En Sıcak Konular

İBRAHİM ÜZÜLMEZ'DEN HÜZÜNLÜ VEDA

15 Şubat 2011 21:19 tsi
İBRAHİM ÜZÜLMEZ'DEN HÜZÜNLÜ VEDA Beşiktaş’ın sözleşmesi feshedilen eski kaptanı İbrahim Üzülmez, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyerek siyah-beyazlı kulübe veda etti.

İbrahim Üzülmez Beşiktaş'a veda etti 

Beşiktaş’ın sözleşmesi feshedilen eski kaptanı İbrahim Üzülmez, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyerek siyah-beyazlı kulübe veda etti.

Basın toplantısına Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı. Demirören, toplantı sırasında İbrahim Üzülmez'e kaptanlık pazubandını hediye etti.

İşte Yıldırım Demirören'in açıklamaları:

"Bugün belki Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Maalesef İbrahim‘in sözleşmesini feshettik. Bu Beşiktaş’a yakışan bir olaydır. Beşiktaş lider ise disiplinden taviz veremez. Dün gece ben sabaha kadar uyuyamadım. Kişiliğiyle, futboluyla herkese örnek olan bir futbolcudur. Onun soyunma odasında yaptığı kabul edilemez. Olmaması gereken bir olay ile karşılaştık. Bir karar almamız gerekiyordu, aldık. Onu kadro dışı bırakamayız, A2’ye gönderemeyiz. O nedenle sözleşmesini feshettik. Kalsaydı Türk futbolu kaybederdi, kaybeden biz olduk. Kararları almak ve uygulamak zorundayız. Ben bir oğlumu kaybettim. Şartlar uygun olursa Gaziantep maçında ona jübileyi teklif ediyoruz.O Beşiktaşlı Deli İbrahim olarak kalacaktır."

İbrahim Üzülmez ise şunları söyledi:

"Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Başkanım burada olmak istedi. Ben de kendisine saygımdan dolayı bunu kabul ettim. Uzun yıllar kaptanlık yapmış biri olarak böyle bir olay yaşamak beni çok üzdü. Ankaragücü maçında sportmenliğe yakışmayan bir hakaret karşısında ben de kendimi kaybettim ve olaylar bu noktaya geldi. Ben de insanım. Tepkimi ortaya koyuyorum. 36 yaşındayım, bu takımın kaptanıyım. Hakarete de dayanamazdım.

Beni herkes tanır. Sizlere karşı olumsuz bir şey söyledim mi? Kimseye yapmadım, 1 kişi hariç. Kimseyle kavga etmem. Bir oyuncu olarak takdiri sizlere bırakıyorum. Tüm amacım ve isteğim buraya layık olmak içindi. Bu durumu savunmuyorum ama beni bu şekilde davranmaya zorlayan arkadaşımı da vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Uzun yıllardır buradayım. Bir çok kişi ile çalıştım. Ancak böyle bir olayla gündeme gelmedim. Neden bu arkadaş. Ben kendi kişiliğimi biliyorum. Sizler de araştıracaksınız elbette.

Bir insana kaptanlığın saygı ve sevgi çerçevesinde verileceğini biliyorum. Geride güzel izler bıraktım. Beni arayan personel kardeşlerimin de gözyaşlarını görünce demek ki ben bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım dedim. Kimse durup dururken böyle bir olayla gündeme gelmek istemez. Üzüntü yaşıyorsunuz ama iş işten geçmiş oluyor. Başkan kalemimizi kırdı. Benim üzerime düşen görev; 11 yıldır hizmet verdiğim Beşiktaş’a veda etmektir. Ben Beşiktaş’a zarar vermedim. Bu olay neden oldu? Keşke küçükler büyüklerine saygılı olabilseydi.  Çok üzgünüm ancak bize yakışan o asaleti taşıyıp, çekilmektir. Bundan sonrası ile ilgili ne karar alırsam alayım, her zaman Beşiktaş’ın kaptanı olarak bu sorumluluğu üzerimde taşıyacağım.

İki hedefim vardı buraya gelirken

Birincisi: Burada değişmez oyuncular arasında olmak. Devamlı oynayan biri olmak. Şükürler olsun ki öyle de oldum.

İkinci hedefim de: Burada futbolu noktalamaktı. Ancak kimse bırakmak istemez. Ben de bu olaylardan dolayı çok üzgünüm. Herkese teşekkür ediyorum. Tartıştığım birileri varsa herkesten özür diliyorum. Ben böyle olmasını istemezdim."

Basın toplantısının soru-cevap bölümünde Yıldırım Demirören şunları söyledi:

"Bizi dünya takip ediyor. Ben kaptanıma da söyledim. "Kaptan herkesin yaptığını yapamaz" Bu hareketin olması dünyanın takip ettiği Beşiktaş’ta kabul edilebilir bir olay değildir. Eğer demokrasi varsa biz bu kuralları uygulamalıyız. Bu olayda kazanan olmadı, hepimiz kaybettik.

Kaptanlıklarla ilgili biz karar vermiyoruz. Oyuncularla konuşacağız. Zaten yanlış bilmiyorsam şu an 2. kaptan Nobre. Bu toplantı futbol tarihinde bir ilk. Alt yapımız İbrahim’e her zaman açık. Muhteşem bir hoca olur. Beşiktaş’ı artık dünya takip ediyor. Lider olduğumuz için her şeyimiz farklı. Biri derse ki kaptan oyuncu dövüyor, o zaman bizim futbolumuz kaybeder.

"FUTBOLUN İÇİNDE HER ŞEY VAR"

Diğer oyuncular da hem fikir. Biz bu olayı iyice araştıracağız. Her zaman futbolcunun ağzından küfür çıkar. Ancak dövme lafını geri alıyorum. Ortada dövme yok, atılan bir yumruk var. Eğer İbrahim Toraman’a bir ceza vermemiz gereken durum varsa veririz. Eğer başka şeyler de ortaya çıkarsa Beşiktaş Toraman’ın da cezasını verir. İbrahim burada olduğu sürece hiçbir oyuncu kaptan olamayacağını bilir. Bunun için bir kavga çıkartıyorlarsa bunun karşılığını alamazlar. Biz özellikle önümüzdeki yılın kadrosunu kuruyoruz. Tabii ki kupaları almak isteriz. Bu yolda da devam edeceğiz. Asıl hedef mevcut kadro ile önümüzdeki yılın kadrosunu kurmak. Ligden kopabiliriz de, ancak önümüzdeki yılın kadrosunu yaptık. Hoca ile buluştuğumda ona, onu oynat, bunu çıkar asla demem. Takım da yeni oluşum içinde. Bizim için Sivok çok önemliydi gitti, Ersan çok önemliydi gitti. Hakem hatalarını bir kenara bırakın. Kötü maçlar da oynadık. Futbolun içinde her şey var."

İbrahim Üzülmez sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda net bir karar vermedim. Bu olayın üzüntüsünü paylaşıyorum. Düşüncelerim net değil. Başkanım da tekliflerini yaptı. Futbol oynayabilecek durumdayım. Ailemle oturup kesin kararımı vereceğim. Yüzlerce oyuncu ile çalıştım, neden bu oyuncu. Bunu sizlerin vicdanına bırakıyorum. Herkese, hepinize bana yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum."

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/17029730.asp?gid=373} 

 



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,862 µs