En Sıcak Konular

KADDAFİ: ''İSTİFA ETMEYECEĞİM GEREKİRSE ŞEHİT OLURUM''

22 Şubat 2011 18:59 tsi
KADDAFİ: ''İSTİFA ETMEYECEĞİM GEREKİRSE ŞEHİT OLURUM'' Kaddafi Libya halkını sokağa çıkmaya ve isyancılara karşı mücadele etmeye çağırırken, rejime ve orduya karşı gelenlerin ölümle cezalandırılacağını açıkladı.

Kaddafi halkına seslendi: İstifa etmeyeceğim gerekirse şehit olurum...

Kaddafi ABD'nin bombalamış olduğu binadan canlı yayınla halka seslendi.

Kaddafi Libya halkını sokağa çıkmaya ve isyancılara karşı mücadele etmeye çağırırken, rejime ve orduya karşı gelenlerin ölümle cezalandırılacağını açıkladı.

Kaddafi, 'Suçlu Gençler değil bu gençlere hap verip sokağa salanlardır' dedi.

İşte Kaddafi'nin sözleri:

Gerçeği çarpıtanlar ortaya farklı bir tablo koymaya çalışıyor. Arap medyasının bir kısmı yanlış şeyler yazarak size ihanet ediyor.

Sokaktaki insanlara bakın onlar devrim falan istemiyorlar. Afrika'daki bütün uluslar Libya'yı kendilerinin Mekkesi olarak görüyor.
Bütün meydanlarda şu söyleniyor: Kaddafi bir devlet başkanı değil bir devrimci. Burası benim ülkem benim atalarımın ülkesi. Ortaya çıkan diğer yabancılar kimler? Onları lanetliyorum. Onların kökenlerinin neresi olduğu belli değil. Hepsi aynı sloganlarla bağırıyorlar. Biz ABD'ye ve dünyadaki tüm süper güçlere meydan okuduk. Libya şehitlerin kanlarıyla sulanmış bir ülke.

İtalya geçmişte Libya'da yenilgiye uğradı. Ben bir devrimciyim ben bir bedeviyim ve bu zaferi biz kazandık. Biz Afrika'nın lideriyiz. Bu devrim devam etmek zorunda. Benim dedem bu topraklarda şehit düştü. Ben de bu toprakları asla terketmeyeceğim ve gerekirse şehit olacağım. Tüm ailemin mezarı burdayken bu davadan vazgeçmeyeceğim. Bu ağaçları biz ektik ve bu ağaçları biz kanımızla suladık.

Kaddafi zafer demektir devrim demektir. Kaddafi normal bir insan değildir. Bana diğer devlet başkanlarına davrandıkları gibi davranamazlar. Şimdi ben bu insanlara soruyorum benim ve halkımın evleri bombalanırken siz neredeydiniz? Siz Amerika'nın yanında oldunuz. Ama zafer bizim olacak bu zaferi kimse geri alamaz.

Şimdi bir avuç hap kullanan genç orda burda sıçanlar gibi hareket ediyor. Ama ben onları suçlamıyorum. Onlar çok genç insanlar. Bu genç insanlara hap ve para veren insanlar var. Onları böyle bir yola itiyorlar. Ayrıca bu gençler Tunus'tan etkileniyorlar.

Güç Libya halkının arkasındadır. Yarın hatta yarından da önce eğer ben başkan olsaydım istifamı sizin yüzünüze fırlatırdım ama ben zaten başkan değilim. Mücadeleme var gücümle devam edeceğim. Siz Amerikan saldırganlığının etkisi altında olan bir grupsunuz. Gidin çocuklarınızı sokaklardan toplayın.

Size bunları yaptıranların çocukları Amerika'da yaşıyor. Mısır'daki olayları taklit etmeye çalışan bir grup var. En kısa sürede güvenlik yeniden tesis edilmek zorunda.

Uçaklar havaalanlarına inmeye korkuyor. Çünkü inerlerse bu farelerin kendilerine saldırmasından korkuyorlar. Bu asilerden kendinizi korumanız gerekiyor. Afganistan'da Irak'ta olduğu gibi Amerikan işgali altında mı yaşamak istiyorsunuz? Yaşamak istemiyorsanız kendinizi bu farelerden koruyun.

Silah kullanıp şiddete başvuranlar Libya ceza yasası gereği ölüm cezasına çarptırılacaklar. Ülkenin rejimini hafife alanlar ve leke sürmeye çalışanlar da ölüm cezasına çarptırılacaklar. Yabancı ülke için çalışan ve ajanlık yapanlar da ölüm cezasına çarptırılacaklar.

Eğer böyle devam ederse iç savaşa yola açanların cezası ölüm olacaktır. Somali gibi mi olmak istiyorsunuz? Böyle devam ederse bir iç savaş çıkması kaçınılmazdır.

Tekrar söylüyorum Libya halkına çağrım yarından itibaren evlerinizden çıkın. Bu ülkede yaşayan bütün gençler Libya devriminin kazanımlarını korumak zorundalar.

Yarından itibaren halkın yönetimi yeniden oluşturulacak. Daha önce gündeme gelen tüm konular yeniden tartışılacak. Biz halkın ve hukukun üstünlüğünün kazanmasını istiyoruz. Elimde ne varsa bütün bunları Libya halkıyla paylaşmak istiyorum. Bütün bunları yapanlar bir avuç insan korkmayın cesur olun. Bu gelir bu petrol Libya halkının olsun.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/kaddafi-halkina-seslendi-istifa-etmeyecegim-gerekirse-sehit-olurum-/dunya/sondakika/22.02.2011/1355748/default.htm}

 



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,026 µs