En Sıcak Konular

ÇETİN DOĞAN BİR KEZ DAHA TUTUKLANDI

14 Şubat 2011 14:19 tsi
ÇETİN DOĞAN BİR KEZ DAHA TUTUKLANDI Hakkında yakalama kararı çıkarılan Çetin Doğan, ve adliye'ye gelen 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Çetin Doğan tutuklandı

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Çetin Doğan, ve adliye'ye gelen 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne saat 08.30 sıralarında avukatları İsmail Tepecik ve Barış Tepecik ile gelen Doğan, yaklaşık yarım saat açıklama yaptı. Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen 43 klasör belgeden bahseden Doğan, “Bu dijital veriler toplasan topu topu 3 klasörü doldurur. Bunlarda ne imza var, ne bir şey var, hepsi dijital. Polisler kendilerini savcı ve hakim yerine koymuşlar ve belgeler üzerine karar vermişler. Alelacele hazırlanmış belgeler bunlar. Bütün bu belgeler çürük. Bizim itiraz ettiğimiz meşhur 11 No’lu CD vardı. Bu CD, Gölcük’te 1 No’lu CD olarak karşımıza tekrar çıkıyor. Hiçbir değişiklik yok aslında" diye konuştu.

Gazetecilerin “Bu belgeler Gölcük’te nasıl çıkıyor?" sorusuna Doğan, “TSK içinde alt düzeyde adamları var, uzman çavuş gibi işi bilmeyenler. Üst düzeyde olsa belgeler üzerinde hata yapmazlar. Alt düzeydeki bu adamlar, belgeleri buraya koymuşlar" diye konuştu.

Karara itiraz edeceklerini ifade eden Doğan, “Eğer itirazımız kabul olmazsa duruşmada savunma yapmayacağız. Avukatlarımız cübbe çıkaracak ve halkı muhatap alacağız. Manifesto hazırlayacağım, iddianameyi ben hazırlayacağım. Savcı ve hakimlere karşı bundan sonra söz bitmiştir. Ağır hasta olsam da bundan sonra hastaneye yatmak yok. Davaya devam edeceğiz" dedi.

BARO ODASINDA BEKLİYOR

Emekli Orgeneral Ergin Saygun’nun GATA’da tedavi olmasıyla ilgili soruya Doğan, Ergin Saygun’nun hasta olduğu için hastaneye yattığını ifade etti. Açıklamanın ardından adliyeye giren Doğan, bir süre baro odasında oturarak çay içti.

EMEKLİ TÜMGENERAL KARABABA VE 11 ASKER ADLİYEDE

Balyoz davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan emekli tümgeneral Ali Karababa Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi. Bu arada Karababa'dan bir süre önce 11 muvazzaf asker cezaevi aracıyla adliyeye getirildi. Bu askerlerin haklarındaki yakalama kararının ardından hafta sonu adliyeye gelen ve "yol tutuklaması" yapılarak Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderilen askerler olduğu öğrenildi. [1]

‘Meğer kağıttan kaplanmışız’

163 sanık hakkında tutuklama kararı verilen duruşmadaki ilginç detay..

“Balyoz” davasında 163 sanık hakkında tutuklama kararı verildiği Silivri’de bir emekli tuğgeneralin, eski komutanlar Özden Örnek, İbrahim Fırtına ve Şükrü Sarıışık’a “Paşam, meğer kağıttan kaplanmışız” diye bağırdığı öne sürüldü.

Balyoz” davasında 163 sanık hakkında tutuklama kararı verilen duruşmadan ilginç detaylar ortaya çıktı.

Akşam gazetesinin haberine göre; tutuklama kararının ardından “Harbiye Marşı” ile bir süre direnen emekli ve muvazzaf askerlerin hastane dönüşü cezaevindeki koğuşlarına sevki sırasında ilginç bir diyalog yaşandığı öğrenildi.

Tutuklanan emekli Oramiral Özden Örnek, emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına, Şükrü Sarıışık ile Korg. Engin Alan'ın koğuşlara sevki sırasında, sanıklar arasında olan emekli bir tuğgeneralin “kağıttan kaplan” çıkışı koridorda yankılandı.

Emekli komutanlar koğuşlarına götürülürken en önde emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve emekli Oramiral Özden Örnek'in yürüdüğü bu sırada tutuklananlardan bir emekli tuğgeneralin önde yürüyenlere doğru “paşam” diye seslendiği öğrenildi.

Dönüp kendisine ne olduğunu sorar şekilde bakan Fırtına ve Örnek'e emekli tuğgeneralin, “Gerçekten bizler kağıttan kaplanmışız” diye bağırdığı kaydedildi.

Bu çıkış karşısında şaşıran Fırtına ve Örnek'in başlarını salladıktan sonra yürümeye devam ettikleri belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un "Asker meğer kağıttan kaplanmış" şeklindeki sözleri büyük tartışma yaratmıştı.[2]

 

 

Kaynak: GAZETEVATAN

[1] {http://haber.gazetevatan.com/font-color%3dredflas-flas-fontcetin-dogan-tutuklandi/359169/1/Gundem}

[2] {http://haber.gazetevatan.com/meger-kagittan-kaplanmisiz/359167/1/Gundem}



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,100 µs