En Sıcak Konular

''BALYOZ'' DAVASINDA ŞOK TUTUKLAMALAR

12 Şubat 2011 12:48 tsi
''BALYOZ'' DAVASINDA ŞOK TUTUKLAMALAR Gölcük’ten yeni deliller çıktığı iddiasıyla aralarında Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına ile çok sayıda muvazzaf generalin olduğu 163 sanık için tutuklama kararı çıktı. Salondaki 134’ü hemen tutuklandı

'Balyoz Davası'nda şok gelişme

Gölcük’ten yeni deliller çıktığı iddiasıyla aralarında Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına ile çok sayıda muvazzaf generalin olduğu 163 sanık için tutuklama kararı çıktı. Salondaki 134’ü hemen tutuklandı

 ‘Balyoz Darbe Planı’nın 13’üncü duruşmasında Savcı Savaş Kırbaş, Gölcük’te ele geçirilen belgeler ışığında 186 sanık için ‘tutuklama’ istedi. Mahkeme Başkanı Ömer Diken salondakileri, “Kimse ayrılmasın. Herkes tutuklanabilir” diye uyardı.

5 saat talebi değerlendiren mahkeme heyeti, saat 21.05’te Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’nın da aralarında bulunduğu 163 sanığı tutukladı...

 Salondaki 134 sanık tutuklanırken; duruşmaya katılamayan 1. Ordu eski Komutanı emekli Org. Çetin Doğan ve emekli Org. Ergin Saygun ile 27 sanık hakkında ‘yakalama kararı’ çıkarıldı. Kararı tepkiyle karşılayan sanıklar birlikte Harbiye Marşı’nı okudu.

Balyoz Darbe Planı davasının dünkü duruşmasında mahkeme 163 sanığı tutukladı. Tutuklananlar arasında Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ile Genelkurmay Özel Kuvvetler’den emekli Korgeneral Engin Alan da var. Hakkında tutuklama kararı verilen ancak raporlu oldukları için dünkü duruşmaya katılmayan 1. Ordu eski Komutanı emekli Org. Çetin Doğan ve emekli Org. Ergin Saygun hakkında ise ‘yakalama kararı’ çıkarıldı.

Duruşmaya 167 sanık geldi

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda yapılan duruşmaya İbrahim Fırtına, Özden Örnek, Feyyaz Öğütçü ile ‘Ergenekon’ davasının tutuklu sanığı Cengiz Köylü ve Mehmet Fikri Karadağ ile başka suçtan Diyarbakır Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kayseri eski Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz’ün de aralarında olduğu 167 sanık katıldı. Duruşmaya, kolu çıktığı için 10 gün rapor alan emekli Org. Çetin Doğan ve “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davasının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 29 sanık gelmedi.

Savcı: 186 sanık tutuklansın 

Davanın öğleden sonraki oturumunda ilginç bir gelişme yaşandı. Taleplerin alınmasının ardından Savcı Savaş Kırbaş, emekli Ora. Özden Örnek, emekli Org. İbrahim Fırtına ve emekli Org. Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 186 sanığın tutuklanmasını talep etti. Savcı Kırbaş tutuklama talebine Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen ve dosyaya dahil edilen 43 klasör, delil durumu ve CMK’nın 100’üncü maddesini (kaçma ve delilleri karartma şüphesi) gerekçe gösterdi. Mahkeme Başkanı Ömer Diken, taleplerin değerlendirilmesi için duruşmaya ara verdi. Başkan Diken ayrıca sanıklara, “Salonu terk etmeyin. Herkes tutuklanabilir” diye uyardı.

Ömer Diken başkanlığında toplanan mahkeme heyeti, yaklaşık 5 saat süren aranın ardından saat 20.30’da taleplere verilen yanıtları okudu ve 21.05 sıralarında kararını açıkladı. Kararı heyet üyesi Hakim Ali Efendi Peksak okudu. Ve mahkeme, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Org. İbrahim Fırtına, 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, Cengiz Köylü, Fikri Karadağ’ın da aralarında buluduğu 163 sanık hakkında tutuklama kararı verildi.

Salondaki 134 sanık cezaevine gönderildi

Dünkü duruşmaya katılan 134 sanık yargılama sonunda tutuklandı. Tutuklanan sanıklar arasında Özden Örnek, İbrahim Fırtına, muvazzaf korgeneraller Ayhan Taş, Mustafa Otuzbiroğlu, Turgut Özarslan, Yurdaer Olcan ve Kadir Sağdıç da yer aldı.

29 sanık için ‘yakalama kararı’ verildi

Mahkeme, dünkü duruşmaya katılmayan aralarında Çetin Doğan, Ergin Saygun, Engin Alan, Erhan Turaner ve Murat Ataç’ın da bulunduğu 29 sanık için ise ‘yakalama kararı’ çıkardı. Duruşma 14-15 Mart 2011 tarihine ertelendi.

Muvazzaflar üst rütbeli subay istedi, kriz çıktı

Kararın açıklanmasının ardından mahkemenin kapıları kapatıldı. Jandarmalar, sanıkların çevresini sardı. Tutuklanan muvazzaflar üst rütbeli askerler gelmeden salondan çıkarılmadı. Tutuklanan muvazzaf askerler Merkez Komutanlığı’ndan gelen araçlarla Hasdal Askeri Cezaevi’ne götürülürken; emekli sanıklar geç olduğu için Silivri Cezaevi’ne götürüldü.

Komutanlar Harbiye Marşı’nı söylediler

Karar açıklanmadan önce avukatlar cübbelerini çıkarmak istedi. Mahkeme başkanı ara kararın açıklanacağını söyleyerek cübbelerini çıkarmamalarını istedi. Sanık avukatları, kararı ayağa kalkmadan dinledi. Kararın açıklanmasının ardından duruşma salonunda gergin anlar yaşandı. Saat 21.05’te tutuklananların listesi okunmaya başlayınca salondan ağlama sesleri yükseldi, listenin uzaması üzerine tepkiler arttı ve sanıklar hep birlikte Harbiye Marşı’nı söyledi. Bazı sanık aileleri kararı protesto için masalara vururken, İbrahim Fırtına ve Özden Örnek’in de aralarında bulunduğu sanıkların da marşa eşlik ettiği görüldü. Avukatlar kararın açıklanmasının ardından “Savunma yapmadık” diyerek karara itirazda bulundu. Bunun üzerine mahkeme başkanı “Biz iki gündür sizi dinledik, bütün savunmalarınızı dinledik. Sanık avukatlarının tüm taleplerine yanıt verildi” diyerek avukatları uyardı.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/balyoz-davasinda-sok-gelisme/358802/1/Gundem} 

 



Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,021 µs