En Sıcak Konular

MÜBAREK SIR OLDU!

11 Şubat 2011 15:06 tsi
MÜBAREK SIR OLDU! El Arabiya televizyonu, dün tüm dünyanın beklentisinin aksine istifa etmeyen Hüsnü Mübarek'in, bugün ailesiyle birlikte Kahire'den ayrıldığı iddia ediyor.

Mübarek sır oldu!

El Arabiya televizyonu, dün tüm dünyanın beklentisinin aksine istifa etmeyen Hüsnü Mübarek'in, bugün ailesiyle birlikte Kahire'den ayrıldığı iddia ediyor.

Kaynak verilmeyen haberde, Mübarek’in askeri bir havalimanından ayrılarak bilinmeyen bir yere gittiğini bildirildi.

Reuters haber ajansının ulaştığı üst düzey bir askeri yetkili de konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

İsrail televizyonu, Mübarek'in Şarm El Şeyh'te bir villada olduğunu öne sürdü.

 "Süleyman artık cumhurbaşkanı"

Mısır’ın Washington Büyükelçisi Sameh Şukri, Hüsnü Mübarek’in bütün yetkilerini devrettiğinin altını çizerek, yardımcısı Ömer Süleyman’ın "fiili cumhurbaşkanı" olduğunu söyledi.
Şukri, Amerikan CNN televizyon kanalına verdiği demeçte, "Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek yetkilerini yardımcısına devretti, yardımcısının bundan böyle cumhurbaşkanı yetkileri var" ifadesini kullandı.
Süleyman’ın talebi üzerine bu açıklamayı yaptığının altını çizen Şukri, "Mübarek’e hukuken cumhurbaşkanı diyebiliriz, ama fiili cumhurbaşkanı, yardımcısıdır" diye konuştu.
"Mübarek’in artık hiç yetkisi kalmadı mı?" şeklindeki soruya Şukri, "Yapılacak şey sanırım durumun yorumudur. Cumhurbaşkanı Mübarek çok açıkça bütün yetkilerini yardımcısına devrettiğini beyan etmiştir" yanıtını verdi.
Yaklaşık 30 yıldır iktidardaki Mübarek dün akşam istifa etmeden yetkilerini yardımcısı Ömer Süleyman’a devrettiğini açıklamıştı.

Genelkurmay Mübarek'ten yana tavır aldı!

Mısırlı askeri liderlerin, Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Mareşal Hüseyin Tentavi’nin başkanlığında önemli bir toplantı düzenlediler. Askeri liderler ve Genelkurmay Başkanı, toplantının ardından ilk açıklamalarını yaptılar. Yapılan açıklamaya göre, ordu ülkede özgür ve adil bir seçimin yapılmasından yana olduğunu belirtti, ancak seçim için olası bir tarih vermekten kaçındı. Açıklamada, Hüsnü Mübarek'in güçlerini devretmesinin doğru bir karar olduğuna vurgu yapıldı.

"Mübarek'in sözlerinin arkasında olacağız"
Ordu yetkilileri, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in yapmaya söz verdiği reformların takipçisi olacaklarını açıkladılar.

"Olağanüstü hali kaldırmaya hazırız"
Ülkede sürdürülen olağanüstü hal durumunun kaldırılmasının da sözkonusu olduğunun vurgulandığı açıklamanın Mısır'da Hüsnü Mübarek'in gitmesini isteyen protestocuları hayal kırıklığına uğrattığı bildiriliyor.

Gösteriler artık Başkanlık Sarayı'nın önünde

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in istifasını isteyen 400 kişilik bir grup, başkanlık sarayı önünde gösteri yapıyor.
Görgü tanıklarının verdikleri bilgiye göre, protestocular Mübarek aleyhine slogan atarken, ordu göstericilere müdahale etmedi.
Göstericiler, Mübarek’in gitmesinin talep edildiği bir pankartı da saray girişindeki tellere astılar. Göstericilerle başkanlık sarayı arasındaki sokağın tanklar ve dikenli tellerle korunduğu öğrenildi.

Subaylar da protestoculara katılıyor

Mısır’da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in 30 yıllık iktidarına karşı gösteriler sürerken, silahlı kuvvetlerden orta kademede 15 subay Mübarak’e karşı halk hareketine katıldı.
Cuma sabah namazından hemen sonra telefonla Reuters ajansına açıklamada bulunan Binbaşı Ahmed Ali Şuman, "Silahlı kuvvetlerin halkla dayanışma hareketi başlamıştır" dedi.
Başkent Kahire’nin Tahrir Meydanı’ndaki gösteride dün gece halka hitap eden Ali Şuman, "rütbeleri yüzbaşı ile yarbay arasında 15 subay halk hareketine katıldı" diyerek, silahını orduya teslim ettiğini de bildirdi.
Şuman, harekete katılan diğer subayların da cuma namazından sonra halkla konuşacağını belirtti.
Tahrir Meydanı’nın batı girişini korumakla görevlendirildiğini belirten Şuman, diğer subayları da Mübarek karşıtı gösterilere katılma çağrısı yaptığını belirtti.
Mısır’da ordu, halk hareketine karşı kuvvete hiç başvurmadı.
Ancak bazı göstericiler askerlere kızgın. Tahrir’deki göstericilerden Salih Bazuni, "Mübarek çeteleri bu meydanda halktan 300 kişiyi şehit etmişken ordu kenarda nasıl seyirci kalabildi" dedi.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/mubarek-sir-oldu-/dunya/sondakika/11.02.2011/1351100/default.htm}



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,367 µs