En Sıcak Konular

KOCASAKAL: ''BU İLERİ FAŞİZMDIR!''

14 Şubat 2011 16:23 tsi
KOCASAKAL: ''BU İLERİ FAŞİZMDIR!'' İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, CNN TÜRK'te yayınlanan Medya Mahallesi programında "Balyoz" davası tutuklamaları ve Odatv'deki aramaları değerlendirdi.

Bu ileri faşizmdir!

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, CNN TÜRK'te yayınlanan Medya Mahallesi programında "Balyoz" davası tutuklamaları ve Odatv'deki aramaları değerlendirdi.

Hakkında arama kararı çıkarılan emekli Org. Çetin Doğan'ın "Belgeler çürük. Savunma yapmayacağız" açıklamasıyla ilgili "Bu bir çığlıktır" diyen Kocasakal, tutuklama kararlarını "ileri faşizm" olarak niteledi. "Toplum aptal yerine konuluyor" diyen Kocasakal, dava süreçlerinde "sehven" yapılan hataları da kendi yorumuyla "zevken" diye düzeltti.

Oda TV’nin, “bir takım şeylerin üzerinde duran, eleştiren, bazı aksaklıkları ortaya koyan” bir yayın organı olduğunu söyleyen Kocasakal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önemli olan, bu yayın organına artık tahammül gösterme sınırını aşmış durumdalar. Niye, çünkü en azından bir yargı vardı çekinilen, normal olarak çekinilmesi gereken, hukuken söylüyorum; şimdi o da artık ortadan kalkınca, tamamen yürütmeye bağlanınca artık bunda bir sınır yok. O zaman hukuk devleti olmaktan çıkmışsınız demektir. Hiç kimsenin hukuk güvenliği yok. Bugün onlara gidecek, yarın sırayla hepimize gelecek. Dolayısıyla siz o arama kararlarındaki gerekçelere, şunlara, bunlara bakmayın. Sizin artık bağımsız mahkemeleriniz yok. O gerekçeler, o şeyler hukukun işlediği, hukuk devletinin bulunduğu, yargı bağımsızlığının ve teminatının bulunduğu yerlerde konuşulur ve tartışılır. Şuna benziyor; zemin zaten bataklık, halen siz binanın aksamıyla uğraşamazsınız. Zemin kaymış zaten altınızdan, beni endişelendiren bu.”

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/bu-ileri-fasizmdir/359257/1/Gundem}

 

 



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,617 µs