En Sıcak Konular

TOKİ KENTSEL DÖNÜŞÜME ODAKLANACAK

25 Şubat 2011 12:26 tsi
TOKİ KENTSEL DÖNÜŞÜME ODAKLANACAK Kaçak yapılaşmayla mücadele ve sosyal konut üretiminde hedeflerini büyüten TOKİ, 2023 yılına kadar 500 bin konut daha üretmeyi hedefliyor.

TOKİ kentsel dönüşüme odaklanacak  

Kaçak yapılaşmayla mücadele ve sosyal konut üretiminde hedeflerini büyüten TOKİ, 2023 yılına kadar 500 bin konut daha üretmeyi hedefliyor.

Türkiye genelinde 248 gecekondu dönüşümü ve kentsel yenileme uygulamasını yürüten TOKİ, 2023 yılına kadar 500 bin konut daha üretmeyi planlıyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 4 - 5 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 2011 Konut Kurultayı’nın tanıtımında yaptığı konuşmada, “2003 yılında başlattığımız planlı kentleşme ve konut atağı çerçevesinde, gecekondu sorununun çözümüne yönelik olarak; merkezi hükümetin desteği ve yerel yönetimlerle işbirliğiyle, vatandaşı da mağdur etmeden, bugüne kadar görülmemiş hızda ve kapsamda bir çalışma başlattık; Cumhuriyet tarihinin en büyük ‘gecekondu dönüşümü - kentsel yenileme’ uygulamasını hayata geçirerek Türkiye genelinde 248 projeyi yürütüyoruz” dedi. “Türkiye’nin şehirlerinin salaş yapılardan ve plan dışı kaçak yapılardan arındırmadıkça; bir deprem kuşağında olan ülkemizde deprem fay hattı üzerinde bulunan binaları depreme karşı güvenli hale getirmedikçe gelişmiş bir ülke olamayacağımız bir gerçektir” diyen Bayraktar, deprem dönüşümlerinde sürdürülebilirliği sağlamanın en önemli ve etkili aracının kentsel dönüşümleri yaygınlaştırarak gerçekleştirmek olduğunu bildirdi.
Konut Kurultayı’nın içeriği konusunda da bilgi veren Bayraktar, şunları söyledi: “2011 Konut Kurultayı’nda kentsel dönüşümün tüm aktörlerini bir araya getiriyoruz. Mimarlık, mühendislik, kültür, yerel yönetim, sanat, şehircilik, inşaat, çevre, eko sistem, jeoloji gibi farklı ama birbirini tamamlayan disiplinleri temsil eden dünya çapında uzmanlar bilgilerini, görüşlerini ve yorumlarını 2011 Konut Kurultayı’nda paylaşacaklar. ABD, Meksika, Güney Kore, İngiltere, Japonya gibi ülkelerden gelecek katılımcılar tecrübelerini bizimle paylaşacaklar.”
Bir soru üzerine Bayraktar, yaptıkları konutlarda çok büyük bir kaliteyi yakaladıklarını söyleyemeyeceklerini, ancak 8 sene öncesine göre bugün kalitenin en az 3 misli arttığını ifade etti. TOKİ ile iş yapan müteahhitlerin sayısının 800’e ulaştığını belirterek, şunları kaydetti: “Notu çok düşük olan müteahhitleri dışlıyoruz, onlar iş alamıyorlar. ‘Bu müteahhit bu işi yapamaz’ deyip işi iptal ediyoruz. 2003 yılının başında 300 kadar müteahhitimiz vardı yüzde 35’i döküldü. İşini bitiremedi, iflas etti. Ama şu anda TOKİ’de iş yapan 600 kadar müteahhit var ve işini yapamayan müteahhit oranı da yüzde 6’lara, 7’lere düştü. Müteahhitlerde de çok ciddi kalite artışı oldu.”(YENİ MESAJ)

 

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11001014&tarih=2011-02-25}

 



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,833 µs