En Sıcak Konular

TORBA KANUN TASARISI AMACINDAN SAPTI!

6 Şubat 2011 22:59 tsi
TORBA KANUN TASARISI AMACINDAN SAPTI! Bu tasarıda Çiftçinin Ziraat Bankasına olan borçları neden yok? Çiftçinin tarım kredi kooperatiflerine olan borcu neden yok? Esnafın Halk Bankasına olan borcu neden yok?

Torba Kanun Tasarısı amacından saptı

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Torba Kanun Tasarısının hem alt hem de üst komisyonunda 3 Aralık 2010 tarihinden beri görev yaptığını ve görüşmelerin bütün süreçlerinde bulunduğunu söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, " Görünen odur ki, bu torba kanun tasarısı görüşmeleri artık çığrından çıkmak üzeredir, bunu yapan da AKP'dir" dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonunda ve TBMM Genel Kurulunda, Torba Kanun görüşmelerinin iki aydır devam ettiğini söyleyen Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Torba tasarı, 2010 Temmuz ayı içerisinde Başbakan Erdoğan tarafından " Vergi, sigorta vesair kamu borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandıracağız. " diye 12 Eylül Anayasa referandumunda propaganda malzemesi yapılarak kamuoyuna açıklanmıştır. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunu sevinçle karşıladık. Çünkü biz, 2008 yılından bu yana, kanun teklifleriyle, Mecliste yaptığımız konuşmalarla, soru önergelerimizle, vatandaşımızın, işçimizin, esnafımızın, sanayicimizin, tüm insanlarımızın borçluluk durumunu dile getirdik. O yüzden biz bu torba tasarıya daha gelir gelmez, baştan olumlu baktık." dedi. 

Torba Kanun Tasarısı Hakkında AKP Hükümetinin iyi niyetli olmadığını söyleyen Akçay, " Hükümet iyi niyetli değildir. Çünkü Vatandaşın borçlarıyla ilgili olarak normalde yirmi, otuz maddeyle gelecek bir tasarıyı AKP Hükümeti, yüz on üç madde halinde Plan ve Bütçe Komisyonuna getirmiştir.

Plan ve Bütçe Komisyonundan bu tasarı alt maddelerle birlikte yaklaşık 280 madde olarak çıkmıştır. Alt komisyon tutanakları burada, üst komisyon tutanakları burada, kimlerin ne konuştuğu, kaç saat konuştuğu burada, kimlerin kaç adet önerge verdiği de burada. Bunların hepsini topladığınızda çıkan sonuç şudur: Bu torba tasarının çıkmasını Adalet ve Kalkınma Partisi ve iktidar engellemektedir." dedi. 

Torba Kanun Tasarısı görüşmelerinin uzamasının tek sorumlusunun AKP Hükümeti olduğunu söyleyen MHP'li Akçay, "Torba Kanun tasarı Plan ve Bütçe Komisyonuna 3 Aralık 2010 tarihinde gelmiştir. Bu gün 3 Şubat 2011 tarihidir. Bu tasarının görüşmelerinin bu kadar uzun sürmesinin tek sorumlusu AKP Hükümeti ve AKP Hükümetinin Grup Başkanvekilleridir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 6 Ocak 2011 tarihinde TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek torba kanun tasarısı görüşmelerinin çok süreceğini bu nedenle vatandaşın borçlarıyla ilgili kısmın hemen tasarıdan ayrılarak ayrı bir kanun teklifi olarak komisyonda kabul edilerek hemen TBMM Genel Kuruluna getirilmesini istedik. Ancak AKP Hükümeti bu teklifimizi kabul etmemiştir. 

Torba Kanun Tasarısının toplumun beklentilerini karşılayamadığının söyleyen MHP'li Akçay, " Torba Kanun Tasarısı yaklaşık 218 maddeden oluşmaktadır. Bizim bu tasarıda muhalefet ettiğimiz kırk- elli madde vardır. Torba Kanun Tasarısının olumlu yönlerini destekliyoruz. İyileştirilmesini istediğimiz düzenlemeler de vardır. Bu tasarı; otuz altı ay bir taksitlendirme getiriliyor.

Biz bunun, bu sürenin yetersiz olduğunu söylemeyelim mi? Vatandaşlarımız bunu yetersiz görüyor, taksit sayısını yetersiz görüyor, demeyelim mi? Bu tasarı yıllarca vergisini düzenli ödeyen vatandaşlarımızı cezalandırmıyor mu? Onlara bir jest yapalım dedik, önerge verdik. Kabul edilmedi. Bu tasarıda Çiftçinin Ziraat Bankasına olan borçları neden yok? Çiftçinin tarım kredi kooperatiflerine olan borcu neden yok? Esnafın Halk Bankasına olan borcu neden yok? Bu tasarı AKP'li milletvekillerinin övündükleri kadar da geniş kapsamlı değildir. " dedi.

 

Kaynak:http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=18921



Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,324 µs