En Sıcak Konular

FİLİSTİN PARALARINA NE OLDU?

8 Şubat 2011 12:53 tsi
FİLİSTİN PARALARINA NE OLDU? Başbakanın “Wan münit” çıkışını büyük bir kahramanlık olarak değerlendirenler İsrail-Filistin-Türkiye üçgeninde meydana gelen yeni skandalları görmezden geliyorlar.

Filistin paralarına ne oldu?  

Başbakanın “Wan münit” çıkışını büyük bir kahramanlık olarak değerlendirenler İsrail-Filistin-Türkiye üçgeninde meydana gelen yeni skandalları görmezden geliyorlar. Bu skandalın ortaya çıkmasını Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez sağladı. Bitmez, 2009 yılında açılan resmi bir kampanya ile Filistin halkına gönderilmek üzere 72 milyon lira toplandığını ancak bu paranın henüz gönderilmediği ileri sürdü. Bu parayı toplamak için camilerde vaaza edildiğini, orada zulme maruz kalan Müslümanların yaralarının sarılacağını anlatmıştı hoca efendiler.
Ama para yerine gitmedi!
Hasan Bitmez’in iddiasının  devamı daha da vahim:
Bitmez’e göre, Mavi Marmara olayından sonra Hükümet İsrail’le anlaşmıştı. İsrail, Türkiye’de toplanan paranın Gazze’ye gönderilmesine karşı çıkmıştı ve Hükümet de bu isteğe boyun eğmişti. Paranın gitmemesinin, gidememesinin sebebi hükümet-İsrail anlaşmasıydı. Bu paraların akıbetinin ne olduğunu ise Vatan gazetesi ortaya çıkardı.
Vatan’ın haberine göre, kampanyada toplanan 55 milyon 485 bin 492 lira, 337 bin 941 dolar ve 3 milyon 623 bin 913 Euro’nun Vakıfbank Finans Market Şubesi’nde, faizde değerlendirildiği ortaya çıktı. Faiz geliri de yardım anaparasına eklenmiş.
Bizzat başbakanlık tarafından yapılan yardım kampanyasında toplanan paralar bankada faizde! Madem faize yatıracaktınız neden “Filistinli kardeşlerimize yardım” dediniz?
Madem İsrail’in tepkisini aşacak gücünüz yoktu, koskoca TC hükümeti olarak resmi yoldan topladığınız paraları dahi yerine ulaştırmaktan korkuyordunuz Wan münit edebiyatı neyin nesi? Dünya basını “Türkiye gariban Filistinliler için topladığı parayı dahi yerine gönderecek güce sahip değil” diye haber yaparsa ne diyeceksiniz?
Ve İsrail düşmanı Filistin dostu, Mavi Marmara gemisi alkışlayıcısı Müslümanlar neden suskun? Filistin için topladıkları paralar bankada duruyor da neden bunun hesabını soracak tek bir Müslüman çıkıp sesini yükseltmiyor?
Bugün AKP’nin beğenmediği daha önceki hükümetler döneminde Rus işgaline direnen Çeçenlere de, Sırp katillerle savaşan Bosnalı Müslümanlara da işgal ve ablukaya rağmen pek çok yardımda da bulunulmuştu. Gayri resmi yollardan da olsa! Ne Rusya’dan korktular ne Sırpları destekleyen ABD ve Avrupa’dan.
Demek ki Türkiye o eski gücüne sahip değil
Demek ki Türkiye İsrail’den korkuyor.
Demek ki Türkiye, kendi halkına başka Tel Aviv’e başka konuşuyor.

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11000541&tarih=2011-02-08}



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,374 µs