En Sıcak Konular

''TÜRKÇE YAŞAMAK İÇİN 12 HAZİRAN BİR FIRSATTIR''

7 Mart 2011 11:13 tsi
''TÜRKÇE YAŞAMAK İÇİN 12 HAZİRAN BİR FIRSATTIR'' Doç. Dr. Ruhi Ersoy: "Türkçe yaşamak için 12 Haziran Türk Milleti için bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirelim ve büyük Türk Milleti'nin gücünü seçim sandıklarında vuracağımız mühürle gösterelim" dedi.

Türkçe yaşamak için 12 Haziran bir fırsattır

İSTANBUL Üniversitesi Türkçe Yaşam Kulübü tarafından düzenlenen 'Medyanın Türk Diline ve Kültürüne Etkileri' panelinde konuşmacı olarak katılan RTÜK Üyesi Esat Çıplak, sanatçı Ahmet Şafak ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy, önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, "Türkçe yaşamak için 12 Haziran Türk Milleti için bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirelim ve büyük Türk Milleti'nin gücünü seçim sandıklarında vuracağımız mühürle gösterelim" dedi.

İSTANBUL Üniversitesi Türkçe Yaşam Kulübü tarafından düzenlenen Medyanın Türk Diline ve Kültürüne Etkileri paneli İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü'nde yapıldı. RTÜK Üyesi Esat Çıplak, Sanatçı, Yazar, Eleştirmen Ahmet Şafak ve Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Ruhi Ersoy'un konuşmacı olarak katıldığı panele çok sayıda öğrenci katıldı.

ESAT ÇIPLAK

RTÜK Üyesi Esat Çıplak, RTÜK'ün Yetkileri ve İzleyici Hakları hakkında önemli açıklamalar yaptı. Çıplak, bazı dizi filmlerin Türk Dilini ve kültürünü yok ettiğini savunarak, RTÜK olarak sadece uyarı cezası verebildiklerini belirterek, programları tamamen yayından kaldırma gibi bir yetkilerinin olmadığını söyledi.

RTÜK üyelerinin 6 AKP, 2 CHP ve 1 MHP'linin temsil ettiğini hatırlatan Esat Çıplak, Türk dili ve kültürünün sağlıklı yansıtılması için verdiği çabaları anlattı.

Mühteşem Yüzyıl dizisinin kaldırılması için RTÜK'e 200 bin başvuru yapıldığını ifade eden Çıplak, "Malesef uyarı cezasının ötesinde bir ceza verilemiyor" dedi.

 AHMET ŞAFAK

Sanatçı, Yazar, Eleştirmen Ahmet Şafak, Medyada Türk Müziği'nin Durumu ve Popüler Kültürü anlattı. Türkiye'de sanatçıların yaptığı eserlerle yol gösterici ve aydınlatıcı bir özelliğe sahip olması gerekirken, maalesef siyasi gücün maşalığını yaptığını savundu. Açılımlara destek veren sözde sanatçıları eleştiren Şafak, "Sanatçı sanatıyla anılmalı ve gündeme gelmeli" diye konuştu.

 RUHİ ERSOY

Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Ruhi Ersoy, TV Dizilerinin Toplum Üzerine Etkileri'ni çarpıcı örneklerle gözler önüne serdi.

"Çocuklar Duymasın" dizisindeki "Havuç" karakterinden örnekler vererek yola çıkan Ersoy, Kurtlar Vadisi dizisinde işlenen konular ve karakterlerin, Habur'da davullarla, zurnalarla karşılanan terörisleri Türk milletine şirin gösterme adına sevecen ve sempatik "Muro" ile yutturulmaya çalışıldığını savundu.

Televizyon dizilerirle terör örgütünün milletimizin gözünde mahsumane gösterilmeye çalışıldığını öne süren Doç. Dr. Ruhi Ersoy, İstanbul Üniversitesi'nde Türkçe Yaşam Kulübü'nün Medyanın Türk Diline ve Kültürüne Etkileri panelinde bile "Acaba salona kimse gelirde panelimizi sabote edermi" endişesiyle kapıda güvenlik görevlilerinin beklediğini hatırlatarak, "Daha bir kaç sene öncesine kadar Teröristbaşı Öcalan'ı ve PKK'yı ağızlarına alamayanlar 8 yıllık AKP iktidarında verilen tavizlerden buldukları cesaretle bugün her yerde, herkese meydan okur hale geldiler" dedi.

Ersoy, "Türkçe yaşamak, Türkçe konuşmak ve Türkçe düşünmek için 12 Haziran Türk milleti için bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirelim ve Büyük Türk Milleti'nin gücünü seçim sandıklarında mühürleyelim" diye konuştu.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19240}

 



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,672 µs