En Sıcak Konular

ERDOĞAN CHP'Lİ KADINLARI HEDEF ALDI

15 Şubat 2011 19:19 tsi
ERDOĞAN CHP'Lİ KADINLARI HEDEF ALDI CHP'li Canan Arıtman'ın Arap kadınlarıyla ilgili sözlerine atıfta bulunan Erdoğan, CHP'li kadınlar için 'Bunlar tornadan çıkmış hanımlar' sözleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

CHP'li kadınlar bu sözlere çok kızacak!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada yine tartışma yaratacak sözler sarfetti.

Mısır ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken CHP'li Canan Arıtman'ın Arap kadınlarıyla ilgili sözlerine atıfta bulunan Erdoğan, CHP'li kadınlar için 'Bunlar tornadan çıkmış hanımlar' sözleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. CHP Milletvekili Canan Arıtman ise Erdoğan'ın sözleriyle ilgili yargıya başvuracağını söyledi.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDA O BÖLÜM

"Başbakan Erdoğan, Mısır’da yeni bir süreç başladığını ama Anamuhalefet Partisi’nin dünyadan habersiz bir şekilde, Mısır’da devlet başkanının istifasından sonra "Başbakan aceleci davrandı" dediğini belirterek, şunları kaydetti: "İşte nasıl Mecliste aceleleri yoksa, dış politikada da aceleleri yok.On yıllar boyunca Türkiye’nin doğusuna, güneyine nasıl baktılarsa bugün de aynı şekilde bakıyorlar. On yıllar boyunca nasıl umursamadılarsa, ilgilenmedilerse bugün de aynı durumdalar. Daha da vahimi, on yıllar boyunca Arapları, Ortadoğu’yu nasıl küçümsedilerse maalesef bugün de aynı yerdeler. İşte en son... Arap hanımlarını, Arap kadınlarını tahkir edecek kadar vicdansız ve izansızlar. Böyle bir yaklaşım olabilir mi? Sizin, hiçbir ülkenin kadınına, Yaradan’ın yarattığı insanlara bu şekilde yaklaşma hakkınız olamaz. Ondan sonra kadın haklarından bahsediyorsun. Sizin kadın hakları dediğiniz olay sadece bu ülkenin kadınları için mi geçerlidir? Bu ülkenin dışındaki kadınlar için böyle bir şey geçerli değil mi? Bunları anlamak mümkün değil. Bunlar tornadan çıkmış hanımlar, CHP zihniyeti bu. Var mı böyle bir şey ya? Biz, ’Yaratılanı Yaradan’dan ötürü seviyoruz’ derken ayırım yapmıyoruz."

ARITMAN: DAVA AÇACAĞIM

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "En son Arap kadınlarını tahkir edecek kadar vicdansız, izansız ve insafsızlar. Bu ülkenin hanımları dışında, bunlar sonradan çıkmış hanımlar, bu CHP zihniyeti" sözlerine sert tepki gösterdi.

Arıtman, CHP’nin TBMM grup toplantısı öncesinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. "Başbakan hem bana, hem de tüm cumhuriyet kadınlarına hakaret etmiştir" diye konuşan Arıtman, Başbakan Erdoğan hakkında tazminat davası açacağını söyledi

ARAPDER DE ARITMAN'A DAVA AÇIYOR

Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Araplar Yardımlaşma ve Kültür Derneği (ARAPDER) Başkanı Şükrü Kırboğa, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın Arap kadınlarıyla ilgili açıklamasında "Halkın bir kesimini alenen aşağıladığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kırboğa, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Milletvekili Arıtman’ın bir konuşmasında "Arap kadınları gibi olmak istemiyoruz" dediğini aktararak, bu sözün gerek Türkiye’de yaşayan Arap etnik kökenine sahip kadınlarda gerekse Arap dünyasında tepkiyle karşılandığı ve birçok platformda bu tepkilerin dile getirildiğini ifade etti.

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/chpli-kadinlar-bu-sozlere-cok-kizacak/359529/9/Siyaset}



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,336 µs