En Sıcak Konular

O PANKARTLARI TAŞIYANLARIN SAFINDA DEĞİL MİYDİNİZ?

8 Şubat 2011 09:28 tsi
O PANKARTLARI TAŞIYANLARIN SAFINDA DEĞİL MİYDİNİZ? O alçakça hazırlanmış pankartlar için gösterdiği tepki doğruydu, ama AKP'nin iktidara geldiği günlerde yapmış olduğu ilk icraat, bu pankartları taşıyanlardan yana olması değil miydi?

O Pankartları Taşıyanların Safında Değil Miydiniz?

Bir seçim dönemi daha geldi. Her seçim dönemi olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan milliyetçi söylemlerle Türk milletinin huzurunda siyasi tiyatro oynamaya başladı. Seçim dönemi milliyetçi söylemlerde bulunuyor, seçimler bittiğinde de Türk milliyetçiliğine düşmanlığını uygulamalarıyla gösteriyor. Şimdilerde milli nutuklarla süslenmiş kavgalar edecek bir olay olsun diye atmosferi kokluyor. En ufak fırsatı kaçırmıyor. Yıllardır Türk milliyetçiliği düşmanlığı yapan kendisi değilmiş gibi zorlayarak "milliyetçi duruş" oluşturmaya çalışıyor.

Recep Tayyip Erdoğan K.K.T.C.'de düzenlenen Toplumsal Varoluş Mitingi'nde Türkiye karşıtı çirkin pankartlar açılmasını fırsat bilerek esip gürledi. O alçakça hazırlanmış pankartlar için gösterdiği tepki doğruydu, ama AKP'nin iktidara geldiği günlerde yapmış olduğu ilk icraat, bu pankartları taşıyanlardan yana olması değil miydi?

Kıbrıs için hayatını ortaya koymuş milli mücadele kahramanı Rauf Denktaş'ı devirip, "Türkiye Anavatanım değil" diyen M. Ali Talat'ı K.K.T.C.'nin başına getirmek için her şeyini seferber etmiş olan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün çirkin pankartlara laf yetiştirmeye çalışması, bir seçim dönemi daha "milliyetçi" görünme kurnazlığından başka ne ile izah edilebilir?

Rumlara haklar kazandırmak için hazırlanmış Annan Planı'nı destekleyen ve bu plan etrafında M. Ali Talat'ı K.K.T.C.'ne Cumhurbaşkanı yaptırmak için her tür maddi ve manevi desteği vermiş olan AKP, en son seçimlerde K.K.T.C halkının gerçekleri görmesiyle birlikte yenilgiye uğramıştı.

Çünkü M. Ali Talat demek, AKP demek; AKP demek, M.Ali Talat demekti.

"Kurtarıldık mı HAS..KTİR, Ankara ne paranı, ne paketini, ne de memurunu istiyoruz, Ayşe evine dön, bilet bizden." şeklinde Türkiye'ye mesaj veren pankartlar aslında M. Ali Talat zihniyetinin yansımasıdır.

"Çözümsüzlük çözüm değildir" anlayışı ile Kıbrıs'ta Türklüğe karşı oluşan cephelerin önünü açmış olan Recep Tayyip Erdoğan'ın cepheleri, şimdilerde "Türkiye buradan çek git" diyor. "Sen kimsin be adam? Şehidim var gazim var. Stratejik olarak ilgiliyim. Yunanistan'ın Kıbrıs'ta ne işi varsa, Türkiye'nin Kıbrıs'ta stratejik olarak o işi var. Ülkemizden beslenenlerin bu yola girmesi manidardır. Biz destekliyoruz, bunun karşılığının olması gerekmiyor mu?" şeklindeki tepkisi ancak balık hafızalılar üzerinde etkisini gösterecektir.

Recep Tayyip Erdoğan Denktaş'ı saf dışı bırakmak ve M. Ali Talat'ı seçtirmek için "Tüccar siyaset dönemini başlattık. Böyle bakmak zorundayız. Yoksa Türkiye'yi müflis devletler arasına sokarız. Siyasette bir marketing var, bunu bilmiyorlar. Ben ülkemi pazarlıyorum. Aynı şeyi K.K.T.C. için de söylüyorum" şeklinde propagandalar yapmıyor muydu? Şimdi tepki gösterdiği pankartçılarla M. Ali Talat arasında bir fark gösterebilir mi?

Sat-kurtulcu AKP ile Ver-kurtulcu M. Ali Talat'ın zihniyet ittifakı tarihe geçmişken, Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim yatırımı olan nutukları kuru gürültü olmaktadır.

AKP son yapılan seçimlerde M. Ali Talat'ın hezimete uğraması ile birlikte Kıbrıs'ta gerçeklerle yüzleşmiştir. Gerçekler Türk milliyetçilerini bir kez daha haklı çıkarmış ve "Türkiye'nin anavatanım olmasından gurur duyuyorum. Anavatanımız sayesinde huzur ve güven içinde yaşıyoruz binlerce teşekkür." diyen Derviş Eroğlu'nun Ulusal Birlik Partisi son seçimden zaferle çıkmıştır.

Recep Tayyip Erdoğan ve M. Ali Talat arasında geçtiği söylenen telefon görüşmelerinde şu diyaloglar yaşanmıştı:

Erdoğan- Yani o şeyi mesela, devlet mevlet işini hiç biz dile getirmeyelim. Başkaları getirsin dile…

Talat- Neyi, neyi neyi?

Erdoğan- Yani "iki devlet olarak tanımanız lazım", şudur budur… bunu…

Talat- Ha.. o çok zor, yani elde edilemeyecek şeyleri şimdi atmamak lazım…

Erdoğan- Hiç dile getirmeye gerek yok…

Talat- Evet, evet, evet…

Kıbrıs Türkü'nü yok etmek isteyenlere bu şekilde tavizler vermiş olan Recep Tayyip Erdoğan'ın şimdi "Şehidim var, gazim var" demesini Türk milletinin aklıyla dalga geçmek olarak görüyoruz. O çirkin pankartları taşıyanlar, AKP ile uyum içinde "Birleşik Kıbrıs" idealini gerçekleştirerek, K.K.T.C.'ni yok etmek isteyenlerdi. Kıbrıs Türklüğüne karşı aynı cephede yer alanlar, bugün alçakça hazırlanmış pankartlar yüzünden birbirine düşmemelidir. Çünkü kader ortaklığı yapmışlardır.

AKP, Kıbrıs politikamızda verdiği tavizleri ve o çirkin pankartları taşıyanlara verdiği destekleri göz önüne getirerek, şimdi milliyetçi rolü oynamanın faydasız olduğunu anlamalıdır. AKP ve Recep Tayyip Erdoğan ne yaparsa yapsın alnına yazılmış "Türk milliyetçiliği düşmanı" etiketi asla kazınmayacaktır. O etiket her eylemde ve söylemde daha çok alnına yapışmıştır.

Yıldıray Çiçek-Ortadoğu*

 

Unutulanları hatırlatma: KIBRIS DAVASI  

 

 

*Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/makale.php?id=8451}

 



Bu haber 947 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,411 µs