En Sıcak Konular

''AKP'NIN SÖZDE MİLLİYETÇİLİĞİ''

14 Şubat 2011 22:36 tsi
''AKP'NIN SÖZDE MİLLİYETÇİLİĞİ'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın:"AKP’nin enternasyonalist siyasî söylemini değiştirerek milliyetçiliği kullanmaya yönelmesi, milleti kandırmayı hedefleyen bir seçim stratejisidir''dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın yaptığı yazılı basın açıklaması'nda, başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP’nin bütün sözcülerinde son günlerde belirgin bir milliyetçilik söylemine vurgu yapma gayreti olduğuna dikkat çekti.

Yaılçın'ın yaptığı yazılı basın açıklaması'nın tam metni şöyle: 

AKP'nin "Sözde Milliyetçiliği"

"Siyasî partiler, bir ülkede çoğulcu demokrasiyi hayata geçiren ve yaşatan temel unsurlardır. Siyasî partilerin görevi, demokrasiyi bütün kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yaşatmak, aynı zamanda da iktidarın yönetilenler üzerinde tahakkümünü önleyerek devlet otoritesini dengelemektir. Milletin teveccühüyle meclise giren siyasî partiler, temsili meşruiyetin ve hukukun üstünlüğünün de sigortasıdır. Parlamentoya girsin veya girmesin, anayasal ve yasal gerekleri yerine getirerek kurulmuş bütün siyasî partiler meşrudur. İktidardaki bir partiye düşen, meşruiyetine asla dil uzatılamayacak partilerle birlikte siyaseti sürdürmeyi içine sindirmektir. Bu gerçek, demokrasinin olmazsa olmaz kurallarındandır. Oysa AKP iktidarı kendisi gibi düşünmeyen partilere tahammül gösteremeyerek, anti demokratik zihniyetini ortaya koymaktadır. MHP’nin halkın oylarıyla meclise girdiğini unutan AKP zihniyeti, partimizi ve camiamızın varlığını çoğulcu demokrasi yerine terörün varlığına bağlamak gafletine düşmüştür. MHP, Cumhuriyet tarihinin en büyük siyasî hareketinin temsilcisidir. MHP, gücünü TBMM’nin kuruluş felsefesini şekillendiren “Egemenlik milletindir” ilkesinden alan bir siyasî partidir. MHP aynı zamanda Türk toplumunun gönülden benimsediği Türk milliyetçiliği idealinin siyasî temsilcisidir. Hâlbuki AKP, dönemin şartlarına uygun olarak uluslararası güçlerin desteğinde kurulmuş bir moda partisidir. Bu moda bir gün geçecek, geçmişi ve kökü olmayan AKP, gelecekte siyasî partiler mezarlığındaki yerini alacaktır. Ama varlığını milletinin ölümsüz değerlerinden alan MHP, Türk milleti var oldukça yaşayacaktır. MHP, Türk milletinin bütün kesimlerinden oy alan, milletimizi oluşturan bütün unsurların içinde yer aldığı bir siyasî partidir. AKP’nin partimiz hakkında kamuoyunda yaratmaya çalıştığı yanılsama, iktidarın siyasete tuttuğu anti demokratik yolu ele vermektedir.

AKP’nin milleti aldatmaya yönelik ikiyüzlü politikalarına son zamanlarda bir yenisi eklenmiştir. Millet kelimesini bugüne kadar ağzına almayan, ama etnik kimliği bölücülük için basamak olarak kullananlara cesaret veren AKP, birden bire tek milletten, tek bayrak ve vatandan söz etmeye başlamıştır. Hâlbuki AKP zihniyetinin muhafazakârlık anlayışında millilik yoktur. Bünyesinde milliği barındırmayan bir muhafazakârlığın sonu ise teslimiyetçiliktir.

AKP’nin enternasyonalist siyasî söylemini değiştirerek milliyetçiliği kullanmaya yönelmesi, milleti kandırmayı hedefleyen bir seçim stratejisidir. AKP, rejim konusundaki gizli plânlarını hayata geçirmek yolunda önündeki en büyük engel olarak gördüğü MHP’nin fikriyatına sarılmıştır. Dikkat ediniz, dün MHP’nin milliyetçiliğini sorgulayanlar, bugün aynı jargonu kullanarak şimdiden oy avcılığı için yola çıkmışlardır. Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere son günlerde AKP’nin bütün sözcülerinde belirgin bir milliyetçilik söylemine vurgu yapma gayreti dikkati çekmektedir. Anlaşılan odur ki AKP yöneticileri, 2011 seçimlerine kadar milliyetçiliği kullanma, istismar etme ve çakma milliyetçi görünme kararı almış ve bu yüzsüzlüğü seçim stratejisi haline getirmişlerdir. Bu söylem, seçimden hemen sonra süratle terk edilecek, anayasa referandum sürecinde olduğu gibi, yeniden bölücülere prim veren ifadelere dönülecektir. Riyakârca yöntemlerle millete ve MHP tabanına mesaj vermeye çaba gösteren AKP’nin varacağı nokta hüsrandır.  MHP’nin Türk milliyetçiliğine dayalı fikirlerinden rahatsız olanların bu ikiyüzlülüğünü milletimizin asil nazarlarına sunuyoruz.

TBMM’nin üzerinde hiçbir gücün bulunmadığını millî egemenlik prensibine dayanarak her şeyde söz hakkının millete ait olduğunu öne süren AKP’nin yargı alanındaki yasal düzenlemeleri adalet sistemini çökertecek, tek parti diktasına zemin hazırlayacaktır. Hâlbuki adalet herkese gereklidir. Yargıya müdahale edebilen bir yürütme erkini kendisi gibi düşünmeyen çoğunluğun tepesinde Demokles’in kılıcı gibi sallamaya kalkanlar, yarın adalet olgusunun kendilerine de lâzım olduğunu acı bir şekilde anlayacaklardır. Bugün demokrasinin vazgeçilmez kurumlarının başında gelen muhalefeti ve farklı düşünenleri susturmak için AKP iktidarının kurmaya çalıştığı baskı düzeni, emin olunuz yarın kendi ayağına dolanacaktır. Geçmişte yargı bağımsızlığının olmadığından yargının politize edildiğinden söz eden AKP, şimdi kendi karanlık emellerine zemin hazırlayacak yargı sistemini oluşturma çabalarına hız vermiştir. Bundan böyle yargıya kendi yandaşlarını hâkim kıldıkça yargıdan ve adalet mekanizmasından şikâyet yerine savunmaya geçecekler, bu defa kendileri “Yargı bağımsızdır” diyeceklerdir.

AKP, zihniyet gereği anti demokrat olduğu hâlde, anayasa tartışmalarıyla halkın gözünü boyamıştır. AKP modern ve demokratik bir anayasadan çok, kendi yandaşlarının devletin bütün kademelerine kolayca nüfuz etmesini sağlayacak düzenlemelerin peşindedir. Referandum tartışmaları sırasında 12 Eylül darbesinin sorumlularından hesap soracağız diye halkı ve özellikle askerî darbenin en çok mağdur ettiği Türk milliyetçilerini kandırmaya çalışarak oy avcılığı yaptıkları hâlde, referandumdan sonra bu yolda kıllarını bile kıpırdatmamışlardır.          

Türkiye Cumhuriyeti, tek millet tek devlet, tek bayrak, tek dil ülküsünü hayata geçirmek için çok ağır bedeller ödemiştir. Bu bedellerin en büyüğü milyonlarca aziz şehidimizin kanıdır. AKP iktidarı ve onun destekçisi olan mahfiller, milletimize bu gerçeği unutturmak için yoğun çaba sarf etmektedir. Osmanlı anayasası bile Türkçeyi resmi dil olarak kabul etmiş ve ikinci bir dile izin vermemişken AKP iktidarı, ikinci bir dilin kapılarını bölücülere aralamıştır. Bu, AKP’nin taşeronluğunu yaptığı ihanet projelerinin bir parçasıdır.

AKP iktidarının bu ikiyüzlü politikaları milletimizin dikkatinden kaçmayacaktır. Ferasetinden asla şüphe etmediğimiz Türk milleti, hassas olduğu değerleri istismar etmek isteyen AKP’ye sandıkta gereken dersi verecektir. Vatan için, bayrak için, AKP’nin ve uluslararası güçlerin oyunlarını bozmak için karar anı gelmiştir. Türkiye’nin yeniden şahlanmasını istiyor musun? O hâlde ses ver, sesimize kulak ver Türkiye!"

 

Not: Açıklamanın tam metni "mhp.org.tr" sitesinden iktibas edilmiştir. {http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=2975}

 



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,320 µs