En Sıcak Konular

AKP KKTC'NİN TANINMASINI İSTEMEDİ

1 Mart 2011 22:22 tsi
AKP KKTC'NİN TANINMASINI İSTEMEDİ Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Türkiye- Azerbaycan ilişkileri konusunda çok önemli açıklamalar yaptı.

AKP, KKTC'nin tanınmasını istemedi

Ortadoğu Gazetesi'ni ziyaret eden Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Türkiye- Azerbaycan ilişkileri konusunda çok önemli açıklamalar yaptı.

AKP hükümetinin Türkiye- Azerbaycan ilişkileri konusunda halkı doğru bilgilendirmediğini belirten Rüstemhanlı, Azerbaycan'ın KKTC'yi tanımak isteğini Ankara'la ilettiğini, AKP hükümetinin ise "Avrupa Birliği ile aramız açılır, ciddi sıkıntı yaşarız" diyerek geri çevirdiğini iddia etti.

BM'den ödül alan Emine Erdoğan'ın Filistin'deki katliama gözyaşı dökerken, Hocalı katliamını hatırlamamasını da eleştiren Rüstemhanlı, "Gerçek soykırım Karabağ'da, Hocalı'da yaşandı. Türkiye Hocali'daki soykırım meselesini tanımalı ve dünyaya da anlatmalıdır" dedi.

Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Hocalı katliamının 19. yıl dönümü nedeniyle Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa katıldı. Konferans sonrası gazetemizi ziyaret eden Rustemhanlı,ORTADOĞU Gazetesi Yazı işleri Müdürü Mehmet Müftüoğlu ve aynı gazetenin yazarı A. Savaş Çolak ile birlikte sohbet etti.

Hocalı katliamını Türkiye'nin her yerinde anlattıklarını belirten Rüstemhanlı, "Çünkü Hocalı soykırımı biz Türk olduğumuz için yapıldı. Zaten Azerbaycan'da herkes 'Biz Azeriyiz'değil 'Türküz'diyor. Bu katliam da bunun için yapıldı" diye konuştu. Türkler'in tarih boyunca hiç kimseye zorla başka dil öğretmediğini ve dünyada Türk olmayıp Türkçe konuşanın da bulunmadığını vurgulayan Rüstemhanlı, Hocalı'da yaşanan katliamı anlatarak dünyaya mesaj verdiklerini söyledi.

VİZE YOK, SINIRLAMA VAR

Konferansta AKP milletvekillerinin Azerbaycan ile ilgili konuşmalarını samimi bulmadığını belirten Rüstemhanlı, "BİR MİLLET, İKİ DEVLET" vurgusunun lafta kaldığını belirterek, "Vizeler kaldırılmasına rağmen bir Azerbaycan vatandaşı Türkiye'de bir aydan bir gün geçirse 400 ile 700 dolar para cezası veriliyor. Bu da yetmemiş gibi en az 1 yıldan 7 yıla kadar sınırdışı cezasına çarptırılıyor" dedi.

GERÇEKLER HALKTAN GİZLENİYOR

Azerbaycan'ın da vize uygulamasını kaldırması gerektiğini belirten Rüstemhanlı, "AKP hükümeti vizeleri kaldırdık" diyor. Evet vizeler kalktı. Ancak bunun yerine sınırlamalar getirildi. Vize varken Türkiye'de 3 ay kalabiliyorduk, şimdi ise bir ay kalabiliyoruz. Bir gün fazla kalsak cezaya çarptırılıyoruz. Azerbaycan'da vize var ancak, Türk kardeşlerimize karşı daha esnek ve hoşgörülü yaklaşılıyor. Aynı esnekliği ve hoşgörüyü Türk hükümetinden de bekliyoruz " diye konuştu.

KKTC'Yİ TANIMAYIN, YOKSA KÖTÜ OLUR

Rüstemhanlı, Ermeristan - Türkiye arasında her türlü ilişki geliştirilmesine rağmen Hocalı katliamının konuşulduğu bir seminerde AKP Milletvekili Celal Erbay'ın " Önemli olan Ermenistan sınır kapısının açılmaması " diyerek siyasi uslup takınmasını da eleştirdi. AKP hükümetinin Azerbaycan ilişkileri konusunda halkı doğru bilgilendirmediğini savunan Tenzile Rüstemhanlı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması konusunda önemli bir iddiayı ortaya attı.

AVRUPA'DAN KORKTULAR

Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı'ya göre;

Azerbaycan, Ankara'ya, " Biz KKTC'yı tanımak istiyoruz " talebini iletti. Ancak Ankara'dan gelen cevap, " Hayır Avrupa ile sıkıntı yaşarız " oldu. 

Rüstemhanlı, Azerbaycan'ın KKTC'yi tanımak istemesine rağmen, AKP iktidarı " Avrupa Birliği ile aramız açılır, ciddi sıkıntı yaşarız " diyerek özellikle Türkiye tarafından istenmediğini iddia etti.

EMİNE ERDOĞAN HATIRLAMADI

BM'den ödül alan Emine Erdoğan'ın Filistin'deki katliama gözyaşı dökerken, Hocalı katliamını hatırlamamasını da eleştiren Rüstemhanlı, Türkiye'nin bugün sözde soykırım iddiaları ile suçlandığını hatırlatarak, " Gerçek soykırım Karabağ'da, Hocalı'da baş gösterir. Aslında Türkiye hem Azarbeycan'ın milli çıkarları adına, hem de Türkiye'mizin kendi çıkarları adına bu soykırım meselesini tanımalı ve dünyaya da tanıtmalıdır " dedi.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=akp-kktc-39nin-taninmasini-istemedi&id=19163}


 



Bu haber 1,462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,642 µs