En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''BU İKTİDARIN 3. DÖNEMİ OLMAMALI''

7 Mart 2011 11:07 tsi
BAHÇELİ: ''BU İKTİDARIN 3. DÖNEMİ OLMAMALI'' MHP Lideri Bahçeli,"Bu iktidar çürümüştür, yıpranmıştır, tükenmiştir. Bu iktidarın üçüncü dönemi olmamalıdır" dedi

İmralı yol arkadaşları oldu

MHP Lideri Bahçeli, "Bugün ülkemizde yoksulluk ve işsizlik başını almış gitmekte. Bütün bunlar 8 yıldan bu yana ülkeyi yöneten AKP'nin eseri. Onun için bu iktidar çürümüştür, yıpranmıştır, tükenmiştir. Bu iktidarın üçüncü dönemi olmamalıdır" dedi

İKİ gündür Adana'nın ilçelerinde açılışlar yapan ve halkın sorunlarını dinleyen Bahçeli, "Başbakan nereden saplanmışsa, nereye teslim olmuşsa olmuş, kafası Türkiye'nin milli birliğine, dirliğine, bin yıllık kardeşliğine saplanmış ve PKK'nın siyasallaşması için İmralı'yla pazarlık yapmaya, İmralı'nın yol haritasına göre hareket etmeye çalışıyor" diye konuştu.

İKTİDARA talip olduklarını bildiren Bahçeli, "Bu iktidardan hesap sormak, bin yıllık kardeşliği canlandırmak için en az yüzde 40 oranında oy alan yeni bir iktidara ihtiyaç vardır, o da MHP'dir. Herkes denendi, şimdi sıra tek başına MHP'dedir. Ne vaat ediyorsak onu yerine getirmeye hazırız. Plan ve projeyle geliyoruz" açıklaması yaptı.

İki gündür Adana'nın ilçelerinde açılışlar yapan ve halkın sorunlarını dinleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye ile dünyanın gündemindeki konuları da değerlendirdi.

Bahçeli dün Aladağ ilçe belediyesini ziyaret etti, temel atma törenine katıldı. İmamoğlu ilçe teşkilatını da ziyaret eden, Kozan'da halka hitap eden Bahçeli, Feke Belediyesi'ni, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçe teşkilatlarını da ziyaret etti.

Bahçeli, daha önce de Adana'nın Sarıçam ilçesinde vatandaşlara hitap ederken Türkiye'nin iç ve dış tehditlerle milli devlet, üniter yapı ve toprak bütünlüğü açısından büyük bir tahribatla karış karşıya olduğunu söyledi.

Türkiye'nin "etnik temelli bölücülük ve mezhep temelli ayrımcılık" la da karşı karşıya olduğunu belirten Bahçeli, "Bugün ülkemizde aynı zamanda sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk ve işsizlik başını almış gitmekte. Bütün bunlar 8 yıldan bu yana ülkeyi yöneten AKP'nin eseri. Onun için bu iktidar çürümüştür, yıpranmıştır, tükenmiştir, bu iktidarın üçüncü dönemi olmamalıdır" diye konuştu.

İktidarın her konuyu istismar ettiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti: "Yeri geliyor inançlarımız ve milli değerlerimizi, yeri geliyor sosyal ve ekonomik yönden yoksulluğumuzu istismar ediyor ve bütün bu istismar siyasetini sürdürme gayretine giriyor. Türkiye'yi geriyor, çatışmaya sevk ediyor ve

çatışmayla kaplaşma ve cepheleşmeyle ayırıyor. Bu gerilim stratejisi ve çatışmayla kendisini mağdur ve mahzun gösterip iktidar yolunu açmaya çalışıyor.

HESABI SORULACAK

Bu ülkeyi, inanan-inanmayanlar, laik-antilaikler, gericiler-ilericiler diyerek bölünmeye sevk etti, öbür taraftan da anayasal kurumlar arasında yine bu gerilim stratejisi ile yasamayı yargıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ni milletle karşı karşıya getirecek büyük bir gafletin içine düştü. Bu arada 1 Ağustos 2009 tarihinde demokratik açılım zırvasıyla memleketi etnik temelli bir bölünmeye götüren zırvayla bize göre yıkım projesiyle ülkeyi karşı karşıya bıraktı."

Türkiye'ye seslendiğini belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer Cenab-ı Allah iktidarı nasip ederse, etnik temelli bölünmeyi devlet politikası haline dönüştüren bugünkü Başbakan ve onun yandaşı İçişleri Bakanından Yüce Divanda hesap sormazsam namerdim. Türkiye'nin sosyal ve ekonomik meseleleri olduğu gibi duruyor ama Başbakan nereden saplanmışsa, nereye teslim olmuşsa olmuş, kafası Türkiye'nin milli birliğine, dirliğine, bin yıllık kardeşliğine saplanmış ve PKK'nın siyasallaşması için İmralı'yla pazarlık yapmaya, İmralı'nın yol haritasına göre hareket etmeye çalışıyor."

BEKA MESELESİ

Bugün Türkiye'nin en önemli meselesinin "beka meselesi" olduğunu kaydeden Bahçeli, şunları söyledi: "Türkiye'nin devlet ve millet olarak varlığı çok büyük önem arz etmekte ve bir çok yönüyle tehdit altına alınmış, kuşatılmış durumda. Ama bu meseleyi daha büyük tehdit altına düşürebilecek sosyoekonomik hastalık, işsizliktir.

1 yıl içinde nüfusumuz 1 milyon 600 bin artıyor ve işsizlik çözüm bulunamadığı için yaygınlaşıyor. Her evde askerden dönmüş, okulunu bitirmiş veya gelinlik çağına gelmiş evlatlarımız, işsiz olarak yaşıyor ve ailesine yük olmanın sıkıntısı içinde bulunuyor. Aile de 'elimden geleni yaptım, çocukları yetiştirdim ama bir iş bulamadım, baş göz yapamadım, bir yuva kuramadım'diye üzülüyor.

Bugün Türkiye'nin en önemli meselesi budur. Bu işsizlik, ekonomik sıkıntıdır ama sosyal bir hastalıktır. Bu çözülmezse, Türkiye'yi bölmeye çalışanların, varlığını tehdit edenlerin ellerine en büyük istismar malzemesi sağlanmış demektir." Her evde "sosyal bir dinamit" bulunduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Üniversiteyi bitirmiş, beklemiş beklemiş iş yok. 'Baba bari askere gideyim'demiş, vatani görevini yapmış dönmüş, iş yok. Kahveye çıkacak, cebinde çay parası yok. Babasının annesine parayı verip, 'Al şunu benim haberim yokmuş gibi ver de kahveye çarşıya çıksın, bir çay içsin, arkadaşlarını görsün'diye verdiği parayla gününü geçiriyor. Böyle bir durumda üzülüyor, 'aileme yük oluyorum'diye bunalımın içine giriyor. Her evde en azından böyle bir işsiz vardır diyebiliriz.

Fakat iktidar 8 yılda işsizliği çözememiştir. Yoksulluk ise giderek yaygınlaşıyor. Açlık ve yoksulluk sınırının altında 12 milyon insanımız bulunuyor ve gittikçe bu yaygılaşıyor. Bir zamanlar imkana kavuşmuş ama bugün aldığı parayla geçinemiyor, esnaf, emekli hep aynı. Biraz evvel köyler arasında dolaşırken, yolumu kesiyorlar, çiftçi 'Bittik, ürün tarlada kaldı satamıyoruz' diyor."

DEĞERLERİ İSTİSMAR

Söz konusu durum yaşanırken, Başbakanın her gün 18.30'da televizyonda görünmeye başladığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Dizi film gibi Recep Tayyip Erdoğan'ı seyretmeye başlıyorsunuz. 

Sabahtan akşama kadar konuşuyor, Türkiye'yi toz pembe takdim ediyor. Yeri geliyor, milliyetçi oluyor, baş örtüsünden yana oluyor, ama milli değerleri yok ediyor, baş örtüsünü istismar ediyor. Buna karşın bir şeyde başarılı oluyor.

Yandaş ve hanedanlarını zengin etmekte Türkiye'de en başarılı adam.  AKP'ye 2 dönem oy veren AKP'li vatandaşlarım. Siz bir umut olarak böyle bir partiye sarıldınız, yüzde 34'ler, yüzde 47'lere ulaştırdınız, Meclis'te en fazla milletvekili ile temsil ettirdiniz. O AKP'ye oy veren değerli hemşehrime soruyorum. 2002 yılı 3 Kasımında durumun neydi, evinde aşın pişiyor muydu, çocuğuna iş bulabilmiş miydin? 8 yılı aştı. Durumunu tekrar soruyorum. 2002'den daha mı iyidesin, yoksa kötüde misin. 'Daha iyi'diyorsan, AKP'yle devam ettir ama 'hayır gittikçe perişan oldum, AKP'nin yöneticileri köşeyi döndü, hanedanlar servet içinde yüzdüler, ben ise hala evimde aşımı pişiremiyorum, çocuğuma iş bulamıyorum'diyorsan vur bir tokat, fırıldak gibi dönsün."

İktidara talip olduklarını bildiren Bahçeli, "Bu iktidardan hesap sormak, bin yıllık kardeşliği canlandırmak için en az yüzde 40 oranında oy alan yeni bir iktidara ihtiyaç vardır, o da MHP'dir. Herkes denendi, şimdi sıra tek başına MHP'dedir. Ne vaat ediyorsak onu yerine getirmeye hazırız. Plan ve projeyle geliyoruz" dedi.

KAYIP YILLAR

Bahçeli, Adana'nın Yumurtalık ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Hükümetin 8 yılı aşkın süreyi bulan 3 bin 126 gün ülke yönetiminde kaldığını ifade eden Bahçeli, ancak bu sürenin "kayıp yıllar" olduğunu savundu.

AKP'nin iktidarı süresince bekleneni veremediğini iddia eden Bahçeli, şöyle konuştu: "Siyasi edep, bu ülkeye hizmet edene saygı göstermeyi gerektirir. AKP'den önce de iktidarda olan hükümetler, bu ülkede gerekli hizmeti yapmıştır. Ancak sayın Recep Tayyip Erdoğan bu gerçeği kabul etmiyor. Sanki her şey onların döneminde başladı. Cenabı Allah onu özel olarak görevlendirdi, Türkiye'ye paraşütle inmiş. Sanki vatandaşların hepsi varlık içinde, aç, yoksul, işsiz yok gibi ballandıra ballandıra anlatıyor. Akşama kadar kendi yandaş medyasında konuşuyor. 

Mübarek insan, bir sus da kendi söylediklerini dinle de ne kadarı doğru, ne kadarı yalan onu gör."

Bahçeli, Türkiye'de yeni bir ses ve nefese ihtiyaç olduğunu söyledi. MHP olarak iktidara hazır olduklarını ifade eden Bahçeli, "12 yıllık iktidar dönemine talibiz. İktidar olmak istiyoruz. Desteğinizi istiyoruz" dedi.

'SEÇİME ÖNEM VERİN " ÇAĞRISI

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Karataş ilçesinde vatandaşlara hitabında da hükümeti eleştirdi. 12 Haziranda yapılacak seçimin önemine değinen Bahçeli, bu seçimlerin ülke için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, her siyasi partinin ve ona gönül verenlerin seçime önem vermesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunan Bahçeli, şunları söyledi:

" Türkiye önemli sıkıntılar içinde. Bunların aşılması lazım. 8 yıl önceki durumuzla şimdiki durumumuzu karşılaştırın. Çiftçilerin durumu içler acısı. Ürünlerini satamadıklarını söylüyorlar. Türkiye'de bir iktidar değişikliğine ihtiyaç var. Bu da darbeler, ara rejimlerle değil, seçimle sizin tercihinizle olmalı.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19241}

 



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,195 µs