En Sıcak Konular

GAK DİYENE DAVA GUK DİYENE HAPİS

3 Şubat 2011 17:15 tsi
GAK DİYENE DAVA GUK DİYENE HAPİS Başbakan Erdoğan’ı protesto eden vatandaşlar, polisler tarafından yerlerde sürükleniyor, gözaltına alınıyor, mahkemelerde süründürülüyor.

Gak diyene dava guk diyene hapis

Tiranlığa uzanan yol...

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘tiranlığa özenmek’le suçladığı Başbakan Tayyip Erdoğan’a tepki göstermeye kalkan ya da protestoya yeltenen kim olursa olsun pişman ediliyor.

Milletle mahkemelik
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ‘tiranlığa özenmek’le suçladığı Başbakan Erdoğan’ı protesto eden
vatandaşlar, polisler tarafından yerlerde sürükleniyor, gözaltına alınıyor, mahkemelerde süründürülüyor.

Kanunla korunmasına rağmen, Ulu Önder Atatürk’e hakaretten son yıllarda hiç kimse hakkında dava açılmazken, memleketin işçisi, çiftçisi, öğretmeni, öğrencisi ve gazetecisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçisiyle mahkemelik oluyor. Haberler, fotoğraflar, karikatürler ve sanat eserleri cezalandırılırken, Erdoğan’a derdini anlatmak isteyen, ıslıklayan ya da yasal yollarda en küçük bir protesto hakkını kullanmak isteyenler, güvenlik güçleri tarafından tartaklanıp yerlerde sürükleniyor, gözaltına alınıyor ve kendilerini hakim karşısında buluyor.

Hukuk yok sayılıyor
Başbakan Erdoğan’ın Ankara dışında gideceği yerlerde “olağanüstü hal” ilan ediliyor. Muhalif ilan edilen vatandaşlar, hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden, sadece Erdoğan’ı protesto edebilir düşüncesiyle bir gün önceden gözaltına alınıyor. Bu kişiler, Başbakan bölgeden ayrıldıktan sonra da hiçbir hukuki işlem yapılmadan serbest bırakılıyor. Bu keyfi gözaltılarla hukuk yok sayılırken, en temel insan hakları çiğneniyor. Son olarak Erzurum’da, Başbakan Erdoğan’ın öğrenci konsey başkanları ile yaptığı toplantı örneğinde olduğu gibi, başka illerden gelen muhalif damgalı öğrencilerin otobüsleri il dışında durdurularak “seyahat özgürlüğü” engelleniyor. İşte, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından, “Başbakan Erdoğan, tiranlığa özenmektedir ve gide gele Ortadoğu sultanlarını kendisine örnek almaya başlamıştır” sözleriyle eleştirilen Başbakan Erdoğan’ı protesto edenlerin maruz kaldığı muameleler:
Islıklayan taraftarlara  soruşturma açıldı
Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Telekom Arena’nın açılışında Başbakan Erdoğan’a yönelik yapılan ıslıklı protestoyla  ilgili soruşturma başlattı. Galatasaray Kulübü’nce 200 kameranın kaydettiği görüntüler ile yayıncı kuruluşlar ve polisin
20 kamerayla kaydettiği görüntüler, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne gönderildi. Polisin, öncelikle protestoyu gerçekleştirenleri saptayacağı öğrenildi.

Öğrencilerin kente girmeleri engellendi
Başbakan Erdoğan’ın, Erzurum’da öğrenci konseyi başkanlarıyla yapacağı toplantı öncesi kente girmek isteyen Kollektif Öğrenci Topluluğu ile Türkiye Gençlik Birliği’ne üye öğrenciler, protesto ihtimali nedeniyle güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Öğrenci otobüsü, Erzurum’a 30 kilometre uzaklıkta bulunan dinlenme tesislerinde bekletildi.

Çorum’da öğretmenin sözleşmesi feshedildi
Çorum’da sosyal paylaşım sitesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açığa alınan 4 yıllık sözleşmeli müzik öğretmeni Barış Yörük’ün sözleşmesi feshedildi.

Sen misin Başbakan’a  ‘Metalci’ selamı veren
İstanbul’da Unirock Festivali’ne katılan 1’i kız 5 genç, Başbakan’ın konvoyu geçerken ‘metalci’ işareti yapmaları yüzünden gözaltına alındı. Harbiye Polis Merkezi’nde 21 saat tutulan  gençler, Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nca serbest bırakıldı. Bu gençlerin, Başbakan Erdoğan’ın, “Gençliğimizin bir bölümü arasında ahlaki erozyonun olduğu yapılanma bizi dertlendiriyor” eleştirisinden bir gün gözaltına alınması dikkat çekti.

ODTÜ’lü öğrencilere biber gazıyla müdahale
Başbakan Erdoğan başkanlığında TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’ndeki Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nda (BTYK) yapılan toplantı sırasında, bina önünde protesto gösterisinde bulunan ODTÜ’lü öğrencilere çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Müdahale sonucunda, 21 öğrenci  gözaltına alındı. Akadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden öğrenciler, biber gazıyla binadan çıkartıldı.

Protesto ihtimali  bile ürkütüyor
Başbakan Erdoğan’ı protesto edecekleri iddiası bile polisi alarma geçirdi. İşçi Partisi Denizli İl Başkanı Mustafa Güleç’in de aralarında bulunduğu 10 kişilik grup, Erdoğan’ın Denizli Valiliği’ni ziyareti sırasında basın açıklaması yapmak istedi. Slogan atılması üzerine 10 kişi gözaltına alındı. Daha önce de protesto gösterisi yapacakları iddiasıyla 8  kişi gözaltına alınmıştı.

Söyledikleri şarkı  eleştiri sınırını aşmış
16 üniversite öğrencisi amatör tiyatrocu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma ve açılan “hakaret” davasında 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. İddianemeyi hazırlayan savcı Çatalca Erguvan şenliklerinde sahne alan grubun özelleştirmeleri eleştirmek için söyledikleri şarkı sözlerinin eleştiri sınırını aştığını, müştekinin saygınlığına saldırı niteliğinde sözler olduğunu ileri sürerek cezalandırılmalarını istedi. Davanın ilk duruşması önümüzdeki günlerde görülecek.

Hakaretle suçlanan doktor da yargılanıyor
Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’nca yapılan soruşturmanın ardından açılan dava dosyasında, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Opr. Dr. E.C.’nin hastane bahçesinde Başbakan Erdoğan ve eşine hakaret ettiği iddia edildi. Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada, doktor, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etme’ suçundan 1 ile 2 yıl arasında hapsi istemiyle yargılanacak.

Alkışlı protesto için 2 yıl istendi 
Samsun’da, kapatılan DTP’nin eski lideri Ahmet Türk’ü yumruklayan İsmail Çelik, “Türkiye Cumhuriyeti’ni muz cumhuriyetine çeviren AKP hükümetini buradan ben alkışlıyorum” dedi. Çelik hakkında Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Orgeneral Berk hakaretten yargılanacak
Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in, 3. Ordu Komutanlığı yaptığı dönemde ‘Başbakan’ın memleketi sattığını biliyor musunuz?’ dediğ öne sürüldü. İddia üzerine Başbakanlık, Berk hakkında suç duyurusunda bulundu. Kemaliye Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘takipsizlik’ kararı verdi. İtiraz üzerine dosya bir üst mahkeme olan Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İtirazı haklı bulan mahkeme, Berk’in yargılanmasına karar verdi.

Yumurtalı karşılamaya 13 yıl 4’er ay hapis istemi
Başbakan Erdoğan’a, 2006 yılında Mersin’de yumurta attıkları iddiasıyla 9 kişi hakkında dava açıldı. Tutuksuz sanıklar hakkında, “Başbakan’a hakaret, devlet memuruna mukavemet ve gösteri yasasına muhalefet” suçlamasıyla 13 yıl 4’er ay hapis cezası isteniyor.

Tuncay Özkan’a  dava için yazılı emir
Adalet Bakanlığı, Başbakan Erdoğan’a “Kafatasçı” diyen gazeteci Tuncay Özkan hakkında açılan davanın reddedilmesi üzerine ‘yazılı emir’ yoluna başvurdu. Adalet Bakanlığı’nın başvurusunu görüşen Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Özkan’ın ‘hakaret’ suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanması gerektiğine karar verdi.

Roman Buluşması’ndaki  pankartlı gösteri için 15 yıl
Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen İstanbul’daki “Roman Buluşması”nda pankart açan 3 kişi hakkında ‘terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından 6 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı.

MHP’li Başkana Pehlivanoğlu davası
Esenler MHP İlçe Başkanı Ahmet Fidan’a, Erdoğan hakkında “haysiyetsiz ve ahlaksız” dediği için 2 yıl 8 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı. Başbakan 20 Temmuz 2010’daki AK Parti grup toplantısında, 12 Eylül darbesinden sonra ilk idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubunu gözyaşları arasında okudu. Ahmet Fidan, bir internet sitesine 11 Ağustos’ta verdiği ropörtajda bu konuya değinerek, “Şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nun üzerinden siyaset yaparak meseleyi ajite etmesi tamamen Erdoğan’ın haysiyetsizliğini ortaya koymaktadır” şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

‘Üniversitemizden defol’ diyenler yargı önünde
Bursa‘da Uludağ Üniversitesi‘ndeki fakülte açılışını yapan Başbakan’ı protesto etmek istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 üniversite öğrencisi hakkında, Haziran 2010’da 4 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Türkiye Gençlik Birliği üyesi oldukları iddia edilen 8 kişi, “Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı Tayyip üniversitemizden defol” yazılı pankart açmak üzereyken, Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.
Basket finalinde Gül ve Erdoğan’ı yuhalayanlar gözaltına alındı
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye ile ABD arasında 13 Eylül’de oynanan final maçı sonrasında Cumhrbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yuhalayan bazı taraftlarlar güvenlik güçleriyle karşı karşıya geldi. Maçta bir grup üniversite öğrencisi, “AKP’nin yalanına üniversite hayır diyor” yazılı pankart açarken, spor salonunun çıkışında da taraftarlarla polisler arasında arbede yaşandı. Gözaltına alınan bazı taraftarlar daha sonra serbest bırakıldı.
‘Boynumu sıktı’ diyen çocuk için 3 yıl istendi
Aydın’da 2008 yılında düzenlenen AKP mitinginde “Allah senin cezanı verecek” dediği için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini ittiğini ve boğazını sıktığını iddia eden
14 yaşındaki M.S.Ö. adlı çocuk hakkında, “devlet büyüğüne hakaret” ten Aydın Çocuk Mahkemesi’nde 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. M.S.Ö.’nün avukatı Barkan Kalınomuz, iktidarın yargıya müdahale ettiğini ileri sürerek, “Sanık Başbakan olması gerekirken, mağdur
Recep Tayyip Erdoğan oldu” dedi. M.S.Ö hakkındaki dava, yaşı küçük olduğu için düştü.
Çelenge dokundu mahkemelik oldu
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Emrah Yalım için 22 Ağustos 2010 tarihinde Sabancı Merkez Camisi’nde düzenlenen törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin yazılı olduğu kağıdı söktüğü ve hakaret ettiği iddiasıyla Serkan Turaç hakkında dava açıldı. Hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istenen Turaç’ın yargılaması Adana
5. Sulh Ceza Mahkemesi’nde sürüyor.
Öğrenciye taksitli ceza
İzmir’de, Dokuz Eylül Üniversitesi’ Hukuk Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Özgür Senger Başbakan’a hakaretten mahkul oldu. Mahkeme heyeti, 7 bin 80 TL adli para cezasına birer ay ara ile 24 takside böldü.
Mersinli çiftçi dava kıskacında
 Başbakan Erdoğan’ın 11 Şubat 2006 tarihinde Mersin gezisinde “Çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı. Hangi yüzle geliyorsun buraya?” diyerek tepki göstermesi üzerine, Erdoğan’ın, “Ananı da al git” tepkisine maruz kalan 45 yaşındaki çiftçi Mustafa Kemal Öncel, ’Başbakan’a hakaret’suçundan beraat etti. Ancak, hakkında aynı konuda yaptığı açıklamalardan dolayı 9 dava açıldı. Bu davaların 3’ünden toplam 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Diğer 6 davanın ise sürdüğü öğrenildi. Öncel, Başbakan Erdoğan’ın Mersin programıları öncesi polis tarafından gözaltına alınıp, Mezitli Polis
Karakolu’nda misafir ediliyor. (Haber : Salim YAVAŞOĞLU-Yeniçağ)

 

Kaynak:


 



Bu haber 1,148 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,112 µs