En Sıcak Konular

İTTİFAKI ORTAYA ÇIKARAN İTİRAF!

19 Şubat 2011 09:37 tsi
İTTİFAKI ORTAYA ÇIKARAN İTİRAF! BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Bizi korku yaymakla suçlamak, kurnazlıktır. Başbakan korku imparatorluğunun kralıdır. 2002 seçimi dahil, ateşkes isteyen ve o ortamda seçime giden kendisidir" dedi.

İTTİFAKI ORTAYA ÇIKARAN İTİRAF!

DEMİRTAŞ: ATEŞKESİ İSTEYEN BAŞBAKAN'IN KENDİSİ

Bizi suçlaması kurnazlık

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan’ın suçlamalarına şok cevaplar verdi: Bizi korku yaymakla suçlamak, kurnazlıktır. Başbakan korku imparatorluğunun kralıdır. 2002 seçimi dahil, ateşkes isteyen ve o ortamda seçime giden kendisidir.

8 yıllık sürecin cevabını ver

BaŞbakan’a “Eğer PKK seçim öncesi provokasyon yapacaksa 8 yıldır niye yapmadı?” sorusunu da yönelten Demirtaş’ın açıklamaları çok tartışılacak. 2002’de ateşkes isteyen Erdoğan, o dönemde başbakan değil, henüz 15 aylık olan AKP’nin lideriydi.

CHP’den sert tepki geldi

İtiraflar, CHP’de de yankı buldu. Türkiye’de ipin ucunun kaçtığını belirten Onur Öymen, “Ateşkes devletler arasında olur. Devlet, terör örgütüyle ateşkes yapamaz. İktidardaki partinin terör örgütünden medet ummasını düşünemiyoruz” dedi.

Başbakan, PKK’dan ateşkes istedi!

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugüne kadar her seçim ortamında, 2002 seçimleri dahil PKK’dan ateşkes istediğini ve bu ateşkes ortamlarında seçime gittiğini iddia etti. Parti çalışmaları için Diyarbakır’da bulunan Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın “Seçime 4 ay kala PKK ve onun uzantıları yine taşeronluk üstlenmiş durumda. Yapılan eylemler seçimi etkilemek için yapılıyor” sözlerine cevap verdi. Selahattin Demirtaş, “Sokaktaki eylemlere müdahale emrini kendisi veriyor. Bugüne kadar her seçim öncesinde 2002 seçimi de dahil, PKK’dan ateşkes isteyen ve bu ateşkes ortamlarında seçime giden kendisidir. Bunları niye açıklamıyor” dedi. Demirtaş, “Eğer PKK seçim öncesi provakasyon yapacaksa 8 yıldır niye yapmadı? PKK’nın hükümetten bağımsız ateşkes yapmadığını çıkıp açıklasın. Halkı aptal yerine koymaktan vazgeçsinler” diye konuştu.
 
Korku imparatorluğunun kralı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bizleri korku yaymakla suçlamak, kurnazlıktır. Başbakan korku imparatorluğunun kralıdır” ifadelerini kullandı.

Öymen: İpin ucu kaçtı

CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarını değerlendirdi. Öymen, Türkiye’de artık ipin ucunun kaçtığını belirterek, “Ateşkes devletler arasında yapılır. Bir devletin terör örgütü ile ateşkes yapması sözkonusu olamaz” dedi. Öymen şöyle konuştu: “Türkiye’de iktidara gelmiş bir siyasi partinin bir terör örgütünden medet umacak duruma düşmüş olabileceğine ihtimal vermek istemiyoruz.”

 

Kaynak:  YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=46256

 



Bu haber 1,041 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,565 µs