En Sıcak Konular

AKP HÜKÜMETİ CAMİYİ KİLİSEYE CEVİRDİ

5 Şubat 2011 02:08 tsi
AKP HÜKÜMETİ CAMİYİ KİLİSEYE CEVİRDİ Bursa'ın İznik İlçesinde bulunan Ayasofya Camii, Kültür Bakanlığı tarafından "Ayasofya Kilisesi ve Konsül Sarayı" olarak tahsis edildi.Caminin kubbesindeki " Bismillahirrahmanirrahim " Ayet-i Kerimesi üzerine İsa figürü ve haç yerleştirildi.

AKP Hükümeti camiyi kiliseye çevirdi

MHP Bursa Milletvekili H. Hamit Homriş, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Bursa ili İznik İlçesinde bulunan Ayasofya Camii'nin, Kültür Bakanlığı tarafından Ayasofya Kilisesi ve Konsül Sarayı olarak " tahsis edilmesini ve caminin kubbesindeki " Bismillahirrahmanirrahim " Ayet-i Kerimesi üzerine İsa figürü ve haç yerleştirilmesini sordu.

Homriş önergesinde " Bursa ili İznik İlçesinde bulunan Ayasofya Camii, TC. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait 13 Şubat 1995 gün ve 109 sayılı belgede imar, tapu ve eski eser kayıtlarında "camii" olarak kayıtlı bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı müze ya da bir başka maksatla kullanılamayacağı açıktır. Durum böyle iken söz konusu Caminin Kültür Bakanlığı tarafından 20.10.2010 tarihli yazısıyla "Bursa İli İznik İlçesindeki Ayasofya Kilisesi ve Konsül Sarayı olarak" tahsis edildiği belirtilmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğünün İznik Türkiye başlığı ile hazırlattığı 22 sayfalık kitapçıkta İznik Camii'nin kubbesindeki "Bismillahirrahmanirrahim" Ayet-i Kerimesi üzerine Tanrı İsa Figürü ve Haç yerleştirilmiştir. Bu olay tüm Bursa kamuoyunu derinden üzmüştür " dedi ve şu soruların cevaplandırmasını istedi:

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

1- Camilerin korunup kollanması, vakfiyelerine uygun olarak kullanılmaları gerekirken AKP Hükümetinin böyle bir karar almasının sebepleri nelerdir?

2- Orhan Gazi Han Vakfiyesi olan bu cami ve müştemilatının bakanlığınız tarafından hangi gerekçelere dayanarak İznik Ayasofya Kilisesi ve Konsül Sarayı olarak tahsis edilmiştir?

3- Besmelenin aynı zamanda Kuranı Kerim ayeti olduğu göz önünde bulundurulursa bu tahrifatın önlenmesi için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

4- Bakanlığınızın bu haksız ve toplumda huzursuzluğa sebep olan yanlış uygulamalarından vazgeçip tekrar yeniden eskisi gibi cami olarak kullanılması için gerekli yasal düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=18905}

 

 

 



Bu haber 1,470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,272 µs