En Sıcak Konular

CENK TOSUN TÜRK MİLLİ TAKIMINDA KARAR KILDI

26 Şubat 2011 19:01 tsi
CENK TOSUN TÜRK MİLLİ TAKIMINDA KARAR KILDI Gaziantep’in golcü oyuncusu Cenk Tosun, Almanya yerine Ay-yıldızlıları seçti

Tosun gibi Milli Takım

Gaziantep’in golcü oyuncusu Cenk Tosun, Almanya yerine Ay-yıldızlıları seçti

Mehmet Ekici ve Tunay Torun’dan sonra Hiddink, Cenk’i de ikna etti. Genç yıldız “Hayâlim olan milli formayı giyeceğim için çok mutluyum. Vatanım için her şeyimi vereceğim” dedi.

DEVRE arası transfer olduğu G.Antepspor’a hemen adapte olan ve gelir gelmez sergilediği performansla ikinci yarının en dikkat çeken oyuncusu olan Cenk Tosun, milli takım tercihini Türkiye’den yana kullandı.

Alman U19 ve U21 takımlarında forma giyen Cenk’i uzun süredir takip eden A Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink geçen pazar genç golcü ile İstanbul’da biraraya geldi. Antrenör Oğuz Çetin, İdari Koordinatör Okan Buruk ve G.Antep Teknik Direktörü Tolunay Kafkas’ın da hazır bulunduğu görüşmede Ay-yıldızlı formayı giymesi için Cenk’e teklif yapıldı.

20 yaşındaki golcü ise zaten Alman Ümit takımında oynadığını hatırlatarak A Milli Takım’a alınması durumunda Türkiye’yi seçebileceğini ifade etti. Hiddink’in de “Zaten seni A takımda düşünüyorum” sözleriyle Cenk, tercihini Türkiye’den yana kullanacağını söyledi.

ŞIMARMA NASİHATI

Genç yıldız dün de G.Antep Başkanı İbrahim Kızıl’la medyanın karşısına çıkıp şu açıklamaları yaptı: “A Milli Takım’da forma giymeyi kabul ettim. Çok mutluyum, gururluyum. Hiddink bana çok iyi şeyler anlattı.
Uzun zamandır beni izlediğini, çok beğendiğini ve forma vermek istediklerini söyledi.

G.Antep’e gelmekle doğru bir iş yaptığımı, şımarmadan aynı futbolumu devam ettirmemi istedi. Milli takıma katılacak yeni gençlerle ileride iyi işler yapacaklarını ifade etti. Yapılacak milli maça beni davet edeceğini belirtti. Burayı ben kendi kararımla seçtim.

‘HAYÂLİMDİ’

Vatanım için her şeyimi vereceğim. Çocukluğumdan beri en büyük hayâlim olan Türk Milli Takımı’nın Ay yıldızlı formasını giyeceğim için çok ama çok mutluyum.”

İlk maça yetişebilir

CENK’İN Türkiye’yi tercih etmesinin ardından Futbol Federasyonu, gerekli yasal prosedürleri başlattı. 3 hafta sürmesi beklenen işlemlerin tamamlanmasıyla Cenk’in tercihi FIFA nezdinde de resmiyet kazanacak. Yetişirse Cenk Tosun, Euro 2012 elemelerinde 29 Mart’ta Avusturya ile oynayacağımız maçın aday kadrosuna çağrılacak.

4 MAÇTA 4 GOL ATTI

Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt’tan transfer edilen Cenk Tosun burada forma giydiği 2 sezonda 19 maçta 12 gol attı. Devre arasında G.Antep’e gelen 19 yaşındaki oyuncunun kırmızı-siyahlı formayla ise 4 karşılaşmada dört golü bulunuyor.

İlkay: Türkler beni tehdit ediyor

BUNDESLIGA’DA Nürnberg forması giyen İlkay Gündoğan, Alman Milli Takımı’nı seçtiği için sürekli hakarete uğradığını açıkladı. Welt Kompakt’a konuşan İlkay, “Türkler’den sürekli tehditler ve hakaretler alıyorum.

TÜRKİYE’YE karşı büyük sempatim var, ama kendimi bir Alman gibi hissediyorum ve öyle yaşıyorum. Başka bir ülke adına oynamayı hiç düşünmedim.

Kritik Avusturya maçı Kadıköy’de

2012 Avrupa Şampiyonası’na katılmak için mücadele eden A Milli Futbol Takımı, Avusturya ile yapacağı kritik maçı F.Bahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynayacak.

29 Mart Salı günü, 20.30’da başlayacak ve gruptaki durumumuzu etkileyecek karşılaşmanın bilet fiyatları ise 10 ile 50 TL arasında değişiyor. Ay-yıldızlılar gruptaki 4 maçından 2 galibiyet ve 2 yenilgiyle ayrılırken 7 puanlı Avusturya’nın ardından 3. sırada yer alıyor.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/tosun-gibi-milli-takim/361846/5/Spor}

 


 



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,620 µs