlik

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını not alan Başbakan Erdoğan, “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları ile kürsüye çıktı. Ancak Başbakan Erdoğan kürsüde konuşmaya başladığı anda, CHP Buca Gençlik Kolları üyesi olduğu belirtilen Sinan Yaman, “Burası gavur İzmir, ya denize dökeriz, ya sandığa gömeriz” diye bağırdı. Ortalık biranda karıştı. Sinan Yaman, polisler tarafından dışarı çıkarılmak istenirken, AK Parti’lilerle CHP’liler tartıştı. Kısa süreli tartışma ve bağırışmalara aldırmayan Başbakan Erdoğan konuşmasını sürdürdü.

Başbakan Erdoğan, “Egeray, İzmir’e, İzmirli vatandaşlarımıza hayırlı olsun. İzmir’e bu muhteşem eseri kazandıran İzmir trafiğini kolaylaştıracak İzmir’e nefes aldıracak bu projeyi başarıyla tamamlayarak, Ulaştırma Bakanlığımız ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne İzmirli kardeşlerime bu kolaylığı getirdikleri için şükranlarımı ifade ediyorum. İZBAN’ı tebrik ediyorum. Proje aşamasından inşaatın tamamlanmasına kadar ortaya çıkmasına neden olan mimarları işçileri özellikle kutluyor ve kendilerine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti: “Hükümet ile belediye ortaklığında gerçekleşen projeyi öven Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:”Hükümet’in partizanlığa asla tenezzül etmediğini, birlikte bir şey yapılabileceğini gösterdi 81 vilayet içine ayrım olmadığının somut bir eseri oldu. Göreve gelmeden önce partimizi yeni kurduğumuzda partimize katılan belediyeler vardı o zaman belediyelerimiz mevcut iktidardan haklarını alamıyorlardı. Ödenekler borçları nedeniyle kesiliyordu. Bunu değiştirdik. Kesintiyi yüzde 25’e indirdik. Ödemelerine kararlı bir şekilde devam ediyorsa yüzde 25, aksak gidiyorsa yüzde 40. Seçimden sonra sonuç ortaya çıktıktan sonra oy dağılımlarını rafa kaldırıyor 81 ilin tamamına eşit mesafede durarak çalışıyoruz. Vilayetlerinde Mersin’de 2013’e kadar ciddi bir hazırlığın içine gireceğiz. Limontepe’de bir ucube var. Kentsel dönüşüm değişim çerçevesinde onlar da ikna edilir ve oralarda da modern binalar yapılayarak o güzelliği görmüş oluruz.”

SONRA TRENE BİRLİKTE BİNDİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alsancak Garı’ndaki açılıştan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bindiği banliyö treninden Turan İstasyonu’nda indi. Yanındaki kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte, kendisini bekleyen partilileri selamlayan Erdoğan, “El ele omuz omuza neler olabileceğinin gösterilmesi bakımından önemli bir eser. İzmirliler bunun huzurunu, mutluluğunu yaşayacaklar” dedi.

İlk adım Piriştina döneminde

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Piriştina döneminde 1999’da 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Banliyö Hattı projesi geliştirildi. TCDD ile ön protokol imzalandı. Ekonomik kriz nedeniyle sürüncemede kalan pprojenin önünü açacak ’İzmir Banliyö Sistemi Geliştirme Projesi İşbirliği Protokolü’ Baykal, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu ve TCDD Genel Müdürü Talat Aydın’ın katılımıyla 26 Mart 2005’te imzalandı. Tarafların yüzde 50’şer ortak olduğu İZBAN şirketi kuruldu. İZBAN A.Ş. Kuzeyde Aliağa’dan başlayarak Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Alsancak, güneyde ise Şirinyer, Gaziemir, Adnan Menderes Havalimanı ve Cumaovası’na kadar 31 istasyon ile 80 kilometrelik çift hatta metro standartlarında ve kalitesinde hizmet veriyor. 80 kilometrelik hattın Torbalı’ya kadar uzatılması için protokol imzaladı.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/acilisi-birlikte-yaptilar/363532/1/Gundem}



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,134 µs