En Sıcak Konular

DEFNE JOY FOSTER'İN ÖLÜMÜNE BİR YORUM DA MEHMET ŞEVKET EYGİ'DEN GELDİ

12 Şubat 2011 08:11 tsi
DEFNE JOY FOSTER'İN ÖLÜMÜNE BİR YORUM DA MEHMET ŞEVKET EYGİ'DEN GELDİ Milli gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi,geçen hafta esrarengiz bir şekilde hayatını kaybeden ünlü tv sunucusu Defne Joy Foster hakkında yapılan haberlere eleştiri getirdi.İşte o yazı:


Bekar Bir Erkeğin Geceleyin Evine Gidip Orada Ölen Genç Kadına Dair

Önce gerçekleri yazacağım, sonra hüküm kısmına geçeceğim.
 
* Birinci gerçek: Evli ve bir çocuklu genç bir hanım, bir gece içkili bir mekanda bir erkekle tanışır, hayli içki alır ve gecenin geç vakitlerinde onun evine gider.
 
* İkinci gerçek: Orada, sebebi henüz belirlenmeyen bir şekilde ölür.
 
* Üçüncü gerçek: Ölen bu hanım tv sunucusudur. İlerici, çağdaş meslektaşları, medya kurumları, nice yazar geceleyin henüz yeni tanıştığı yabancı bir erkeğin evinde ölen bu kadını adeta bir azize haline getirirler ve yoğun matem yayınları yaparlar.
 
* Dördüncü gerçek: Yine çağdaş ve ilerici kesime mensup ünlü bir yazar, ölen kadını tenkit eden ve kınayan bir yazı yazar.
 
* Beşinci gerçek: Bu yazı, o kadını çok sevenleri, çok tutanları, azize haline getirenleri çok sinirlendirir, hep birden ona saldırırlar, hayli gürültü patırtı olur.
 
Hüküm:
 
1. Bendeniz Türkiye'deki Sünni çoğunluğa mensup Müslüman bir vatandaşım... Müslümanlık, evli bir kadının geceleyin sarhoş olarak yabancı ve bekar (üstelik de yeni tanışmış olduğu) yabancı bir erkeğin evine gitmesini hoş karşılamaz, böyle bir şeyi kötü görür ve kınar.
 
2. Bu durumdaki bir kadının azize ilan edilmesi de biz Müslümanların nazarında hoş bir şey değildir.
 
3. Bendeniz, ölen kadının acılı annesini üzmemek için bu konuda ağır tenkitler ve kınamalar içeren bir yazı kaleme almayı uygun görmem.
 
4. Bu durumdaki bir kadını tenkit etmek ve kınamak, fikir ve görüş hürriyeti içinde mütalaa edilmelidir. Bazıları onu adeta azize ilan ediyor, bazıları da kınıyor. Hakaret etmemek ve şiddete teşvik etmemek şartıyla beğenmek de, kınamak da serbest olmalıdır.
 
5. Böyle konularda "Freud şöyle diyor, Adler böyle diyor, Jung'un görüşü şudur" diyerek biz Müslümanlara kimse baskı yapmaya kalkmamalıdır. Biz yukarıda saydığım üç kişinin ve benzerlerinin düşünce ve doktrinlerini kabul etmeyiz. Bizim için "Hz. Muhammed ne demiş..." önemlidir. Din, inanç, düşünce, görüş, tenkit hürriyeti olduğuna göre, Hz. Muhammed'e bağlı olan Müslümanların da, en az Freud veya Adler'ciler kadar hakları ve hürriyetleri vardır.
 
6. İlk defa tanıştığı yabancı erkeğin evinde geceleyin ölen kadını azize ilan etmek hürriyetse, onu tenkit etmenin ve kınamanın da hürriyet olması gerekmez mi?
 
7. Bu memlekette azınlıkta olan çağdaşların ve ilericilerin, çoğunlukta olan Müslümanların eşitliğini, kendileri kadar düşünce ve görüş hürriyetine sahip olduklarını kabul etmeleri gerekir.
 
NETİCE: Geceleyin yabancı bir erkeğin evinde ölen kadının acılı annesine baş sağlığı diliyorum. Onu azize haline getirenleri makul ve ılımlı olmaya çağırıyorum. Beğenmedikleri tenkit ve kınamalara karşı daha toleranslı olmalarında yarar görüyorum.

 

Mehmet Şevket Eygi-Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/makale/bekar-bir-erkegin-geceleyin-evine-gidip-orada-olen-genc-kadina-dair-190739.htm}

 



Bu haber 2,067 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,993 µs