En Sıcak Konular

EROĞLU: ''KIBRIS MÜZAKERELERİNİN BİR SONU OLMALI''

3 Şubat 2011 17:00 tsi
EROĞLU: ''KIBRIS MÜZAKERELERİNİN BİR SONU OLMALI'' KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs müzakerelerinin bir sonu olmasından ve belirli bir zaman dilimi içinde bitirilmesinden yana olduklarını söyledi.

Eroğlu Zaman kaybetmeye tahammülümüz yok!

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs müzakerelerinin bir sonu olmasından ve belirli bir zaman dilimi içinde bitirilmesinden yana olduklarını söyledi.

 KKTC Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Eroğlu, toplantıya girmeden önce yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'na Cenevre'de yapılan görüşme ve masaya koydukları görüşler hakkında bilgi vereceğini belirterek, hükümet çalışmaları hakkında da bilgi almak istediğini kaydetti. Eroğlu, ülkenin ekonomik darboğazdan geçmekte olduğunu ve hükümetin aldığı tedbirler bulunduğunu hatırlatarak, bu konularda bilgi alacağını ifade etti. Kıbrıs müzakerelerinin 1968'den beri sürdüğüne, kendisinin de 3. cumhurbaşkanı olduğuna dikkati çeken Eroğlu, ''Biz görüşmelerin sonu olması, belirli bir zaman dilimi içerisinde sonlandırılmasından yanayız'' dedi.

Cenevre görüşmesinin olumlu yönleri

28 Ocak'ta yapılan Cenevre toplantısının ağır bir toplantı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, görüşmenin beklentilere cevap vermemiş olmasına rağmen, Kıbrıs Türk tarafının sunduğu önerileri BM Genel Sekreteri'nin beğenmesi ve Şubat'ta sunacağı raporun ardından tarafları yeniden bir araya getirecek olmasının, toplantının olumlu yönleri olduğunu kaydetti.

Bir sonraki görüşmenin büyük ihtimalle Mart ayında yapılacağını ifade eden Eroğlu, bu görüşmenin ardından da BM Genel Sekreteri'nin kendi raporunu hazırlamak ve kendi durumunu tespit yoluna gidebileceğini söyledi

Rum tarafının reddi

''Bizim üzerinde durduğumuz görüşmelerin sonsuza kadar devam edemeyeceğidir'' diyen Eroğlu, Cenevre'de de masaya bu doğrultuda bir plan koyduklarını, görüşmelerin belli bir zaman diliminde, sürdürülebilir bir zeminde çalışma yapılarak sonlandırılmasını öngördüklerini anlattı. Cumhurbaşkanı Eroğlu, ''Ancak Rum tarafı, bizim önerilerimizi reddettiği gibi bize de bir öneri sunmadı. Sadece çıkışta bir gazeteciye 'benim önerim müzakerelerin devam etmesidir; dedi'' ifadelerini kullandı.

Müzakerelerin 1968'den beri devam ettiğini ve artık bir sonu olması gerektiğini dile getiren Eroğlu, tarafların anlaşma niyetinde olması halinde Kıbrıs Türk tarafı gibi Rum tarafının da niyetini ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

Tartışılanın Kıbrıs sorunu olduğunu, yıllardır tartışıldığını ve tarafların pozisyonlarının da bilindiğini hatırlatan Eroğlu, ''ortaya çıkan anlaşma metinlerini de hep Rum tarafı reddettiğine göre, bu toplantıların da artık bir sonu olması gerektiğini'' belirtti.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/eroglu-zaman-kaybetmeye-tahammulumuz-yok-189755.htm}



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,296 µs