En Sıcak Konular

ZEYBEK: ''ERBAKAN MİLLİ BİR İNSANDI''

27 Şubat 2011 23:48 tsi
ZEYBEK: ''ERBAKAN MİLLİ BİR İNSANDI'' Genel Başkan Namık Kemal Zeybek, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın vefatı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Genel Başkan Namık Kemal Zeybek, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın vefatı dolayısıyla bir açıklama yaptı:


“Mekanı cennet olsun.”


“28 Şubat denilen o belalı günlerde, yakın tarihimizin en karanlık devri olan o günlerde, yine onunla birlikte bir mücadelenin içinde bulunduk. 28 Şubat’ın anti demokratik tutumuna karşı mücadele ettik.”

“Sayın Erbakan milletimizin manevi ve ruh köküne bağlı, milli bir insandı. Hem fikri, hem de icraat adamıydı. Sanayimizin gelişmesinde onun ortaya koyduğu projelerin çok büyük katkısı olduğunu herkes biliyor. İz bıraktı, yakın çevresinde olsa da olmasa da bir çok insanı etkiledi.”

Genel Başkan Namık Kemal Zeybek, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın vefatı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Mekanı cennet olsun.”dedi.

Zeybek, “28 Şubat denilen o belalı günlerde, yakın tarihimizin en karanlık devri olan o günlerde, yine onunla birlikte bir mücadelenin içinde bulunduk. 28 Şubat’ın anti demokratik tutumuna karşı mücadele ettik.”diye konuştu.

Namık Kemal Zeybek, Erbakan’ın vefatı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ben Erbakan’ı 1961 yılında o zaman Gökhan Evliyaoğlu beyin çıkardığı ‘Düşünen Adam’ diye bir dergi vardı. O derginin kapağında ‘Türkiye’de otomobil yapılabilir’ diye bir açıklamasından tanıdım. İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Necmettin Erbakan olarak tanıdım. Ondan sonra hep takip ettik, kendisiyle yakınlaştık, dost olduk. Beni etkileyen en önemli yönü; bugünkü uygarlığın temelinde İslam Uygarlığı’nın bulunduğunu ve bugünkü bilimlerin bir çoğunun aslında Müslüman bilginler tarafından ortaya konulduğunu belirten çalışmalarıydı. Zaman zaman o konuda sohbete ederdik. O gerçek bilgilerle, derin bilgilerle bizim sohbetimize katkı yaparak renk ve zenginlik verirdi.

“Milli bir insandı”

Biz, O’nunla başka siyasi partilerde olsak da, gönül birliği içerisinde yolumuza devam ederken, aynı hükümette yer aldık ve bizim başbakanımız oldu. Ben o hükümette, hükümet sözcüsü olarak görev yaptım ve birlikte çalıştık.

28 Şubat denilen o belalı günlerde, yakın tarihimizin en karanlık devri olan o günlerde, yine onunla birlikte bir mücadelenin içinde bulunduk. 28 Şubat’ın anti demokratik tutumuna karşı mücadele ettik. Sayın Erbakan milletimizin manevi ve ruh köküne bağlı, milli bir insandı. Hem fikri, hem de icraat adamıydı. Sanayimizin gelişmesinde onun ortaya koyduğu projelerin çok büyük katkısı olduğunu herkes biliyor. İz bıraktı, yakın çevresinde olsa da olmasa da bir çok insanı etkiledi. Bir mekteptir Erbakan, bir değerli insandır, bir mümindir, bir mutasavvuftur. Siyasette de sözü olan, özü olan ve söyleyecek sözlere etki yapan bir insandı. İz bıraktı, öğrenciler yetiştirdi. Benim üzerimde yararlı etkileri olan bir insandı, Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun.”

“Namık Kemal, vatan ve memleket tehlikede, vatan ve memleketi kurtarın”

“Bundan 10 gün kadar önce hastanede ziyaret etmek istedim. Dediler ki; ziyaretçi kabul etmiyor, gidenler defter var, oraya yazıyorlar ve yardımcıları kabul ediyor. Olsun gidelim dedim. Hocam benim ziyaret etmek istediğimi duymuş, ‘Doktorlardan izin alın beş dakika görüşmek istiyorum’ demiş. Şevket Kazan Bey’le odasına girdik yataktan kalkmıştı, bizi yatakta karşılamak istemedi. Fakat durumu iyi değildi, besbelliydi, vücudu şişmişti, ‘daha fazlaydı indi’ dediler. Güzel güzel bakıyordu. Masumiyet vardı, mahzuniyet vardı. Ayrılırken dedi ki, ‘Namık Kemal, vatan ve memleket tehlikede, vatan ve memleketi kurtarın’ dedi. Biz şifa dileklerimizi söyledik, dışarı çıktık. Ayrılırken, Şevket Bey ağlıyordu, “Vasiyetti bu sözler” dedi. Bizim bilmediğimiz tabii yakınları başka şeyler de biliyorlardı. Doğrusu benim de gözlerim doldu ve hüzün içinde ayrıldım.

Hocamızın yıllardan beri, bu seçimden önce de birtakım ittifak girişimleri vardı. Hocamız müteşebbis bir insandı, girişimci bir insandı ve hiçbir zaman da teşebbüsü elden bırakmazdı. Sürekli çözümler, projeler geliştirir, o projeler çerçevesinde insanları çağırır, parti genel başkanlarını çağırır ve bir çözüm bulmaya çalışırdı. Yine o çalışmaları yapıyordu ama biz gittiğimiz de asla öyle ittifak gibi şeylerden söz etmedik, sadece bunları söyledi.

“Vatan ve memleket tehlikede onu kurtarmak lazım” sözlerinin tercümesini yapamam. Bundan başka bir şey söylemedi ama geniş bir ittifak düşündüğünü zannediyorum. Allah rahmet eylesin mekânı cennettir herhalde diye düşünüyorum.”
 

Kaynak: DP ( DP Basın Merkezi) {http://www.dp.org.tr/HaberDetay.asp?id=132070}



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,992 µs