En Sıcak Konular

MÜBAREK GİTTİ AMA MISIR DURULMUYOR

16 Şubat 2011 13:38 tsi
MÜBAREK GİTTİ AMA MISIR DURULMUYOR Kamu kuruluşlarında ve özel sektörde çalışan hemen herkesin iş bıraktığı başkent Kahire'de başlatılan grev dalgası ülkenin dört bir yanına yayıldı.

İsyanın ardından başlatılan grevler tüm ülkeye yayılıyor

Mısır durulmuyor

ABD ve İsrail'in " sağlam dostumuz olarak" tanımladığı diktatör Mübarek'in devrilmesinin ardından Mısır'da şimdi de binlerce kişi grev yapıyor. Kamu kuruluşlarında ve özel sektörde çalışan hemen herkesin iş bıraktığı başkent Kahire'de başlatılan grev dalgası ülkenin dört bir yanına yayıldı.

 Ülkenin her tarafına yayılan eylem dalgasına karşısında yönetimi devralan ordunun grevleri yasaklamayı planladığı öne sürüldü. Mısır'ın başkenti Kahire'de, önceki gün çeşitli meslek gruplarına bağlı çalışanlar maaşlarının yetersiz olduğu gerekçesiyle protesto gösterileri düzenlemişti.

Eylem yapanlar arasında polisler, ambulans hizmetlerinde görevli hemşire, sağlık teknisyeni ve şoförler, adliye çalışanları ve özel sektörde çalışan işçiler, resmi devlet ajansı MENA ile yarı resmi nitelikteki gazetelerde çalışan onlarca gazeteci bulunuyordu. Yönetimi devralan Yüksek Askeri Konsey, halktan ve çalışanlardan "grev, boykot ve iş yavaşlatma eylemlerine son vermesini" istemiş, "söz konusu eylemlerin ülke ekonomisine zarar verdiği, bu durumun bazı fırsatçılara imkan sağladığı" belirtilmişti. Mısır Başbakanı Ahmet Şefik, 10 gün önce işçi, memur, emekli ve asker maaşlarına yüzde 15 oranında zam yaptığını, zamlı maaşların nisan ayından itibaren çalışanlara ödeneceğini açıklamıştı.

"Yeni anayasa metni geçici olacaktır"

Bu arada Mısır'daki askeri yönetim tarafından atanan anayasa değişikliği taslağını hazırlama komisyonunun bir üyesi, hazırlanacak yeni metnin geçici olacağını ve demokratik bir yönetim kuruluncaya kadar geçerli olacağını söyledi. Hukuk uzmanı ve yasaklı Müslüman Kardeşler örgütünün üyesi olan Sufi Salim, radikal değişiklikler planlanmadığını ve özgürlüklere yönelik kısıtlamaların kaldırılacağını kaydetti. Anayasa değişikliğini hazırlayacak komisyona Salih'in atanması da ordunun, onlarca yıldır yasaklı olan Müslüman Kardeşler örgütünü yasallaştırma isteğinde olduğunun işareti olarak yorumlanıyor. Mısır'da halk ayaklanması sonucu Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifasının ardından yönetime geçen ordu, seçimlerden sonra iktidarı seçilmiş hükümete devredeceğini kaydediyor. Yeni anayasa kapsamında ülkenin demokratik seçimlere gitmesi planlanıyor.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/misir-durulmuyor-191121.htm}



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,770 µs