En Sıcak Konular

MISIR'DA AYNI HAMAM'A FARKLI TAS GELECEK

2 Şubat 2011 10:22 tsi
MISIR'DA AYNI HAMAM'A FARKLI TAS GELECEK Mısır’da Mübarek’in alaşağı edilmesi halinde yeni oluşturulacak yönetimin de Batı yanlısı olacağı savunuluyor. İlginçtir, bu görüş Müslüman Kardeşler tarafından da dile getiriliyor .

Mısır’da aynı hamam farklı tas!  

Mısır’da Mübarek’in alaşağı edilmesi halinde yeni oluşturulacak yönetimin de Batı yanlısı olacağı savunuluyor. İlginçtir, bu görüş Müslüman Kardeşler tarafından da dile getiriliyor .

Yönetime karşı gösterilerin sürdüğü Mısır’da muhtemel yeni bir yönetimin Batı yanlısı olacağı görüşü, siyaset uzmanlarını birleştiriyor. İngiltere’nin başkenti Londra’daki düşünce kuruluşu Chatham House’un Ortadoğu uzmanı Rime Allaf, “Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in gitmekten başka seçeneği olmadığını” dile getirdi. “Mübarek artık bitti” diye konuşan Allaf, bu ülkenin geleceğinin Batıdan bağımsız düşünülemeyeceği görüşünü dile getirdi.

ABD ve İsrail, Mısır halkını umursamadı

ABD ve İsrail’in artık Mübarek’e ihtiyacı olmadığını söyleyen Allaf, Cumhurbaşkanı Yardımcılığına atanan Ömer Süleyman’ın Mübarek’in yerine geçmesi ihtimalinin ABD ve İsrail’in işine yarayacağını ifade etti. Bununla birlikte “Süleyman’ın Mübarek’ten farklı olmadığını”  kaydeden Allaf, bu ülkedeki olayların halkın ne istediğini ortaya koyduğunu, “ancak ABD ve İsrail’in Mısır halkının istediğini göz ardı ettiğini” belirtti. Allaf, Süleyman’ın Cumhurbaşkanı olması durumunda ülkedeki protestoların sona ermeyeceğine dikkati çekerek, “ABD Mısır’a karıştığı müddetçe daha fazla kargaşa çıkar” dedi. İngiltere ve AB’nin ise ABD’den farklı hareket etmesini beklemediğini bildiren Allaf, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mübarek kendisini Arap dünyasının ve bölgenin lideri görüyordu. Ancak artık Türkiye de, Suriye de, Katar da bölgenin liderleri. Türkiye, Müslüman bir ülkede demokrasinin nasıl işlediğini göstermek açısından önemli bir ülke, bölgedeki örnek modellerden biri.”

Müslüman Kardeşler’e izin verilmez

İngiltere’deki Müslümanların görüşlerinin yansıtıldığı, ayda bir İngilizce yayımlanan “The Muslim News” gazetesinin editörü Ahmed Versi de Mısır’da Batı karşıtı bir yönetimin oluşturulabileceğine inanmıyor. Mısır’da statükonun sürdürülemeyeceğini kaydeden Versi, bu ülkedeki en büyük muhalefet örgütü Müslüman Kardeşler’in bir siyasi partiye dönüşmesine Batılı ülkelerin izin vermeyeceği görüşünü dile getirdi. “Yine Batının istemediği bir hükümet Mısır’da başta olmayacaktır, ama insanların bir değişiklik istedikleri ortaya çıkmış oldu” diyen Versi, Mısır’da olası yeni yönetimin Gazze’ye yardım geçişlerine müsaade etmesi gerektiğini belirtti.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11000408&tarih=2011-02-02}


 



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,737 µs