En Sıcak Konular

KKTC'DE (ERDOĞAN) VE ANKARA KARŞITI 2. MİTİNG

3 Mart 2011 18:23 tsi
KKTC'DE (ERDOĞAN) VE ANKARA KARŞITI 2. MİTİNG Başbakan Erdoğan’dan sert tepki alan “Toplumsal Varoluş Mitingi”nin 2.’si de gergin geçti. Erdoğan’a yönelik pankartlar alana sokulmazken, polisle protestocular arasında arbede çıktı.

KKTC’deki yeni mitingde de AKP hedefe oturtuldu

Başbakan Erdoğan’dan sert tepki alan “Toplumsal Varoluş Mitingi”nin 2.’si de gergin geçti. Erdoğan’a yönelik pankartlar alana sokulmazken, polisle protestocular arasında arbede çıktı.

KKTC’de yine Erdoğan hedefte
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 28 Ocak’ta gerçekleşen “1.Toplumsal Varoluş Mitingi” ndeki Türkiye karşıtı pankartların Ankara’da büyük tepki yaratmasının ardından dün sendikalar yeniden meydandaydı. KKTC’de ekonomik önlem paketini protesto mitingi yapıldı. İlk mitingdeki pankartlara öfkelenen ve “Maaşlarını bizden alıyorlar utanmadan hakaret ediyorlar” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP dünkü mitingin de hedefindeki isimdi. Mitinge katılmak isteyen binlerce kişi başkent Lefkoşa’da bulunan İnönü Meydanı’na akın etti. İlk mitingde yaşanan küfürlü pankart krizi sonrası güvenlik önlemleri dikkat çekerken polis Güney Kıbrıs bayrağı ve Başbakan Erdoğan’a yönelik “Kimsin be sen” ve “İşgalci TC Devleti defol” yazan pankartı taşıyan grubun miting alanına girmesine izin vermedi. Bu sırada protestocular ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Mitingde sendika başkanları, Kıbrıs Türk halkının evinin efendisi olmak istediğini belirtti. Sendika başkanları ayrıca, Libya ve Mısır’daki protestolara dikkat çekti ve ’Libya ve Mısır’daki ’halkın sesine kulak verin’diyen Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’a Kıbrıs Türkü’nün sesine neden kulak vermiyorsun’sorusunu yöneltti. Mitinge yüksek katılım için birçok sendika ve sivil toplum ögrütü, örgütlü bulundukları devlet daireleri, hastane, okul ve eczanelerde çalışanlar da greve gitti. 

Pankartlara el konuldu
Kıbrıs ve Türkiye bayraklarının da bulunduğu mitingde, beklenenin aksine küfürlü pankartlar yer almadı ancak, Baraka Kültür Merkezi’ne ait Türkiye karşıtı pankarta polis tarafından müdahale edildi ve pankartalara el konuldu.

Bağlar kopmasın diye...
Barış ve özgürlük şarkılarının çalınıp söylendiği mitingde, “Kıbrıs’ta barış engellenemez”, “Birlik mücadele dayanışma, direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Açılan pankartlar arasında “Ankara elini yakamızdan çek”, “Kendi kendimizi yönetmek istiyoruz”  “Ankara ne paranı ne memurunu ne de paketini istiyoruz” yer aldı. Mitingin tamamlanmasıyla İnönü Meydanı’ndaki kalabalık, dağıldı. Serdar Denktaş’ın Genel Başkanı olduğu Demokrat Parti’nin Pankartlarında, “Tek hedefimiz kendi evimizin efendisi olmak!”, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!”, “Beslenmek için değil, bağlar kopmasın diye buradayız!” gibi sloganlar yer aldı.

Kaynak:

 



Bu haber 1,113 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,555 µs