En Sıcak Konular

BİR ACAYİP MİT RAPORU

3 Şubat 2011 17:04 tsi
BİR ACAYİP MİT RAPORU Milli İstihbarat Teşkilatı, Ergenekon Davası’na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir istihbarat raporu gönderdi. Raporda Başbakan Erdoğan’a yapılması planlanan suikast iddialarına yer verildi.

Bir acayip MİT raporu   

Milli İstihbarat Teşkilatı, Ergenekon Davası’na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir istihbarat raporu gönderdi. Raporda Başbakan Erdoğan’a yapılması planlanan suikast iddialarına yer verildi. Verildi ama raporu okuyunca bir ülkenin istihbarat teşkilatının hazırladığı raporların istihbarat çalışmasından çok ‘istihbaratsızlık çalışması’ düzeyinde olduğunu görüp şaşkınlığa uğradık. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın “Bunu spekülatif bir haber olarak değerlendiriyorum” demesi bundan olsa gerek.
MİT’in suikast raporundan bir kesit: “Temmuz 2007’de teşkilata intikal eden bir haberden, İstanbul Üsküdar Kısıklı Caddesinde Başbakan’ın akrabalarının oturduğu caddede sarı renkli bir apartmanın bodrum katının emekli Yüzbaşı Zekeriya Öztürk tarafından Erdoğan’a muhtemel bir eylem planlanmasına yönelik olarak kiralandığı, yarım bodrum şeklindeki caddeye bakan kısmından iki tuğlanın çıkarıldığı, İstanbul Maslak’ta işyeri bulunan 40-45 yaşlarındaki bir işadamının söz konusu şahıslara mali açıdan destek verdiğini bahse konu gruba emir veren kişinin halen Bulgaristan’da yaşayan Türk asıllı emekli bir albay olduğu, bu grubun mensuplarının Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu şahısların adlarına kayıtlı telefonları kullandıkları, Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan’ın Bulgaristan’a bu albayı ziyaretinin akabinde mensur eylemi gerçekleştirdiği, gurubun Bulgaristan ile bağlantısını MİT Mete lakaplı bir şahsın sağladığı, grubun hedefinin, TSK’yı harekete geçirerek yönetime el koymasını sağlayacak bir eylemi gerçekleştirmek olduğu, Grubun hedefinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ni harekete geçirerek yönetime el koymasını sağlayacak bir eylemi gerçekleştirmek olduğu, Grubun, ‘Kırmızı Kitap’ı yazan “General İbrahim” isimli Çeçen Şahıs vasıtasıyla Çeçenistan’dan getirdikleri iki kişiyi İstanbul Ümraniye Çakmak Camii’nin altında misafirhanede barındırdıkları, eylemi bu kişilere yaptırılabileceği hususları öğrenilmiştir.”
Raporun özü bu.
Sağolsun devletin istihbaratı öyle bir rapor hazırlıyor ki tam bir “isim bulmacası!”
Rapor “öğrenilmiştir” diye bitiyor ama MİT’in öğrenemediği o kadar çok şey var ki!
Mesela Maslak’taki 40-45 yaşlarındaki işadamı kimdir?
Mesela Bulgaristan’da yaşayan emekli albayın adı nedir?
Mesela grup üyeleri hangi yabancı uyruklu kişiler adına telefon kullanmışlardır?
Mesela MİT Mete denilen şahıs kimdir?
Mesela General İbrahim denilen şahsın gerçek adı nedir?
Mesela Çakmak Camii misafirhanesinde yatan Çeçenlerin kimlikleri neden belli değildir?
Alparslan aslan ve Zekeriya Öztürk’ün adları bellidir, bütün kamuoyu zaten bu isimleri tanımaktadır ama bunların dışında suikastla ilgili ortada gezen onlarca kişinin adı maalesef “meçhuldür!”
MİT “bu kadar şeyi bilmeden” nasıl oluyor da “suikastı tüm detaylarıyla ve tuğlalarıyla” biliyor?
Bir işadamı, bir albay, iki çeçen, birkaç yabancı uyruklu, bir şu, bir bu, bir suikast planı!
Ama “Grubun hedefinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ni harekete geçirerek yönetime el koymasını sağlayacak bir eylemi gerçekleştirmek olduğu” cümlesi bir istihbarat çalışmasından çok bir “hüküm icra etmek” olduğu izlenimini doğuruyor.
Acaba bu sonucu hangi bilgi ve belgelere dayanarak ilan ediyorlar? Bu suikastı planlayanların demek ki askerde de uzantıları var. Demek ki asker, harekete geçmek için böyle olayların olmasını bekliyor. Kenan Evren’in darbe kadrosundaki Bedrettin Demirel’in “ darbe için olayların olgunlaşmasını bekledik” demesi gibi bir şey bu.
Yani işin Türkçesi asker de bu işin içinde! Raporda ifade edilmeyen ama ima edilen bu. Ucu askere varan bir organizyonun , başbakanı öldürmek için ucu Bulgaristan’a, Çeçenistan’a varan bir geniş tetikçi ağı oluşturduğunu böylesine rahatlıkla iddia edenlerin ve hazırladıkları raporu “öğrenildi” diye bitirenlerin bu sorulara cevap vermesi gerek.
Eğer 2007 yılında böyle bir duyum alındıysa bu duyumun içinde yer alan onlarca kişiden hangileri gözaltına alınıp olayla ilgili sorgulanmıştır? Sorgulanmadıysa bu duyumu alanlar görevlerini suiistimal etmemişler midir? (Önemli not: Raporda geçen “Grup” kelimesi MİT’in raporunda büyük harfle yazıldığı için aynen alınmıştır. Bu yüksek Türkçe bilgisi konusunda aydınlatılmayı bekliyoruz)
MİT, başbakana suikast gibi çok önemli bir olayda onlarca kişinin ismini dahi bilemeden “evin duvarından tuğla sökülmesine” kadar ayrıntıyı nasıl tespit etmiştir?
Bu ülkede İçişleri bakanı “bunlar spekülasyondur “ dese de başbakana yönelik suikast planları gerçekten yapılmış olabilir. İçerden ve dışarıdan bu plana destek verenler olabilir.
Ama yukarıdaki raporun bu planları deşifre edecek köklü bilgileri ortaya koymaktan çok “bilgisizliklerle” ve kafa karıştırmakla dolu, “asker darbe yapmak için başbakanı öldürtecekti” hükmünü kamuoyuna kabul ettirmekten başka bir işe yaramadığını düşünüyorum.
Tam aynı günlerde “Muhsin Yazıcıoğlu’nun uçağını Türk savaş uçakları düşürdü” haberleri manşetlerde ne tesadüf.

 

Muharrem Bayraktar- Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11000432&tarih=2011-02-03}



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,034 µs