En Sıcak Konular

ESKİ BAKAN ERCAN VURALHAN ''DOLANDIRICILIKTAN'' GÖZALTINDA

5 Mart 2011 13:49 tsi
ESKİ BAKAN ERCAN VURALHAN ''DOLANDIRICILIKTAN'' GÖZALTINDA İstanbul emniyetinin dün gerçekleştirdiği operasyonla gözaltına alınan Milli Savunma eski Bakanı Ercan Vurulhan'ın bir güvenlik görevlisinin dikkati sayesinde yakalandığı ortaya çıktı.

Eski bakanı güvenlik görevlisi yakalattı 

İstanbul emniyetinin dün gerçekleştirdiği operasyonla gözaltına alınan Milli Savunma eski Bakanı Ercan Vurulhan'ın bir güvenlik görevlisinin dikkati sayesinde yakalandığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, hakkında dolandırıcılık suçundan yakalama kararı bulunan Vuralhan, yurtdışına para göndermek için dün öğlen saatlerinde Şişli'deki Cevahir alışveriş merkezindeki bir banka şubesine gitti.

Ancak o günkü gazetelerde Vuralhan hakkında çıkan haberleri okumuş olan bankanın güvenlik görevlisi, 58 yaşındaki eski bakanı tanıdı. Güvenlik görevlisinin ikazının ardından polise haber veren banka yetkilileri, emniyetten "Şüpheliyi oyalayın" cevabı aldı. 

Bunun üzerine Vuralhan'a "Western Union" sisteminin geçici olarak çalışmadığı ve yan taraftaki bankaya gitmesi söylendi. Söz konusu işlemi diğer bankada gerçekleştiren Vuralhan, banka çıkışında olay yerine intikal eden polis tarafından yakalandı.

Vuralhan'ın Türkiye'de dolandırdığı vatandaşlardan aldığı paraları uzun süredir "Western Union" ile yurt dışına kaçırdığı öğrenildi. Hurriyet.com.tr'ye konuşan banka yetkilileri, Vuralhan'ın farklı bankalardan günde yaklaşık 10 bin TL para kaçırdığı bilgisini edindiklerini ifade etti.

Vuralhan hakkında Ankara'da 3 ayrı dolandırıcılık suçundan yakalama kararı alınmıştı. Davalardan birinde Vuralhan’ın, Gana’dan getirdiğini öne sürdüğü 7.1 milyar liralık altın ve nakit parayı gümrükten çekeceğini söyleyerek piyasayı dolandırdığı ve bu yöntemle 2 milyon TL haksız kazanç elde ettiği öne sürülüyor.

ERCAN VURALHAN KİMDİR?

1987-1989 yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı yapan Vuralhan 1953 yılında Malatya'da doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. 28 Aralık 1965'te Dışişleri Bakanlığı IV. Dairede aday meslek memuru olarak göreve başladı. 23 Haziran 1966'da aynı dairede 3. Katipliğe getirildi. 1 Nisan 1967 ile 31 Mart 1969 arasında askerlik hizmetini yerine getirdi. Askerlik dönüşü Batı Dairesinde 3. Katip olarak göreve başladı. 9 Ocak 1970'te 2. Katip oldu. 29 Haziran 1970'te Sofya Büyükelçiliği 2. Katipliğine görevlendirildi. 12 Kasım 1971'de Başkatip oldu. 31 Temmuz 1972'de Stuttgart Başkonsolosluğu 1. Sınıf Konsolosluğuna getirildi. 7 Temmuz 1975'te aynı yerde Maiyette Başkonsolos olarak bulundu. 31 Ekim 1975'te Dışişleri Bakanlığı Araştırma ve Siyaset Planlama Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü oldu. 5 Temmuz 1976'da Bütçe ve İdare Dairesi Şube Müdürlüğüne atandı. 29 Eylül 1977'de Lahey Büyükelçiliği Orta Elçilik Müsteşarlığına, 7 Temmuz 1978'de 3.Sınıf Büyükelçilik Müsteşarlığına, 28 Eylül 1979'da 2. Sınıf Büyükelçilik Müsteşarlığına, 14 Eylül 1981'de 1.Sınıf Büyükelçilik Müsteşarlığına terfi etti. 1 Ekim 1981'de aynı bakanlığın İdari İşler Genel Müdürlüğü I. Dairesinde 2. Sınıf Daire Başkanı olarak göreve başladı, 8 Kasım 1983'te Komptrolörlük ( İdari ve Mali İşler ) Daire Başkanlığına getirildi. 16 Mart 1987'de Riyad Büyükelçiliğine görevlendirildi. 17 Eylül 1987'de istifa ederek politikaya atıldı. 1987 Genel Seçimlerinde Anavatan Partisinden Ankara Milletvekili seçildi. 21 Aralık 1987'de II. ÖZAL Hükümetinde Milli Savunma Bakanlığına getirildi.(Cengiz ÖZBEK -hurriyet.com.tr)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17191154.asp?gid=373}



Bu haber 1,522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,373 µs