En Sıcak Konular

EUROVISION'DA İNGİLİZCE'YE ''YÜKSEK SADAKAT''

26 Şubat 2011 19:22 tsi
EUROVISION'DA İNGİLİZCE'YE ''YÜKSEK SADAKAT'' Almanya’da düzenlenecek 56. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye adına yarışacak şarkı görücüye çıktı. Yüksek Sadakat, Türkçesi ‘Hayatını Yaşa’ anlamına gelen ‘Live it up’la yarışacak...

Yüksek Sadakat’le ‘Hayatını Yaşa’

Almanya’da düzenlenecek 56. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye adına yarışacak şarkı dün akşam ilk kez görücüye çıktı. Yüksek Sadakat, Türkçesi ‘Hayatını Yaşa’ anlamına gelen ‘Live it up’la birincilik kovalayacak
 
Bu yılki Eurovision temsilcimiz Yüksek Sadakat’in şarkısı “Live It Up” (Hayatını Yaşa) dün akşam görücüye çıktı. Ülkemizi Almanya’nın Düsseldorf şehrinde mayıs ayında yapılacak olan 56. Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek olan grup geçen ay İngilizce hareketli bir şarkı hazırladıklarını, bir ay içinde de kamuoyuna sunacaklarını açıklamıştı. Bestesi Kutlu Özmakinacı’ya, sözleri Ergün Arsal’a ait olan ‘Live It Up’ın düzenlemesi tüm grup tarafından gerçekleştirildi. Grup, daha önce Genesis, Deep Purple, New Model Army ve Björk gibi grup ve sanatçılarla çalışmış ünlü prodüktör Nick Davis ve ülkemizde yaşayan yapımcı Reubon De Lautour ile çalıştı.

12 ülkede konser verecek
Şarkının tanıtımının ardından düzenlenen basın toplantısında TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile vokalde Kenan Vural, gitarda Serkan Özgen, basta Kutlu Özmakinacı, tuşlu çalgılarda Uğur Onatkut ve davulda Alpay Şalt’tan oluşan Yüksek Sadakat grubu basının sorularını yanıtladı. Grup şarkının promosyonu için önümüzdeki günlerde 12 ülkede konser verecek. Gruba basın toplantısına katılan 2010 yılı temsilcimiz maNga’nın solisti Ferman Akgül de destek verdi.
Türkiye, 56. Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci yarı final grubunda Arnavutluk, Ermenistan, Finlandiya, Gürcistan, Norveç, Polonya, Rusya, Sırbistan, İsviçre, Azerbaycan, Hırvatistan, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, Litvanya, Malta, Portekiz ve San Marino ile birlikte yarışacak. 10  12 Mayıs tarihlerindeki yarı finallerin ardından 14 Mayıs’ta final yapılacak.

İŞTE EUROVISION ŞARKIMIZ:

Live It up’ın şarkı sözleri
Here ’s your favourite song on the radio
Shake your head to the beat It’s rock’n roll
If you’re feeling the world has kicked  you down
All you need is just to have a little fun
Hey, it’s time to  live it up
My friend, put the record on
Sing it loud and  fet it out
Life is beautiful
My friend let it out
Life is beautiful
Give yourself a break, come on and live it up
Give yourself a break
Driving on with no map to lead me on
Eyes on the horizon and there’s no  turning round
Sometimes i feel,   i feel i’m not alone
So let your colors shine right next to mine
Hey, it’s time to
live it up
My friend, put the record on
Sing it loud and
let it out
Life is beautiful
My friend let it out
Life is beautiful
Give yourself a break, come on and live it up
Give yourself a break
I say my friend life is beautiful
I say my friend life is beautiful
I say my friend put the record on
Sing it loud and
let it out
Life is beautiful
My friend let it out
Life is beautiful
Give yourself a break, come on and live it up
Give yourself a break

Birinci olsunlar tekrar yollarız

Almanya’ya birincilik getiren Lena’nın ikinci kez yarışmaya katılması konusunda İbrahim Şahin, “Onlar da birinci olursa seneye yine onları göndeririz” dedi.

Şahin: Hedef Türk göçünün 50. yılında birincilik

TRT Seçici Kurulu’nun üç şarkı arasından “Live It Up”ı seçtiğini belirten TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “Dil konusunda eğer iyi derece alacaksak İngilizce olması daha iyi. Geçen sene maNga ile ikinci olduğumuza sevinemedik ama gönlümüzün birincisi oldular. Bu sene Yüksek Sadakat ’in birinci olmasını umuyoruz.
Bu sene Almanya’ya Türk göçünün 50. yılı. Yüksek Sadakat, 50. yılda bize herhalde ödül getirecek. Başta Yüksek Sadakat’i seçtiğimiz için eleştirel mailler geldi. Grubu biraz tanıdıkça mailler olumluya dönüştü. Bu şarkıyı dinledikten sonra iyi bir seçim olduğu inancı bende oturdu” dedi. Şahin, Tarkan’ın ülkemizi temsil etmek için 5 milyon TL istediği yönündeki iddiayı da yalanladı.

ÖZMAKİNACI: Bahtı güzel olsun

Yüksek Sadakat basçısı ve grubun kurucusu Kutlu Özmakinacı  “TRT bize gerçek anlamda destek oldu. Şarkıyı biz yazdık. Bizim için şarkı güzel ama hani çocuklar için derler ya  “Bahtı güzel olsun”, umarım güzel olur. Eurovision için seçtiğimiz parçanın adını  ‘Hayatını Yaşa’ olarak Türkçe’ye çevirebiliriz” dedi. Grubun solisti Kenan Vural ise, “Bu şarkı hem bizim müzik anlayışımızı, hem de ülkemizi doğru temsil eden bir şarkı. Bizim için önemli olan ne yaparsak yapalım kendi kimliğimizi kaybetmemekti” diye konuştu.

TRT Hadise’yi klibe koymadı

TRT’nin “Live It Up” şarkısından önce Türkiye’nin Eurovision tarihiyle ilgili yayınlandığı klipte Hadise’nin görüntüsüne yer verilmemesi dikkat çekti. 2009 yılında ülkemizi “Düm Tek Tek” şarkısıyla temsil eden Hadise ile TRT arasında önce klip kavgası yaşanmış, ardından da Hadise ve menajerinin kaprisleriyle TRT yönetimini bıktırdığı gündeme gelmişti.

Ünlülerden ‘live it up’a tam not!

Ferman Akgül: Çok sağlam şarkı: Şarkıyı beğendim, altyapısı çok güçlü. Nakaratı çok sağlam bir parça. İnsanlar genelde ilk dinlediğinde yorum yaparlar; ama bunu iki-üç kere dinlemelerini tavsiye ediyorum.
İzzet Öz: Gönlümün birincileri: Melodik yapısı ve türü olarak yükselişte olan rock trend’ini yakalıyorlar. Benim gönlümün birincisi oldular.
Bülent Özveren: Bu yıl yüzümüz gülecek: Şarkı bu haliyle finalde çıkar. İnşallah birinci olacağız bu sene, yüzümüz gülecek.
Garo Mafyan: Çok şeker: Gayet güzel, akılda kalıcı... Şarkıyı sevdim, çok şeker. Bütün kalbimle başarılar diliyorum. Şansımız 1.’likle 4. arası olur.
Emel Müftüoğlu: Eurovision’da şansı yok! Allah yollarını açık etsin ama Eurovision için şansı ne olur onu bilemiyorum. Biraz uzun vadede dinlenip sevilebilecek bir şarkı olmuş. Bence çok büyük şansı yok.
Metin Özülkü: İlk 4’te yer alır: Enerjisi çok yüksek bir şarkı... Dünya standartlarında yapılmış olan aranjmanı hoşuma gitti. İlk 4’e girer.
Reyhan Karaca: Çok heyecanlandım: 1991’de Türkiye’yi temsil ederken heyecanim neyse hâlâ Eurovision denildiğinde aynı heyecanı hissediyorum. Güzel ve heyecanlı müzik yolculuklarında Yüksek Sadakat’e başarılar diliyorum. (SERCAN KISMET - GÜLCAN TARIMOĞLU-Milliyet)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://magazin.milliyet.com.tr/yuksek-sadakat-le-hayatini-yasa-/magazin/haberdetay/25.02.2011/1357159/default.htm}

 



Bu haber 1,046 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,056 µs