En Sıcak Konular

BARADEY ABD'NİN HAS ADAMI

5 Şubat 2011 12:32 tsi
BARADEY ABD'NİN HAS ADAMI Hüsnü Mübarek adım adım devrilmeye doğru giderken Muhammed El Baradey’in onun yerine Mısır’ın başına geçmesinin planlandığı anlaşılıyor.

Baradey ABD’nin has adamı  

Hüsnü Mübarek adım adım devrilmeye doğru giderken Muhammed El Baradey’in onun yerine Mısır’ın başına geçmesi planlanan isim olduğu anlaşılıyor. Baradey’in kim olduğu, ABD ile arasında ne gibi bir bağ olduğunun iyice irdelenmesi gerekiyor.
Baradey’in Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) başkanı iken kendisiyle birlikte aynı kurumda çalışan Prof. Dr.Çetin Ertek’e bu konuyu sordum.
Çetin Hoca, Baradey hakkında ilginç bilgiler verdi: “Baradey’den önce ajansın başında Hans Bilix vardı. O sıralar ABD, Irak’ta kitle imha silahlarının bulunduğunu, Irak’ın nükleer bir tehdit olduğunu vurguluyordu. Bilix buna karşı çıktı. Irak’ta herhangi bir kitle imha silahı bulunmadığını söyledi. Aynı tarihlerde Muhammet El Baradey ise Irak’ta kitle imha silahı bulunduğuna dair görüşler ileri sürüyordu. Yani tam da Amerika’nın istediği gibi açıklamalardı bunlar. Birdenbire ilginç bir gelişme oldu. Irak’ta nükleer üretim yok diyen Hans Bilix görevden alındı yerine yerine El Baradey getirildi. Bu değişiklikten hemen sonra da Irak’ın işgali gerçekleşti.”
Durum açık ve net ortada.
ABD, Irak’ı işgal etmek için bu işgale onay verecek bir nükleer enerji uzmanını Atom Enerjisi Kurumu’nun başına getirtti. Ona bu konuda kendi tezlerini destekleyecek mahiyette açıklamalar yaptırdı. Sonra da Irak’ı işgal etti.
Irak’ta ölen milyonlarca insanın kanının sorumluları arasında bugün Mısır’da kahraman diye ortaya çıkan Muhammet El Baradey de var.
Baradey’in çok ince bir taktiğini daha anlatayım:
Irak’ın işgaline zemin hazırlayacak ve dünya kamuoyunu işgalin meşruluğuna ikna edecek şekilde “Irak’ta kitle imha silahı var” diyen Baredey, işgalden birkaç yıl sonra Irak’ta kitle imha silahı bulunmadığını açıklayacaktı! Zaten ABD yönetimi de Irak’ta nükleer üretim olmadığını, alınan istihbaratların yanlış çıktığını” açıkladığı yıllardı bunlar! Yani her halükarda ABD ile kol kola idi Baradey.
İşgale zemin hazırlarken de işgal sonrası tutumunda da.
Tamamen ABD’ye teslim olmuş Mübarek’in gidişi ile tamamen ABD’ye teslim olmuş Baradey’in gelişi arasında bir fark yok.
İkisinin yolu da Washington’a çıkıyor.
İslam coğrafyasında meydana gelen ayaklanmaları yeni ve demokratik bir dünyanın oluşması ve halkın istediği yönetimlerin işbaşına geçmesi için bir  devrim olarak görmek yerine, ABD yandaşı olan ama eskimiş liderlerin yerine “yeni ve eskimemiş ABD yandaşı liderlerin” işbaşına gelmesi olarak görmek gerek. Ben böyle görüyorum.

 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11000486&tarih=2011-02-05}



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,590 µs