En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ'IN 2. KİEV BOZGUNU: 1-4

18 Şubat 2011 10:34 tsi
BEŞİKTAŞ'IN 2. KİEV BOZGUNU: 1-4 Ligi’nde sonbaharını yaşayan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk baharı görme umutlarını dün gece büyük ölçüde yitirdi.

GEL DE DELİ OLMA!

Siyah-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda Ukrayna temsilcisi önüne Vukojevic'in şok golüyle neye uğradığını şaşırdı. Quaresma'nın sayısı moralleri toparladı. Ancak ikinci 45'te çöküş yaşandı. Shevchenko, Yussuf ve penaltıdan Gusev'in golleri umutları mucizeye bıraktı

 Ligi’nde sonbaharını yaşayan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk baharı görme umutlarını dün gece büyük ölçüde yitirdi. Neredeyse ilk cemrenin düşmeye başlayacağı bugünlerde Schuster’in oynattırdığı futbol insanın kanını dondurmaya devam ediyor.
Avrupa’daki başarısıyla her basın toplantısında havasını Türkiye’ye atan Schuster, takımın yakalaması gereken havayı bir türlü veremedi. Belki de Schuster’den çok medya verdiği havayla takımı daha çok motive edebildi.
İbrahim Üzülmez olayıyla yıldızların büyük şok yaşadığı iddia edilen haftada, İspanyol yıldız Guti’nin varlığı da Beşiktaş’a yetmedi. Aslında 3. dakikada Bobo’nun kafasıyla erken gol bulma şansını yakalayan Beşiktaş, bu şansı 27’de yakalayan Vukojevic kafasıyla 1-0 geriye düştü. Bu golden 10 dakika sonra Quaresma’nın bireysel becerisiyle attığı golle Kartal beraberliği yakaladı, ama tutmasını beceremedi.
50’de Shevchenko’nun ustalık kokan kafa vuruşuyla yine geriye düşen Beşiktaş’ın Avrupa umutları 56’da Yussuf’un golüyle bitme noktasına geldi.
Almeida’nın 72. ve 81’de, Quaresma’nın da 78’de kaçırdıkları, umutsuzluk perdesini daha da indirirken, 90’da Gusev’in penaltıdan attığı dördüncü gol ise umutları bir başka bahara erteledi. Tribünlerdeki Schuster istifa sesleri ise demokratik ortamların en doğal tepkilerinden birini oluşturuyordu.
Karşılaşmanın rövanşı 24 Şubat’ta Kiev’de oynanacak.

KIRILMA NOKTASI
Üçüncü gol
Yediği ilk iki gole rağmen hem galibiyet hem de tur için az da olsa şansı bulunan Beşiktaş’ın bu umutlarını, Yussuf’un attığı gol bitirdi. Dinamo Kievli oyuncunun skoru 3-1’e getiren golü hem kırılma anını oluştururken, hem de kopmasına neden oldu.

MAÇIN ADAMI
Shevchenko
Maçtan önceki basın toplantısında, Ricardo Quaresma, onun için saygı duyulması gereken birisi ifadesini kullanmıştı. Portekizli haksız çıkmadı. Shevchenko oynadığı futbol, oynadığı gol ve yaptığı asistle gecenin en çok saygı duyulan oyuncusu oldu.

Q7’NİN İSTATİSTİĞİ
Pas: 45
İsabetli pas: 26
Top çalma: 6
Top kaybetme: 39
Orta: 8
İsabetli orta: 1
İsabetli şut: 2
Yapılan faul: 7
Yaptığı faul: 4
Topla buluşma: 71


5. GOLÜ İLK KIRMIZISI
Quaresma, Beşiktaş formasıyla UEFA Avrupa Ligi’nde 5. golünü Dinamo Kiev’e attı.
Ön eleme turlarında Çek Cumhuriyeti’nden Viktoria Plzen’e 1, Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki’ye 2 gol atan Q7, grup maçlarında da Avusturya takımı Rapid Wien filelerini 1 kez havalandırmıştı. Bu arada Quaresma, dün maçın son anlarda rakibine attığı tekme sonrası direkt kırmızı kart gördü, ilk kez oyundan atıldı.(ANALİZ SERDAR SARIDAĞ-Milliyet)

MAÇIN HAKEMİ GÜVEN VERMEDİ

Portekizli hakem Pedro Alves Garcia, karşılaşmanın başında faul beklentisi içinde olan oyunculara prim vermedi. Ancak futbolcuların sert müdahalelerine önlem almakta zorlanınca maçın tansiyonu yükseldi. İlk devre Almeida ile Sivok'a sarı kartını göstermeliydi.
Ayakkabısını değiştirmek için oyun alanı dışına çıkan Guti'nin oyuna dönmesi gecikince kenar yönetiminin tepkisi oldu. Kural, oyuncunun yalnız topun dışında olduğu anda sahaya dönebileceğini belirtir. Ayrıca oyuna giriş hakemin izninde yapılması gerekir. Portekizli bu kontrolü atladı.
İkinci devre Dinamo Kiev'in attığı iki golden sonra Portekizli hakemin Quaresma'nın lehine çaldığı fauller bu seviyede maç yöneten hakeme yakışmadı. Sivok'a kartını gecikmeli olarak topla elle müdahale ettiği için çıkardı. Kiev'in üçüncü golünde top çizgiyi geçerken Gusev ofsayttı. Oyuna ve rakibe müdahalesi yoktu. Gol kararı doğruydu.
Shevchenko'ya aldatmadan çıkardığı kartta haklıydı. Sarı kartlı Quaresma'ya topsuz alanda rakibine yaptığı kasıtlı harekete gösterdiği ikinci sarıdan kırmızı kart doğruydu. Kaleci Hakan'ın elleri yerde sabitti. Gusev topa temas ettiği anda kendini yere bıraktı. Hatalı penaltıydı. Gusev'e aldatmadan kartını göstermeliydi. Verdiği kararlar maç içinde değişiklik gösteren Pedro'nun genel yönetimi güven vermedi. (METİN TOKAT-Milliyet) *

(Not: İki takım ilk olarak 1986-87 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda eşleşmişti. 14 Mart 1987'de İstanbul'daki kötü hava şartları sebebiyle İzmir'de oynanan karşılaşmada rakibine 5-0  yenilen siyah-beyazlılar, rövanşta da 2-0 kaybedip kupadan elenmişti.Beşiktaş ile Dinamo Kiev, 2002-03 sezonunda bu kez UEFA Kupası'nda karşı karşıya gelmiş, Beşiktaş, İstanbul'da 3-1 galip gelip deplasmanda da 0-0 berabere kalarak turu geçen taraf olmuştu -Mir Haber-)

 

*Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/gel-de-deli-olma-/spor/spordetay/18.02.2011/1353808/default.htm}



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,436 µs