En Sıcak Konular

ERBAKAN'IN CAZAZESİ'NE 1-1.5 MİLYON KİŞİLİK KATILIM BEKLENİYOR

28 Şubat 2011 15:55 tsi
ERBAKAN'IN CAZAZESİ'NE 1-1.5 MİLYON KİŞİLİK KATILIM BEKLENİYOR Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç,yarın düzenlenecek cenaze merasimine 1-1.5 milyon katılım beklendiğini açıkladı.

Milyonlar liderine son görevini yapacak

Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, vefat eden 54. Hükümetin Başbakanı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın cenazesinin yarın Fatih Camisi'nden kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi, 10. Yıl Caddesi'nden Merkez Efendi Mezarlığına intikal edeceğini, bu güzergahların emniyet tarafından trafiğe tamamen kapatılacağını söyledi. Oruç, yarın düzenlenecek cenazeye 1-1.5 milyon katılım beklendiğini de açıkladı.

Hüseyin Oruç, Necmettin Erbakan'ın yarın yapılacak cenaze töreni dolayısıyla alınacak önlemlere ilişkin İstanbul Valiliğinde düzenlenen toplantının ardından İl Başkanı Selman Esmerer ile birlikte basın mensuplarına açıklama yaptı.

Oruç, Saadet Partisi Genel Başkanı Erbakan'ın cenazesine katılmak isteyen partinin İstanbul teşkilatlarının mümkün olduğunca araç kullanmadan intikal etmelerini, izdihama meydan verilmemesi hususunda yardımcı olmalarını istediklerini söyledi.

İl dışından gelecek araçların Edirnekapı'da yolcularını indireceğini ve boş olarak Kazlıçeşme Meydanı'na intikal edeceklerini belirten Oruç, şunları söyledi:

"Fatih Camisi'nin altında bulunan Haliç Caddesi'nin en dip noktasında da araçlar yolcularını indirecek. Buradan da değişik araçlarla intikal sağlanacak. Özellikle vurgulamak istediğimiz husus, bir izdihama neden vermemek için herkesin sağduyulu hareket etmesini istirham ediyoruz. Bu konuda basınımızdan da yardım talep ediyoruz, çünkü 21. yüzyılın Abdulhamit'i cennet mekan muhterem hocamızın cenazesine büyük talep olacaktır. Bu hususta da izdihama meydan vermemek için Fatih Camisi avlusuna bir platform kurulacaktır. Taktir edersiniz ki 100'e yakın basın var. Bütün basının canlı yayın araçlarını buraya almamız mümkün değil. Frekanslar tek araç üzerinden size dağıtılacak. Dolayısıyla aldığınız bu haberi, dünyaya duyurma noktasında teşkilatımız olarak elimizden gelen yardımı yapacağımızın bilinmesini özellikle istirham ediyorum."

"HAVAALANINDAN KONVOY DÜZENLEMEYECEĞİZ"
Oruç, cenaze törenine 60 devletten katılımın olacağını belirterek, bununla ilgili olarak da bütün çalışmaların ve hazırlıkların yapıldığını dile getirdi.

Cenaze töreninde hiç kimsenin burnunun kanamaması için bütün emniyet görevlileri de dahil olmak üzere, parti teşkilatıyla birlikte her türlü çalışmanın gözden geçirildiğini anlatan Oruç, şunları kaydetti:

BAZI YOLLAR KAPANACAK
"Havaalanında herhangi bir konvoy düzenlemeyeceğiz. Bunun en büyük sebebi muhterem hocamızın cenazesinin bir an evvel camiye intikalinin sağlanmasıdır. Bu konuda önce teşkilatımızdan sonra da vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz.

Cenaze kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi, 10. Yıl Caddesi'nden Merkez Efendi Mezarlığına intikal edecek. Buralar emniyet tarafından trafiğe tamamen kapatılacak, Fevzipaşa Caddesi'nin büyük bir bölümü de namazdan önce trafiğe kapatılacak. Dolayısıyla camiye namaz kılmaya gelen vatandaşlarımızın da oradaki görevlilere anlayış göstermelerini özellikle istirham ediyoruz."

1-1.5 MİLYON KİŞİLİK KATILIM BEKLENİYOR
Hüseyin Oruç, "Cenaze törenine 1-1.5 milyon kişi arasında katılım bekleniyor, bin otobüsün de 80 vilayetten geleceğini düşünüyoruz" dedi.

Oruç, cenaze merasimine 60 ülkeden aralarında eski devlet başkanları ve bakanların da bulunduğu 170 yetkilinin katılımının beklendiğini ifade etti.

Cenaze töreninde güvenliği sağlayacak polis sayısına ilişkin Oruç, "Şu anda gerekli görüşmeleri yaptık. Emniyetimizle yeniden tespit yaparak son tedbirleri alacağız" dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/milyonlar-liderine-son-gorevini-yapacak-192479.htm}



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,311 µs