En Sıcak Konular

OKULU KIRAN ÖĞRENCİ UYUŞTUTRUCUYA YÖNELİYOR

22 Şubat 2011 11:17 tsi
OKULU KIRAN ÖĞRENCİ UYUŞTUTRUCUYA YÖNELİYOR İstanbul’daki liselerde yapılan araştırmaya göre, okullarından kaçmış her 100 öğrenciden 10’unun hayatları boyunca en az bir kez esrar içtiği ortaya çıktı.

Derslerini kıran öğrenciler uyuşturucuya yöneliyor  

İstanbul’daki liselerde yapılan araştırmaya göre, okullarından kaçmış her 100 öğrenciden 10’unun hayatları boyunca en az bir kez esrar içtiği ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Madde Kullanımını Önleme ve İzleme Bürosu’nca yapılan araştırmada, anket yoluyla 28 ilçedeki 154 lisede öğrenim gören 31 bin 272 öğrencinin sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı mercek altına alındı. Araştırmaya göre, okulunu ve öğretmenlerini seven, derslerinde başarılı ve gelecekten beklentisi olan öğrenciler arasında madde kullanımına daha az rastlandığı tespit edildi. Dikkat çeken en çarpıcı sonuç ise okula devamsızlık ile alkol, sigara ve esrar kullanımı arasındaki orantı oldu. Okula hiç devamsızlığı bulunmayan öğrencilerden yüzde 33.2’si hayatları boyunca en az bir kez sigara kullandıklarını belirtirken bu oran en az 7 gün okuldan kaçan öğrencilerde neredeyse iki katına ulaşarak yüzde 63.8’e ulaşıyor. Okula devamsızlığı bulunmayan öğrencilerin yüzde 1.5’inin, en az 7 gün devamsızlığı bulunanların ise yüzde 10.1’inin esrar kullandığı ortaya çıkıyor. Bu sonuçlara göre, okuldan en az 7 gün kaçan her 100 öğrenciden 10’unun en az bir kez esrar içmiş. 
Matematik ve Türkçe ders notlarından yola çıkarak öğrencilerin okuldaki başarısının madde kullanımına etkisi de araştırıldı. Matematik ders notu 1’in altında olan öğrencilerin yaklaşık yarısının en az bir kez sigara kullandığı belirlenirken, bu oran 5 alan öğrencilerde yüzde 37.7’ye indi. Aynı dersten 1’in altında not alan öğrencilerden yüzde 4.4’ü en az bir kez esrar kullandığını ifade ederken, bu oran 5 alan öğrencilerde 2.8’e düştü.  Araştırmada, liseden mezun olduktan sonra herhangi bir işte çalışmaya düşünen öğrencilerde sigara ve esrar kullanımının daha yaygın olduğu belirlendi.

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11000904&tarih=2011-02-22}
 



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,584 µs