En Sıcak Konular

ÜNİVERSİTELİ KIZIN ÖDEVİ BALYOZ İDDİANAMESİNİN 7.SAYFASINDA

17 Şubat 2011 14:15 tsi
ÜNİVERSİTELİ KIZIN ÖDEVİ BALYOZ İDDİANAMESİNİN 7.SAYFASINDA Balyoz iddianamesinin 7 sayfasının Hukuk Fakültesi öğrencisi K. Çolak’ın dönem ödevinden aynen kopyalandığı ortaya çıktı.

Balyoz savcıları hukuk öğrencisinden alıntı yaptı!

Balyoz iddianamesinin 7 sayfasının Hukuk Fakültesi öğrencisi K. Çolak’ın dönem ödevinden aynen kopyalandığı ortaya çıktı

Özel yetkili savcılar, öğrencinin metnindeki imla hatalarını dahi düzeltmemiş.

Türkiye’de taşların yerinden oynamasına neden olan 196 askerin yargılandığı Balyoz davasının iddianamesiyle ilgili çok ilginç bir detay ortaya çıktı. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ergül, Süleyman Pehlivan, Ali Haydar ve Mehmet Murat Yönder’in hazırladığı ‘Balyoz iddianamesinin 7 sayfasının 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi K. Çolak’ın ödevinden kopyalandığı anlaşıldı.

Yazım hataları bile aynı

1002 sayfalık iddinamede ‘Soruşturmaya Konu Eylemlerin Hukuki Nitelendirmesi’ ana başlığı altında 94. sayfadan başlayarak 101’inci sayfaya kadar olan bölüm tamamen Çolak’ın yazdığı ödevden ‘kopyala-yaşıptır’ yöntemiyle alınmış. Öyle ki bazı yazım hataları bile aynı. Örneğin ‘ele alınabilir’ kelimesi her iki metinde de ‘ele alına bilir’ şeklinde yanlış yazılmış.

Hukuk öğrencisi

İsminin açık yazılmasını istemeyen K. Çolak, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi. 2007 yılında “Genel Ceza Hukuku” dersi için ‘Teşebbüs’ konulu bir ödev yazdığını ve bu ödevden tam puan aldığını söylüyor. Aynı yıl ödevi hukukçuların sürekli kullandığı ‘hukuknet’ internet sitesinde yayınladığını belirtiyor. Savcıların ödevini kullandığını VATAN’dan öğrenen Çolak önce çok şaşırıyor. Sonra şunları anlatıyor: “Ödevimi 2 ayda hazırladım. ‘Teşebbüs’ konusunda eski kanun ile yeni kanunu kıyasladım. İki kanunun avantaj ve dezavantajlarını yazdım. Doktirinden bahsettim. Savcının böyle bir şey yazması çok ilginç. Çünkü ceza konunu yoruma açık değildir. Savcılar ödevimdeki teori bölümünü aynen kullanmış.”

‘Hakkım doğarsa dava açarım’

Hukuk Fakültesi öğrencisi K. Çolak’a, ‘Savcılar ödevini aynen kullanmış. Burada sana hukuki bir hak doğar mı?’ diye sorduk. cevabı şöyle oldu: “İntihal suçuna mı giriyor bilmiyorum ama belki telif hakkı doğar.” “Peki dava açmayı düşünür müsünüz?” diye sorduğumuzda ise cevabı şöyle oldu: “Hep savcıları göreve davet ediyoruz. Bu sefer bir süpriz yapıp ben dava açarım.” (Öge DEMİRKAN / VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/balyoz-savcilari-hukuk-ogrencisinden-alinti-yapti/359846/1/Gundem}


 

 



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,638 µs