En Sıcak Konular

ERBAKAN TOPRAĞA VERİLDİ

1 Mart 2011 17:37 tsi
ERBAKAN TOPRAĞA VERİLDİ Milli Görüş Lideri 54.Hükümetin Başbakanı Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr Necmettin Erbakan'ın cenazesi toprağa verildi.

İşte dakika dakika Necmettin Erbakan'ın cenaze merasimi

06:09 - Erbakan'ın cenazesi evinden ayrıldı

Önceki gün hayatını kaybeden eski başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesini taşıyan ambulans, Balgat'taki evinden ayrıldı. Cenaze namazının kılınacağı Hacı Bayram Veli Camisi'ne giden ambulansa, bazı milletvekilleri, partililer, sevenleri ve polis ekipleri eşlik ediyor.

06:41 - Erbakan'ın cenazesi Hacı Bayram Camii'nde

Saadet Partisi'nin vefat eden genel başkanı ve eski başbakan Necmettin Erbakan'ın cenazesi Ankara Hacı Bayram Camii'ne getirildi. Cenaze, saat 06.00 sıralarında Balgat'taki evinden özel donanımlı ambulans ile çıkarılarak kortej eşliğinde Hacı Bayram Camii'ne getirildi. Yoğun bir basın ordusunun izlediği cenazeyi görmek için binlerce kişi caminin avlusunu doldurdu.

07:24 - Erbakan'ın cenaze namazı kılındı

Ankara'da hayatını kaybeden Refahyol hükümeti dönemi Başbakanı ve Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan için Hacı Bayram Veli Camii'nde sabah namazı sonrası cenaze namazı kılındı.Namaza çok sayıda vatandaş iştirak ederken bakanlardan da katılanlar oldu. Daha önce cenazenin sadece camiye getirileceği ve sabah namazı sonrası dualar okunacağı bildirilmişti. Ancak cemaatin bir hayli kalabalık olmasından ötürü kerahet vaktinin çıkmasının ardından cenaze namazı kılındı. Namazın ardından cenaze, özel uçakla İstanbul'a gönderilmek üzere konvoy eşliğinde Esenboğa Havalimanı'na götürülüyor.


07:24 - Sevenleri Fatih Camii'ne akın etti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii, sabahın erken saatlerinde namaza katılmak isteyen sevenleri tarafından dolduruldu. Binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren gruplar halinde camiye akın etti. Fatih Camii'nin avlusu tamamen doldu. Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a gelenler, gruplar halinde camiye yürüyerek geldi. Cami avlusunda toplanan kalabalık, Erbakan lehine slogan attı.

08:26 - Cenazesi uçakla İstanbul'a gönderildi

Eski başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi uçakla İstanbul'a gönderildi. Erbakan'ın naaşı Hacı Bayram-ı Veli Camisinde kılınan cenaze namazının ardından özel ambulansla Esenboğa Havalimanına getirildi. Erbakan'ın tabutu havalimanında bulunan polislerin omuzlarında taşınarak uçağa alındı. Daha sonra yolcuları arasında Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, kızları Zeynep Baykoç ve Elif Erbakan Altınöz, damatları Mehmet Altınöz, Faruk Baykoç, yakın çalışma arkadaşları ve eski milletvekillerinin de bulunduğu uçak saat 08.20'de İstanbul'a hareket etti.

09:14 - Erbakan'ın cenazesi İstanbul'da

Ankara'da vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi özel uçakla Atatürk Havalimanı'na getirildi. Hacı Bayramı Veli Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Necmettin Erbakan'ın cenazesi, Esenboğa Havalimanı'na götürüldü. Binlerce seveni tarafından uğurlanan Erbakan'ın naaşı Anadolu Jet uçağı ile saat 09.10'da Atatürk Havalimanı'na getirildi. Bu arada, Ankara'dan gelen misafirleri camiye götürmek 5 adet otobüs havalimanında bekletiliyor. Erbakan'ın cenazesi namazın kılınacağı Fatih Camii'ne götürülecek.

09:44 - Erbakan'ın cenazesi Fatih Camii'ne götürülüyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı, eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın uçakla İstanbul'a getirilen cenazesi Fatih Camii'ne götürülüyor. Anadolu Jet uçağı ile saat 09.10'da Atatürk Havalimanı'na getirilen Erbakan'ın cenazesi, cenaze arabasına konuldu. Cenaze ile birlikte aynı uçakta Ankara'dan gelen 200 kişi de 5 ayrı otobüsle Fatih Camii'ne hareket etti. Cenaze, polis eskortluğunda sahil yolundan Fatih Camii'ne götürüldü.

09:59 - Cenaze, Fatih Camii'ne getirildi

Ankara'da vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, özel uçakla Atatürk Havalimanı'ndan alınarak Fatih Camii'ne getirildi. Atatürk Havalimanı'ndan alınan Erbakan'ın cenazesi, sahil yolundan Fatih Camii'ne getirildi. Cenazenin gelişi sırasında polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

10:10 - Güçlükle camiye ulaştı

Ankara'da vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, güçlükle Fatih Camii'ne alındı. Atatürk Havalimanı'ndan alınan ve sahil yolunda Fatih Camii'ne getirilen Erbakan'ın cenazesini on binlerce seveni karşıladı. Ambülanstan alınan cenaze, güçlükle cami avlusuna alındı. Cenaze, tekbirler eşliğinde musalla taşına konuldu.

10:26 - Gazze'de Erbakan için taziye çadırı kuruldu

Gazze kentinde, Erbakan için İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) tarafından taziye çadırı oluşturuldu. İHH'nin Tel El Hava'daki bürosunun önünde kurulan taziye çadırına yoğun ilgi oldu. Erbakan'ın posterleriyle donatılan çadırı ziyaret eden çok sayıda Gazzeli, başsağlığı dileklerini belirtiyorlar, mesajlarını bırakıyorlar.

10:32 - Mezarı kazılmaya başlandı

Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı'nda mezar kazılmaya başlandı. Erbakan'ın Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanlığındaki mezarı, partililer tarafından sırayla kazılıyor.

10:42 - Kılıçdaroğlu ve Derviş Eroğlu çelenk gönderdi

Cenazenin camiye getirilmesiyle birlikte sevenleri arasında izdiham yaşandı. Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve KKTC Meclis Başkanı İrsen Küçük çelenk gönderdi.

11:09 - Cenaze musalla taşında, Kuran'ı Kerim okunuyor

Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesinin, Fatih Camisi'nde musalla taşına konulmasının ardından, Kuran-ı Kerim okunmaya başlandı. Erbakan'ın cenaze namazının kılınacağı caminin avlusu ve yollar, sevenleriyle dolup taştı. Caminin protokol girişi yolunun iki tarafında Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyeleri kol kola girerek bariyer oluşturdu. Bu yol üzerine Saadet Partisi tarafından ''Milletimizin başı sağoğlsun, mekanın cennet olsun'' ve ''Mavi Marmara senin mirasın'' yazılı pankartlar asıldı.

11:13 - Yasin Hatipoğlu, tabuta kapanıp ağladı

Saadet Partisi (SP) Kurucular Kurulu Üyesi ve eski milletvekili Yasin Hatipoğlu, Erbakan'ı son yolculuğuna uğurlamak için geldiği cami avlusunda tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Camiye gelişinde de oldukça bitkin olduğu görülen Hatipoğlu, bir süre başını tabuttan kaldıramadı.

11:16 - Üniversitelerarası Kurul'dan, başsağlığı mesajı

Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, 54. Hükümetin Başbakanı ve SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı. Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: "Türkiye Cumhuriyeti 54'üncü Hükümetinin Başbakanı, değerli bilim adamı Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatı nedeni ile duyduğum üzüntüyü belirtir, şahsım ve üniversitelerimiz adına merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim."

11:24 - Soylu: Erbakan, siyasete bir çok yenilik sokmuş liderdi

Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Necmettin Erbakan'ın siyasete bir çok yenilik getiren bir lider olduğunu söyledi. Protokol girişinden cenaze namazının kılınacağı alana gelen Süleyman Soylu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Soylu, " Erbakan'ın büyük bir eğiticidir. Siyasete birçok yeniliği sokmuştur. Biz bir çok etkinliği ondan öğrendik. Allah rahmet etsin." dedi. Öte yandan, cenaze töreninde askeri erkan da yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsilen bir albay da cenaze namazına katıldı.

11:39 - Derviş Eroğlu ve İrsen Küçük, cenaze için İstanbul'da

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze törenine katılmak üzere İstanbul'a geldi. THY'nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na gelen Eroğlu ve Küçük'ü, Devlet Konukevi'nde, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer karşıladı. Eroğlu ve Küçük, daha sonra cenaze törenine katılmak üzere alandan ayrıldı.

11:40 - Generkurmay, çelenk gönderdi

Genelkurmay Başkanlığı, Ankara'da vefat eden SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze namazına çelenk gönderdi. Görevliler tarafından cami avlusuna taşınan ve üzerinde 'Türk Silahlı Kuvvetleri' yazan çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenginin yanına konuldu.

11:42 - Saray Bosna'dan toprak getirildi

İstanbul'da bugün defnedilecek Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın mezarı için Bosna Hersek'ten kavanozla toprak getirildi. Cenazeye katılmak için şu ana kadar Atatürk Havalimanı üzerinden; Lübnan, Malezya, Kuveyt, Mısır, Bosna Hersek, Suriye, Suudi Arabistan, Nijerja ve Fas'tan heyetler geldi. En kalabalık gelen grup ise 160 kişi ile Saray Bosna heyeti oldu. Bosnalılar beraberlerinde eski Cumhurbaşkanı Alia İzzetbegoviç'in mezarından aldıkları bir miktar toprağı da getirdi. Misafirler tahsis edilen otobüslerle Fatih Camii'ne naklediliyor.

11:58 - Devlet Bahçeli cenazede

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesine katılmak için Fatih Camii'ne geldi. Devlet Bahçeli'ye; MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu eşlik etti. Bir süre yürüyen Bahçeli, protokol kapısından camiye girdi.

11:58 - Bülent Arınç cenazede

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bazı bakanlarla birlikte camiye geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de cenaze töreninde yerini aldı.

12:07 - Derviş Eroğlu Erbakan'ın cenazesinde

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii'ne geldi. Makan aracından inen Derviş Eroğlu'na bazı vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Eroğlu, beraberindekilerle birlikte cami avlusuna girdi.

12:08 - Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak ''DAP'' ile saat 12.00'de İstanbul'a geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ü; Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer karşıladı. Gül, önceki gün vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Fatih Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

12:10 - 1. Ordu Komutanı Kıvrıkoğlu cenade

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze törenine katılımlar devam ediyor. Cenaze namazı için camiye gelenler arasında 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da var. Kıvrıkoğlu, bir grup askerle birlikte cami avlusundaki yerini aldı.

12:13-Başbakan Erdoğan geldi

Cenazeye katılmak için Belçika ziyaretini erteleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan camiye geldi.

12:22-Cumhurbakanı Gül camiide

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de cenaze namazını kılmak için Fatih Camii'ne geldi.

12:22 - 1. Ordu Komutanı Kıvrıkoğlu cenade

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze törenine katılımlar devam ediyor. Cenaze namazı için camiye gelenler arasında 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da var. Kıvrıkoğlu, bir grup askerle birlikte cami avlusundaki yerini aldı.

12:50 - Çiller ve Baykal, Erbakan'ın cenazesinde

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın cenazesine katılmak üzere Fatih Camii'ne geldi. Bakan Cemil Çiçek, DTP Milletvekili Sırrı Sakık, İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş ve Hüsamettin Özkan da camiye gelen isimler arasında.

12:51 - Mahmut Ustaosmanoğlu cenazede

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefedi, Saadet Partesi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze namazı için Fatih Camii'ne geldi. Tekerlekli sandalye ile camiye gelen Mahmut Ustaosmanoğlu, güçlükle cenazenin bulunduğu alana girebildi. Ustaosmanoğlu ile birlikte 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Ünlü de camiye geldi. Bu arada, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan da cenazede yer aldı.

13:00 - Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze namazının Saadet Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, eski milletvekili ve eski diyanet işleri başkanı Lütfi Doğan kıldırdı. Camiye gelerek Erbakan ailesine taziyede bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cenaze namazının kılınacağı avluya Fatih Erbakan ile birlikte geldi. Gül, Erdoğan ve beraberindekiler saf tutmak üzere girdikleri avluda güçlükle ilerledi. Erdoğan ve Fatih Erbakan yan yana cenaze namazını kıldı. Cenaze namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kısa bir konuşma yaparak helallik istedi.

13:16 - Erbakan'ın cenazesi omuzlarda taşınıyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, namazın ardından Fatih Camii'nden çıkartılmaya başlandı. Yüzbinlerce seveninin katıldığı cenaze namazı sonrası Erbakan'ın cenazesi, omuzlara alınarak araca taşınıyor. Cenazenin taşınması sırasında izdiham yaşanıyor.

13:17 - Gül ve Erdoğan cenazeyi omuzlarında taşıdı

13:24 - Fatih Erbakan, babamın tek amacı İslam birliğini kurmaktı

Saadet Partisi Genel Başkanı, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cenaze namazı sonrasında oğlu Fatih Erbakan kısa bir konuşma yaptı. Babası Necmettin Erbakan'ın cihat anlayışını anlatarak buna şahitlik ettiklerini söyleyen Fatih Erbakan, "Hepimizin lideri, hepimizin hocası, aynı zamanda hepimizin babası olan çok müstesna bir şahsiyeti ebedi ıstirahatgahına yollamak için buradayız." dedi.

Babasının tek amacının İslam birliğini kurmak için çalışmak olduğunu kendilerine ispat ettiklerini belirten Fatih Erbakan, "Canı ve malıyla bu uğurda çalıştı. Her kararını ahiret öncelikli olarak verdi. Buna da şahitlik ediyoruz. Kendisine haksızlık yapanlara ve kendisi hakkında kötü düşünenler hakkında hep iyi düşündü, buna da şahitlik yapıyoruz. Bugün inşallah kendisi için Resule kavuşma günü olur." diye konuştu.

Fatih Erbakan'ın konuşmasının ardından Necmettin Erbakan'ın tabutu, camiden çıkarılmak üzere omuzlara alındı.

13:31 - TBMM Genel Kurul'u Erbakan için özel oturum yapacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), hayatını kaybeden Saadet Partisi Genel Başkanı ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan için özel oturum yapacak. Eski başbakanlardan Erbakan için vasiyeti doğrultusunda Ankara'da resmi tören yapılmadı, ancak Meclis, kendisi için özel oturum yapma kararı aldı. Buna göre saat 15.00'te TBMM Genel Kurulu'nda, İç Tüzüğün 59. maddesi kapsamında Erbakan için özel oturumda saygı duruşunda bulunulacak. Oturumda hükümet adına Devlet Bakanı Mehmet Aydın 20 dakikalık bir konuşma yapacak.

13:33 - Kutan: Hocamızın kıymeti vefatından sonra anlaşıldı

Eski Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Necmettin Erbakan'ın kıymetinin öldükten sonra anlaşıldığını söyledi. SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze töreni siyasiler akın etti. Eski Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Erbakan'a Allah'tan rahmet dilediğini söyledi. Kutan, "Emeği yeteri kadar anlaşılamamış ancak vefatından sonra herkes kıymetini anlamıştır. Hepimizin, aziz milletimizin her ferdi üzerinde emeği olan bir büyüğümüzdü. Temennim, onun arzu ettiği, gerek Türkiye'de gerek İslam aleminde en güzel gelişmeler olsun. Ve onun her vesileyle ifade ettiği adil bir dünya düzeni kurulsun." diye konuştu.

13:42 - Cenaze araca konuldu, kortej eşliğinde mezarlığa götürülüyor

Ankara'da vefat eden eski başbakanlardan, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın naaşı, Fatih Camisi'ndeki törenin ardından cenaze nakil aracına konuldu. Cenaze, kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi ve Anıt Mezar'ı takiben Merkez Efendi Mezarlığı'na götürülüyor.

13:50 - KKTC'den de toprak getirildi

Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu Genel Koordinatörü Adem Koç, 1974 barış harekatına çok büyük desteği ve emeği olan Erbakan'ın ölümünü teessürle öğrendiklerini kaydetti. KKTC halkına başsağlığı dileyen Koç, "Erbakan büyük bir ilim adamı olmanın yanında çok büyük bir siyasetçi idi; Türkiye'ye emeği çoktur." dedi. Adem Koç, Erbakan'ın kabrine KKTC'den toprak götüreceklerini açıkladı.

13:52 - Vatan Caddesi'nde insan seli

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze namazı için İstanbul akın eden yüzbinlerce seveni, Vatan Caddesi'nde insan seli oluşturdu. Fatih Camii'nden çıkan yüzbinlerce kişi, Vatan Caddesi'ne akın etti. Cenazenin defendileceği mezarlığa doğru yürüyen kalabalık, caddede insan seli oluşturdu.

14:08 - Kortej'in güzergahı değişti

Erbakan'ın cenaze korteji yoğun kalabalık nedeniyle güzergah değiştirerek, Halıcılar Caddesine yöneldi. Cenazenin buradan Vatan Caddesi'ne çıkması bekleniyor.

14:15 - Erbakan'ın cenazesi evine getirildi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, helallik alınmak üzere Fatih'teki evine getirildi. Fatih Camii'nden çıkartılan Erbakan'ın cenazesi, Hasırcılar Caddesi'ndeki evine getirildi. Binlerce kişi cenaze aracıyla birlikte yürüdü.

14:37 - Evinin önünden dualarla uğurlandı

Erbakan'ın naaşı Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından evinin önünden dualarla uğurlandı. Fatih Halıcılar Caddesi No: 4'te bulunan evinin önünde binlerce kişi toplandı. "Mücahit Erbakan" sloganları atan kalabalık sık sık tekbir getirdi. Cenaze aracının Halıcılar Caddesi'ne girmesiyle adeta izdiham yaşandı. Erbakan'ın cenazesini bekleyen ev halkı da pencereden sokaktaki kalabalığı seyretti. Cenazenin evin önüne gelmesiyle tekbir getiren ve dua eden kalabalık daha sonra Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Camii'ne defnedilmek üzere hareket etti.

14:45 - Gül ve Erdoğan, korteje eşlik etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cenazesinin ardından bir süre korteje eşlik etti. Cami çıkışı Fevzi Paşa Caddesi'ne kadar korteje eşlik eden Erdoğan ve Gül ardından makam araçlarına binerek ayrıldı.

14:53 - Mezarlıkta bekleyiş sürüyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi yüz binlerce kişinin katıldığı kortej eşliğinde defnedileceği mezarlığa götürülüyor. Binlerce seveni de mezarlıkta bekleyişini sürdürüyor. Çok sayıda polisin emniyet tedbiri nedeniyle görev yaptığı gözlenen mezarlık kapısının hemen içinde de parti tarafından çok sayıda kişinin düzeni sağlamak için görevlendirildiği gözlendi. Vatandaşların mezarlık içinde yoğunluğa neden olmaması için girişlere izin verilmedi. Bekleme sırasında tabutun gelişi sırasında trafiğin açılması için sık sık uyarıda bulunuldu.

14:56 - Bağış: Kalabalık, onun unutulmadığını gösteriyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fatih Camisi'ndeki kalabalığın, Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın unutulmadığını gösterdiğini söyledi.

15:08 - Cenazeyi taşıyan araç, bir süre kapısı açık seyretti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın tabutunu taşıyan cenaze aracı, Vatan Caddesi'nde bir süre kapısı açık olarak seyretti. Fatih Camii'ndeki cenaze namazının ardından Erbakan'ın cenazesi, araçla Vatan Caddesi'ne geldi. Yüz binlerce seveni tarafından son yolculuğuna uğurlanan Erbakan'ın tabutunu taşıyan cenaze aracı bir süre kapısı açık seyretti.Vatandaşlar, açık seyreden kapıdan tabutu görmek için bir biriyle yarıştı.

15:15 - TBMM Genel Kurulu, Erbakan gündemiyle toplandı

TBMM Genel Kurulu'nda eski başbakanlardan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için özel oturum yapılıyor. Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil'in yönetimindeki birleşimde ilk olarak Erbakan için saygı duruşunda bulunuldu.

15:45 - Cenaze, kabristana getirildi

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi Merkez Efendi Mezarlığı'na getirildi. Erbakan'ın cenazesini burada yakınları ve çok sayıda kalabalık karşıladı. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fazilet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da cenazeyi kabristanda karşılayanlar arasında bulunuyor. Yetkililer, kalabalığı izdiham oluşturmaması konusunda sürekli uyarıyor. Mezarlığa gelenler, izdiham oluşturmaması için kabristana alınmıyor. Ancak kalabalık mezarlığa girmeye çalışıyor. Kabristana alımların bir iki saat sonra başlayacağı bildirildi.

15:55 - Erbakan'ın cenazesi defnedildi

Merkez Efendi Mezarlığı'na getirilen Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi dualarla toprağa verildi. 2005 yılında kaybettiği eşi Nermin Erbakan'ın yanına defnedilen Necmettin Erbakan'ın mezarı için 81 ilden toprak getirildi. Ayrıca 2003 yılında hayatını kaybeden Boşnak Lider Aliya İzzetbegoviç'in mezarından da toprak, Erbakan'ın mezarına atıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesini kısa bir süre taşıdı. Cenaze namazının ardından Gül ve Erdoğan, Erbakan'ın cenazesinin bulunduğu tabutu bir süre taşıdı. Omuzlarda taşınan Erbakan'ın naaşı, daha sonra araca konuldu.

 

Merasimle ilgili fotoğraflar için

 

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/asrin-lideri-son-yolculuguna-ugurlandi-192514.htm}


 



Bu haber 955 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,209 µs