En Sıcak Konular

SAHTE ŞİRKET KURUP YÜZLERCE ŞİRKETİ DOLANDIRDILAR

21 Şubat 2011 11:20 tsi
SAHTE ŞİRKET KURUP YÜZLERCE ŞİRKETİ DOLANDIRDILAR İstanbul’da kurdukları sahte şirketler vasıtasıyla 12 farklı bankadan temin ettikleri çek hesaplarında usulsüzlük yaparak 120 şirket ile çok sayıda firmayı dolandırdıkları belirlenen çete üyeleri yakalandı.

Sahte şirketle çok can yaktılar  

İstanbul’da kurdukları sahte şirketler vasıtasıyla 12 farklı bankadan temin ettikleri çek hesaplarında usulsüzlük yaparak 120 şirket ile çok sayıda firmayı dolandırdıkları belirlenen çete üyeleri yakalandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kurdukları sahte şirketler vasıtasıyla resmi yollardan bankalarda çek hesabı açtırarak, bu hesaba ait çekleri para karşılığı piyasaya satarak haksız kazanç temin ettikleri belirlenen K.K. liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik takip başlattı. Yaklaşık 9 aylık takibin sırasında şebekenin, kurulan sahte şirketler adına çıkarttıkları orijinal çekler ile yaptırdıkları sahte ve ikiz çekleri, İstanbul başta olmak üzere, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Muğla ve Antalya’da irtibat kurdukları şahıslara 2 bin–2 bin 500 TL’ye sattıkları tespit edildi. Şebekenin, çek isteyen şahıslara talep ettikleri ücretin kendi kredi kartlarına havale yapılmasını, elden veya kargo ile göndermek suretiyle ile çekleri ihtiyaç sahiplerine gönderdikleri tespit edildi. Organize suç örgütünün 12 farklı bankadan temin ettikleri çek hesaplarında usulsüzlük yaptıkları ve toplam 120 şirket ile çok sayıda şahıs firmasını mağdur ettikleri tespit edildi.
Piyasayı yaklaşık 1 milyon lira dolandırdığı belirlenen şebekeye yönelik 11 Şubat 2011 günü sabah 07.00 sıralarında önceden belirlenen 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 6 kişi yakalanırken, zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, 35 adet 9 mm tabanca fişeği, 1 adet 12 calibre tek kırma ruhsatsız av tüfeği, 4 adet senet (içeriği boş imzalı senet), 10 adet çeşitli bankalara ait çek, 12 adet çek fotokopisi, 1 adet banka hesap cüzdanı, 1 adet N.U. adına tanzim edilmiş nüfus cüzdanı, 1 adet N.U. adına tanzim edilmiş E sınıfı ehliyet, 1 adet S.Y. adına tanzim edilmiş E sınıfı ehliyet, 1 adet kredi kartı okuma (kopyalama) cihazı, 1 adet hard disk, 7 adet sim kart bloğu, bol miktarda not kağıdı, 1 adet vekaletname, 2 adet telefon rehberi ile hesap defteri, 12 adet cep telefonu, 10 adet sim kart, çok sayıda çeşitli şirket ve şahıslara ait çek fotokopisi, banka havale makbuzları ve değişik şahıslara ait nüfus cüzdan fotokopisi ele geçirildi. İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, jandarmanın şebekeye yönelik takibi sırasında suç örgütü üyesi R.Ç.D., R.Y. ve A.Ö.’nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince aynı suçtan yakalanıp, tutuklandığı öğrenildi. 28 Aralık 2010 tarihinde de çete lideri K.K. ile çete üyesi N.D. ve İ.İ.’nin Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yalandıkları ve halen Kocaeli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulundukları belirtildi. 

 

Kayanak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11000893&tarih=2011-02-21}



Bu haber 2,104 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,471 µs