En Sıcak Konular

MÜBAREK ''EYLÜLDE ADAY DEĞİLİM'' DEDİ

1 Şubat 2011 23:50 tsi
MÜBAREK ''EYLÜLDE ADAY DEĞİLİM'' DEDİ Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, eylüldeki cumhurbaşkanlığı seçiminde yeniden aday olmaya niyetli olmadığını söyledi.

Hüsnü Mübarek'ten tarihi açıklama

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, gelecek seçimde aday olmayacağını açıkladı

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, eylüldeki cumhurbaşkanlığı seçiminde yeniden aday olmaya niyetli olmadığını söyledi.

Mübarek, istifa etmesi yönünde yapılan gösterilerin ardından yaptığı konuşmada, anayasal değişiklikler için çaba göstereceğini belirtti.

İktidarının bundan sonraki birkaç ayını barışçıl bir iktidar değişikliğine ayıracağını ifade eden Mübarek, "Mısır’da ölmeyi tercih ettiğini" söyledi.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, beklenen kritik konuşmasında yapılacak seçimlerde aday olmayacağını söyledi. Mübarek, istifa etmesi yönünde yapılan gösterilerin ardından yaptığı konuşmada, anayasal değişiklikler için çaba göstereceğini belirtti. İktidarının bundan sonraki birkaç ayını barışçıl bir iktidar değişikliğine ayıracağını ifade eden Mübarek, "Mısır’da ölmeyi tercih ettiğini" vurguladı.

El Cezire ve BBC gibi uluslararası kanallarda da canlı yayınlanan konuşmasında Mübarek, Meclis’in Eylül ayında yapılması beklenen seçimleri daha da öne alınmasını isteyeceğini belirtti. Önceliğinin milletin istikrarı ve iktidarın meşru yollarla devredilmesi olacağını kaydeden Mübarek "Ben bu ülkede doğdum, bu topraklarda öleceğim" dedi.

Bu arada, günlerdir devlet başkanının görevi bırakması için gösteri yapan Mısırlılar, Kahire ve diğer büyük şehirlerin meydanlarda bu açıklamayı sevinçle karşıladı.

Başkent Kahire’de bugün milyonlarca kişinin düzenlediği protesto gösterisinin ardından saat 23.00 sularında Devlet Televizyonu’nda bir konuşma yapan Hüsnü Mübarek, çok zor bir dönemde halkına seslendiğini, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Yapılan eylemleri "Genç insanların barışçıl bir şekilde seslerini duyurup taleplerini dile getirdiği" şeklinde yorumlayan Mübarek, bu protestoların, siyasi güçler tarafından manipüle edildiğini iddia etti.

Hemen yeni önceliklere ve görevlere sahip bir hükümetin kurulması için çalışmalara başladığını aktaran Mübarek konuşmasında özetle şunları söyledi; "İlgili taraflarla birlikte çalışması ve siyasi reformları yerine getirmesi için yeni bir devlet başkan yardımcısı atadım. Amacımız yasal hakların yerine getirilmesi ve istikrarın bir an önce sağlanması.

Ben silahlı kuvvetlerde yetiştim. Ülkeme ne ihanet ederim ne de görevlerimi yerine getirmekten kaçınırım. Mevcut şartlardan bağımsız olarak bir sonraki seçimlerde aday olmayacağım. Hayatımı Mısır’a hizmetle tükettim. Ülkemin iyiliği için fedakarlık yapıyorum. Kalan son aylarımda iktidarın barışçıl bir şekilde el değiştirmesi için elimden geleni yapacağım.

Parlamento’nun devlet başkanlığına adaylık için gereken şartlara karar vermesini istiyorum. Bu tartışmalara bütün siyasi grupların katılması gerekiyor. Bu güvenlik felaketini yaratanların tutuklanacağı ve adaletin önüne çıkarılacağına yemin ederim.

Bugün sizlere hitap eden Hüsnü Mübarek, Mısır’a, anavatanına hizmet verme şerefini yaşamış bir insandır. Mısır topraklarında öleceğim ve beni tarih yargılayacak."

Önceki cumhurbaşkanı Enver Sedat’ın suikast sonucu öldürülmesiyle 1981 yılında devlet başkanı olan 82 yaşındaki Hüsnü Mübarek, üst üste beş dönemdir devlet başkanı görevini yürütüyor.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/husnu-mubarekten-tarihi-aciklama/356636/30/Dunya}


 



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,399 µs