En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''ARTIK DERİN DEVLET AKP''

1 Şubat 2011 22:58 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''ARTIK DERİN DEVLET AKP'' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ın eleştirilerine yanıt verdi.

Zarar olmaz finans açığı olur!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP grubunda sanatçı Sabahat Akkiraz'a rozet taktı. Kılıçdaroğlu, konuşmasına suikaste kurban giden Abdi İpekçi'yi hatırlatarak başladı.

Kıılçdaroğlu, Erdoğan’a yanıt verdi ve şöyle konuştu: “AKP, artık derin devletin bir parçasıdır. Faili meçhullerin aydınlatılmasını istememektedir, onun için Hizbullah sanıklarını yakalayamamaktadır, yakalamamaktadır” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ın eleştirilerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

* ARTIK DERİN DEVLET: AKP, artık derin devletin bir parçasıdır. Kendi egemenliğini devlette hissettiren bir partidir. O konuma gelmiştir. Her alanı kendi egemenliği altına almak istemektedir. Onun için faili meçhullerin aydınlatılmasını istememektedir, üzerine kararlılıkla gidememektedir, onun için Hizbullah sanıklarını yakalayamamaktadır, yakalamamaktadır. Artık o derin devletin bir parçasıdır. Başbakan da Burdur ve Denizli’ye gitmiş, esmiş gürlemiş. Esip gürleyince bir şey olsa ’eyvallah’ diyeceğiz. Esiyor, yaprak kımıldamıyor. Ne esip gürlüyorsun kardeşim? Adam gibi otur, konuş. Eleştireceksen adam gibi eleştir. Ne bağırıp çağırıyorsun? Meşhur bir laf var ya ’atma Recep din kardeşiyiz’ diye, aynen öyle. Çıkıyorsun kürsüye, önünde toplanmış millet, onlara doğruyu söylemiyorsun. Bir Başbakan’a yakışır mı? Oturuyorsun bir de namaz kılıyorsun, camide miting yapıyorsun, kalkıyorsun millete yalan söylüyorsun. Ben o sorunun yanıtını herkesin huzurunda verdim. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin de hesapları incelendi Anayasa Mahkemesi tarafından. Onlarda da bazı giderler kabul edilmedi bizim gibi. Örneğin bir yıla ait 11 milyar 526 milyon lira kabul edilmedi. Başka bir yıla ait 47 milyar 809 milyon lira kabul edilmedi. Biz hiçbir zaman çıkıp ’neden bu giderler kabul edilmedi sen de hortumcusun’ demedik.

* PARFÜM MERAKI NEREDEN? Ama bizlerle onlar arasında bir fark var. Bizde hiçbir zaman parti yöneticilerinin parfümleri, kişisel bakım ürünleri partinin hesabından ödenmez. Yok öyle bir şey. Senin şu parfüm merakın nereden geliyor? Senin şu kişisel bakım ürünlerin nedir? Bir çık anlat bakalım. Senin yüzünü göstereceğim, maskeni indireceğim.

* CHP’LİLER FİGÜRANIN DEĞİL: Yargıyı ilgilendiren çok önemli bir yasaya yönelik CHP milletvekilleri komisyon aşamasında tepki gösteriyor. Toplu olarak istifa ettiler. Sen önce kendine sor Başbakan, niye 5 dakika ile sınırlandırıyorsun. CHP milletvekilleri AKP’nin figüranı mı olacak, emir kulların var zaten orada .

* KANKA OLDULAR: Başbakan bir ili ziyarete gidecek, protesto edilecek. Protesto edilecekler gözaltına alınıyor. Bu ne? Doğu ve Güneydoğu’da Hizbullah ile kanka olursun. Çıkar milletvekillerin itiraf ederler. Sonra beyefendi der ki; bunlar demokratik derneklerdir. Mahkemenin kararları var. Yapacağımız şey halka gitmek ve AKP’nin ikiyüzlülüğünü anlatmak. Gerekirse bütün örgütlerimiz sokak sokak, cadde cadde, mahalle mahalle, semt semt örgütlenecek.

* DARBEYLE KORKUTUYORLAR: Başbakan, 8 yıldır “darbe” lafı tutturmuş gidiyor. Şunu söyledim: Sayın Başbakan, eğer bu ülkede darbe olacaksa o tankın önüne önce Kemal Kılıçdaroğlu, çıkacaktır. Ne korkuyorsun? Ne darbesi? Bir de kalkmış rahmetli Menderes’i sömürmeye kalkıyor. Sen kim, rahmetli Menderes kim? Sen daha Menderes’in vasiyetini bile okumamışsın. Darbeymiş, şuymuş, buymuş diye milleti korkutuyorlar. Yok öyle bir şey. Biz demokrasi istiyoruz. Başbakan yolsuzluk konusuna gelince avucunu yalarsın. Danışmanları doğru bilgileri vermek zorunda. 7 sülalemi değil, 77 sülalemi araştırmazsanız namertsin demiştim. Müfettişler senin elinde.

AYM parfüm için ne demişti

Kılıçdaroğlu’nun sözünü ettiği parfüm gideri, AKP’nin 2004 yılı hesaplarının incelenmesi sonucunda ortaya çıktı. Anayasa Mahkemesi’nin inceleme sonucu 31 Aralık 2010’da Resmi Gazete’de yayımlandı. AYM’nin kararında partinin bazı otobüs, tren ve uçak biletleri ve otel faturaları ile birlikte bazı “kişisel bakım ürünleri ve parfüm” harcamaları, Siyasi Partiler Yasası’na uygun bulunmadı ve Hazine’ye irat kaydedilmesine karar verildi. Bilgilere göre, 2 bin 768.6 TL parfüm ve kişisel bakım ürünlerine ilişkin faturaların “parti harcamalarına uygun olmadığı” belirtildi ve neden parti harcaması olarak gider yazıldığı partiye soruldu. Mahkeme kararında, “Parti yetkilileri parfümeri harcamalarının parti yöneticilerinin medya programları, miting gibi programlara katılmadan önce ihtiyaç duyulan malzemelerin bedelleri olduğunu ve parti bütçesinden ödendiğini bildirdikleri” ifade edildi.

SABAHAT AKKİRAZ CHP’DE

Türk Halk Müzigi Sanatçısı Sabahat Akkiraz dün CHP’ye katıldı. Kılıçdaroğlu CHP grubunda Akkiraz’ın rozetini taktı. Başbakan, “açılım” anlattığı 2009’daki grup topmantısında sanatçı için “Sabahat Akkiraz’a kulak vermeyen, dinlemeyen Türkiye türküsüz kalır’ diye sözetmişti.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/zarar-olmaz-finans-acigi-olur/356546/9/Siyaset}


 



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,422 µs