En Sıcak Konular

MANKURTLAŞAN LİBERALLER

2 Şubat 2011 10:43 tsi
MANKURTLAŞAN LİBERALLER Ucuz şöhret, kağıttan kaplan, iskambil kağıdından şato, dandikten kahraman olmak denince akla bu ülkenin liberal taifesi geliyor hemen.

Mankurtlaşan liberaller...

Bugün, siyasi iktidar ile liberallerin aralarının açılması veya ilişkilerindeki çatlak gibi konular bizim ilgimiz dışındadır ve tamamen kendi sorunlarıdır. İster "Öküz ölüp, ortaklık bozulsun", isterse de "Katolik nikahı" ile yola devam edilsin, ilgi alanımız dışındadır. Bu ülkenin çok daha önemli sorunları var, malum.

Ucuz şöhret, kağıttan kaplan, iskambil kağıdından şato, dandikten kahraman olmak denince akla bu ülkenin liberal taifesi geliyor hemen. Kurdukları ağdalı ama içi boş cümleler, ağızlarından düşürmedikleri okkalı kavramları (insan hakları, özgürlük, demokrasi gibi), sözümona özgürlük veya hak arama şampiyonu gibi gözüküp de en ufak bir olayda ilkesizliğin daniskasını sergilemeleri, her daim otoritenin yanını mesken tutabilmeleri (her devrin adamı olmak), çoğunun geçmişleriyle bugünleri arasındaki 180 derecelik doğrultu farkı ve belki de en kötüsü, gayrı milliliği alamet-i farikaları belleyip milli olan her şeye karşı duydukları hınç, kendileri ile ilgili olumsuz düşüncelere yeterli malzemeyi veriyor zaten.

Her ne hikmetse, Türkiye aleyhine veya milli hassasiyetlere karşı olan bir kampanyanın, bir fikrin veya bir organizasyonun başat bir unsuru olarak yer alırlar muhakkak. Küresel egemenlerin, gelişmekte olan veya az gelişmiş üçüncü dünya ülkelerini oyalamak için ortaya attıkları "evrensel değerler" safsatasının da yılmaz bekçisidir bu güruh. Ulus-devletlerin ölmesinden tutun da, milli hislerin, hassasiyetlerin de er geç tarih olacağı ve dünyanın bekçileri tarafından kutsanmış olan "evrensel değerlerin" muhakkak hakim kılınacağı hülyasıyla yaşarlar. Dünyanın efendisi geçinenlerle aralarının iyi olması sadece bundan değildir elbet. Çeşmenin başını tutanlarla iyi geçinmenin testiyi doldurmaya yaradığını iyi bilirler çünkü.

Kıbrıs meselesi gündeme gelse, bu zevat hemen AB'ye üyelikten giriverir konuya (ki AB meselesi bulunmaz Hint kumaşıdır kendileri için. Sözkonusu birlik ve medeniyetin mevcut durumuna bakmadan, hemen her konuda referans vermeleri de bu konudaki peşin hükümlerinin ve yargılarının ezbere olduğunu belli ederler böylelikle) ve birden bire lafı Türk askerinin Ada'dan çekilmesine getiriverirler. İçinde "çözümü (!) engelleyen statükocu anlayış" türünden ifadeler bulunan cümleler kurarlar. Gerçi, hemen her meselede aynı tarz cümleleri duyarsınız. Çünkü, bu arkadaşlar, sanki çok bedel ödüyorlarmış ve ilkeleri uğruna çok sıkıntı çekiyorlarmış gibi, her zaman "dava ve çözüm adamı" pozundadırlar ve devrimi gerçekleştirmek uğruna kellelerinden bile vazgeçmiş "ideal savaşçısı" rolüne kendilerini kaptırmışlardır. Kendileri gibi düşünmeyen ve kendilerini eleştiren herkes de, gayet tabii statükonun ve sefil yerel ideolojilerin kurşun askerleridir. Soros'lardan, gizli servislerden, yurtdışı kaynaklı (sözde) sivil toplum kuruluşlarından nasiplenen de kendileri değildir zaten.

Ermeni meselesi gündeme gelse, bu zevat "de facto" olarak Ermeni tezlerinin yanındadır ve "tarihimizle yüzleşmek" sloganlarını atmaya başlarlar. Türkiye aleyhinde ve milli olan her şeyin karşısında olmayı varlık sebebi sayan bir anlayışla, tarihi gerçekleri ve milli çıkarları göz ardı ederek, bu ülkeyi suçlayan ve mahkum ettirmek isteyen konferanslar düzenlemeyi özgürlükçülük sayarlar, bunu liberal duruşu zannederler.

Kürt meselesi gündeme gelirse, ayrılıkçı unsurların dillendirdiği tezleri ağızlarına almaktan imtina etmezler. AB'nin, ABD'nin tertip ettiği konferansların, panellerin, gizli toplantıların baş konuğudurlar. Zaman zaman, gizli servislerin para dağıttığı gazeteciler, yazarlar vs. şeklindeki listelerde adlarına rastlarsınız. Ancak, kümseleri gocunduran şeyler değildir bunlar. "Evrensel değerlerin" sevdalısı olan bu arkadaşlar için geçerli olan en evrensel değer, üzerinde Benjamin Franklin'in resminin bulunduğu kağıt parçasıdır aslında.

Günümüzde, muhafazakar kesimler de kapitalizmin ve dolayısıyla da emperyalizmin dümen suyuna girmekte bir beis görmemekteler, hatta bunu da "konjonktüre uygun davranmakla" itiraf etmektedirler. Bu amaç uğruna, kendilerine ayak bağı olan inanç, dava, ideal gibi prangaları da bir kenara bırakmaktalar ve sahte cenneti vaat eden liberalleri kendilerine kutup yıldızı edinmektedirler.

Bu öylesine tehlikeli bir dönüşümdür ki, isterseniz bunu dünyevileşmekle açıklayın, isterseniz de kapitalist ahlakla (yani ahlaksızlıkla) hemhal olmakla ilintilendirin. Makyavelist (menfaat uğruna her yol mübah) anlayışın zehirlediği zihinler, karşı karşıya bulundukları çıkmazları ve zihni üretimsizliklerini karşılayabilmek için liberal zevatın tutarsız fikirlerine bırakıyorlar kendilerini. Davalarını, ideallerini bırakıp, küresel sistemin çizdiği çerçeve ve kapitalist ahlakın belirlemiş olduğu ilkelere göre maddi ve manevi tatmine girişiyorlar ve değişim yaşadıklarını zannederken tehlikeli bir "dönüşüme" maruz kalıyorlar.

Liberallerle yaptıkları ittifak veya işbirliği uğruna, bugüne kadar kutsal bildiklerininin de üstünü çizer hale geldiler. Vatan algısı, millet algısı, yurtseverlik algısı değişiyor ve evrensellik zırvasına kurban gidiyor. Düşünün ki, birkaç sene önce bir kız çıkıp da "Keşke bizi bir süre İngilizler yönetseydi" bile diyebiliyor ve o an Sütçü İmam'ın da, Nene Hatun'un da kemiklerini sızlıyor haliyle.

Ağızlarından düşmeyen demokrasi, özgürlük, insan hakları gibi kavramların yanından bile geçmeyen ve siyasi otoriteye verdikleri desteğin giderek daha fazla şımarmalarına sebep olduğu liberal güruh, bir noktadan sonra resmen mankurtlaşıyor. Geçmişini bilmeyen veya bildiği halde reddeden, dışarılara bel ve umut bağlamış bir topluluğa doğru evriliyorlar. Kötü olan, bazı Müslümanların da bu mankurtlaşma sürecine öyle veya böyle dahil olmaları, dolayısıyla kendilerini inkar etmeleri durumudur. Liberaller eliyle toplumun topyekün bir omurgasızlığa, ilkesizliğe, tutarsızlığa alıştırılmasına, mankurtlaştırılmasına dikkat etmek gerek.

 

Burak Kıllıoğlu-Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/makale/mankurtlasan-liberaller-189655.htm}

 



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,379 µs