En Sıcak Konular

SAVCI ÖZ'ÜN ''YARGILANMASINI SAĞLAYAN'' GAZETECİ GÖZALTINDA

3 Mart 2011 15:06 tsi
SAVCI ÖZ'ÜN ''YARGILANMASINI SAĞLAYAN'' GAZETECİ GÖZALTINDA CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara'da gözaltına alınan ve evinde arama yapılan gazeteci Müyesser Yıldız'ın Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e karşı dava açan, yargılanmasını sağlayan bir kişi olduğuna dikkat çekti.

Savcı Öz'ün yargılanmasını sağlayan gazeteci gözaltında!

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara'da gözaltına alınan ve evinde arama yapılan gazeteci Müyesser Yıldız'ın Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e karşı dava açan, yargılanmasını sağlayan bir kişi olduğuna dikkat çekerek, "1 Mart'ta Yargıtay'da duruşma yapılıyor. Bugün tutuklama kararı geliyor, evi aranıyor. Hiç kimsenin güvencesi yok" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara'da gözaltına alınan ve evinde arama yapılan gazeteci Müyesser Yıldız'ın Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e karşı dava açan, yargılanmasını sağlayan bir kişi olduğuna dikkat çekerek, "1 Mart'ta Yargıtay'da duruşma yapılıyor. Bugün tutuklama kararı geliyor, evi aranıyor. Hiç kimsenin güvencesi yok" dedi.

Ateş, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltı kararı bulunan ve tutuklanan Müyesser Yıldız'ın evini ziyaret etti.

Oran'da oturan Yıldız'ın arama kararı, sabah 08.30'da tebliğ edilerek arama başlatıldı.Saat 11.30'da Yıldız'ın evini ziyaret eden CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Müesser Yıldız'ın sabah saatlerinden itibaren özel eşyaları da dahil olmak üzere polis tarafından arandığını söyleyen Ateş, şöyle devam etti:

"1. Ergenekon Davası'nda hakkında herhangi bir karar olmamasına rağmen, hanımefendinin bir gazeteciyle yaptığı bir telefon konuşması dinlenmişti. Ardından bu konuşma medyaya yansımış, iki gazetede yayınlanmıştı. Yıldız, basında yayınlanan konuşmalar nedeniyle Zekeriya Öz'ü Yargıtay'a şikayet etmiş. Şikayeti haklı bulunarak dava açılmıştı. 1 Mart 2011'de görülen davanın ardından duruşma 3 Haziran'a ertelendi. Sayın Zekeriya Öz'ün gazeteci arkadaşımız hasmı. Bu soruşturmada yayınlanan görüşmeler, özel hayatın gizliliği nedeniyle mahkemeye konu oldu. Bir gün sonra Yıldız hakkında tutuklama kararı geldi."

-"BU İKTİDAR FAŞİZMİDİR"-

Yapılanın iktidar faşizmi olduğuna dikkat çeken Ateş, "Önce beğenmedikleri gazetecileri işten attırdılar. Beğenmedikleri hakkında soruşturma açtırdılar. Hatta içeri attırdılar. Bu hanımefendi, Odatv'de 6 ay çalışmış, yazı yazmış. Ancak ailevi sorunlar nedeniyle 4 ay önce ayrılmış" diye konuştu. Ateş, Yıldız'ın "halkı kin ve nefrete tahrik etmek" suçlamasıyla gözaltına alındığını ve evinin arandığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

Ateş, "Normalde Basın Kanunu'na göre bir suç varsa dava açılması lazımdı. 4 aydır hiçbir şey yazmayan bu hanımefendinin halkı kin ve nefrete tahrik ettiği ifade ediliyor. Ortada bir suç yok. Delil yok.Ortadoğu'da diktatörlükler yıkılıyor. Ama Türkiye'de, bizde diktatörlüğü doğru hızla gidiliyor. Hiç kimsenin bir güvencesi yok. Bu iktidar faşizmidir" dedi.

MÜYESSER YILDIZ KİMDİR?

Ergenekon Davası kapsamında evinde arama yapılan ve gözaltına alınan Müyesser Yıldız, 1983 yılında gazeteciliğe başladı. Sırasıyla Tercüman, Günaydın, Akşam gazetelerinde ve Nokta Dergisi'nde çalıştı.
Yıldız bir süre Devlet eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun basın müşavirliği görevinde bulundu. Avaztürk haber sitesinin kurucularından Yıldız, bir süredir Odatv'de köşe yazarlığı yapıyordu.Yıldız'ın "100 yılın hesabı/Türk'ü tasfiye projesi" adlı bir kitabı bulunuyor.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/savci-ozun-yargilanmasini-saglayan-gazeteci-gozaltinda/362921/1/Gundem}



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,699 µs