En Sıcak Konular

AKP GİDEREK MHP'LİLEŞİYOR

9 Şubat 2011 22:55 tsi
AKP GİDEREK MHP'LİLEŞİYOR MHP'nin varlığı AKP'yi ciddi endişeye sevk ediyor. Çünkü MHP; CHP gibi sadece seçkinlere değil, AKP'nin oy topladığı varoşlar dahil her kesime hitap ediyor.

AKP giderek MHP'lileşiyor

Bahçeli'nin başdanışmanı Celal Adan'dan çarpıcı açıklamalar...

Celal Adan, MHP'ye yöneltilen eleştirileri yorumladı. Adan'a göre, son zamanlarda MHP'nin 'Resmi dil Türkçe, tek bayrak, tek millet' söylemini dilinden düşürmeyen Başbakan Erdoğan AKP'yi giderek milliyetçileştiriyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı olarak siyasi çalışmalarını sürdüren yılların politikacısı Celal Adan, son günlerde gündeme gelen 'MHP baraja takılır' iddialarının tümüyle asılsız olduğunu belirterek, bunun MHP'nin varlığından ciddi endişe duyan AKP'nin seçim stratejisi olduğunu iddia etti. İşte Celal Adan'ın AKŞAM'a verdiği yanıtlar şöyle:

PARTİLERİN ETKİLEŞİMİ: MHP, bölücülüğü teşvik eden demokratik açılıma karşı çok sert tavır koydu. Başbakan Erdoğan bu yüzden MHP'yi ırkçılıkla suçladı. MHP ise her fırsatta 'resmi dil Türkçe, tek millet, tek bayrak, tek devlet' söylemini yineledi. Sonra ne olduysa Erdoğan birdenbire çark etti şimdi 'resmi dil Türkçe, tek bayrak, tek millet' sözlerini ağzından düşürmüyor. Ve o günden bugüne AKP gittikçe MHP'lileşmeye başladı. Esasında bugün partilerin birbirleriyle etkileşimi çok ilginçtir. AKP, CHP'yi AKP'lileştiriyor, MHP ise AKP'yi MHP'lileştiriyor. Ama AKP istediği kadar milliyetçi davransın, MHP oyları alacaktır.

AKP'NİN HEDEFİ MHP: MHP'nin varlığı AKP'yi ciddi endişeye sevk ediyor. Çünkü MHP; CHP gibi sadece seçkinlere değil, AKP'nin oy topladığı varoşlar dahil her kesime hitap ediyor. Diğer taraftan MHP kutuplaşmayı, değerler üzerinden çatışmayı reddediyor ve bunu her fırsatta deşifre ettiği için AKP'nin hedefi haline gelmiştir. Geçenlerde AKP 'ülkücü hareket bölünüyor' dedi. Oysa bugün Türkiye'de ülkücü hareket kadar birlik beraberlik içinde olan bir başka parti daha yoktur.

SEÇİM STRATEJİSİ: MHP'nin seçim barajını geçemeyeceği yönünde ortaya atılan iddianın sahibi AKP'dir. Çünkü AKP; MHP'nin muhalefetinden çok korkuyor. MHP'yi bu propagandayla geriletmek, AKP'nin bir seçim stratejisidir. Devlet Bahçeli söylediği her sözün arkasında durmuştur. İstikrarı temsil eden bir partinin baraj altında kalması söz konusu olamaz.

ÜLKÜCÜ CAMİAYLA KİLİTLENDİK: MHP'den ihraç edilen Ramiz Ongun'la ilgili haberlerin aslı astarı yoktur. Şunu herkes bilsin ki, MHP'den kopan ülkücülerin MHP seçmenini etkileyeceği tezi doğru bir tez değildir. Çünkü MHP seçmeni çok bilinçlidir. Ülkücü camia MHP ile kenetlenmiş durumdadır.

İÇ ANADOLU'DA BİRİNCİYİZ: Seçimler yaklaşırken gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, MHP'nin Türkiye genelinde oyları gözle görülür bir şekilde artacak. 'İç Anadolu'da AKP hakimiyeti var' deniliyor. Bu mümkün değil. MHP olarak, İç Anadolu'daki il ve ilçe teşkilatlarıyla sık sık görüşüyoruz. Özellikle referandumundan sonra üye sayımızı çok artırdık. Kayseri, Sivas, Yozgat, Tokat'ta birinci parti olacağız.

CHP'NİN İÇİ ÇOK KARIŞIK: CHP'de bir dağınıklık var. Kendi içlerinde büyük problemler yaşıyorlar. Süheyl Batum'un açıklamaları da CHP içindeki karmaşayı yansıtıyor. Oysaki MHP'de bunu göremezsiniz. Çünkü biz demokrasiye inanırız. Millet iradesi dışında hiçbir güce dönüp bakmayan meşru bir hareketiz.

CHP-MHP İTTİFAKI OLAMAZ: CHP-MHP birleşmesi söz konusu değil. Sayın Bahçeli 'tek başına iktidar olacağız' söylemiyle bunu çok net bir şekilde ifade etti. Bir partiyle ittifak kurulması ancak seçimden sonra konuşulabilecek bir konudur.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/akp-giderek-mhplilesiyor/358177/9/Siyaset}


 



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,832 µs