En Sıcak Konular

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN MUHSİN YAZICIOĞLU RAPORU AÇIKLAMASI

1 Şubat 2011 21:42 tsi
CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN MUHSİN YAZICIOĞLU RAPORU AÇIKLAMASI Cumhurbaşkanlığı: "Raporda yer almayan birtakım hususların, rapora atfen, bazı basın-yayın organlarında haber yapıldığı, bu suretle hatalı ve yanıltıcı nitelikte yorum ve açıklamalarda bulunulduğu görülmüştür"

Cumhurbaşkanlığı'ndan Yazıcıoğlu raporu açıklaması

Cumhurbaşkanlığı: "Raporda yer almayan birtakım hususların, rapora atfen, bazı basın-yayın organlarında haber yapıldığı, bu suretle hatalı ve yanıltıcı nitelikte yorum ve açıklamalarda bulunulduğu görülmüştür"

Cumhurbaşkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) Anayasal bir denetim organı olarak "idarenin hukuka uygunluğunun, düzenli ve verimli şekilde yürütülmesinin ve geliştirilmesinin sağlanması" amacıyla Anayasa’nın 108. maddesinde hükme bağlanan kurum ve alanlarda her türlü inceleme, araştırma ve denetlemeleri yürüttüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatı üzerine DDK tarafından yürütülen çalışmaların tamamlandığı ve inceleme raporunun Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına ve Başbakanlığa gönderildiği anımsatıldı.

Raporun özetine de Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer verildiği anlatılan açıklamada, şöyle devam edildi.

"Hal böyle iken, raporda yer almayan birtakım hususların, rapora atfen, bazı basın-yayın organlarında haber yapıldığı, bu suretle hatalı ve yanıltıcı nitelikte yorum ve açıklamalarda bulunulduğu görülmüştür.

Devlet Denetleme Kurulu, Anayasal bir denetim organı olarak ’idarenin hukuka uygunluğunun, düzenli ve verimli şekilde yürütülmesinin ve geliştirilmesinin sağlanması’ amacıyla Anayasa’nın 108. maddesinde hükme bağlanan kurum ve alanlarda her türlü inceleme, araştırma ve denetlemeleri yürütmektedir. Bu itibarla, hangi safhada olursa olsun idari tasarruf ve eylemlerin hukuka uygunluğunun denetimi ve kamu yönetimi ve hizmetlerinin iyileştirilmesi amacı taşıyan çalışmalar konusunda herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Bu bağlamda, devlet teşkilatı için bir ’dış denetim ve özeleştiri birimi’ olan Kurul; kendisine verilen görevleri yetkinlikle, ihtiyaç duyulan her türlü ihtisas ve teknik incelemeler için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uzman ve teknik personelinin Kurul emrinde 2443 Sayılı Kanun uyarınca çalıştırılması suretiyle sürdürmektedir. Bu çerçevede, hazırlanan raporlar; gereği için Başbakanlığa ve diğer idari ve adli mercilere gönderilmekle birlikte, hukuka uygunluğun, şeffaflık ve hesap verilebilirliğin en üst düzeyde sağlanması amacıyla kamuoyu ile de paylaşılmaktadır.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı’ndan 30 Haziran 2010 ve 29 Aralık 2010 tarihlerinde istenen bilgi ve belgelere ilişkin yazı, raporun kamuoyuna duyurulmasından sonra, 31 Ocak 2011 tarihinde intikal etmiştir. Gönderilen bilgi ve belgeler, Kurul tarafından değerlendirilmiş ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmiştir."

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/cumhurbaskanligi-ndan-yazicioglu-raporu-aciklamasi/turkiye/sondakika/01.02.2011/1347024/default.htm}


 



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,256 µs