En Sıcak Konular

BAKAN YILDIRIM'DAN YAZICIOĞLU RAPORUNA TEPKİ

1 Şubat 2011 09:48 tsi
BAKAN YILDIRIM'DAN YAZICIOĞLU RAPORUNA TEPKİ Yazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasının halen yargıda olduğunu hatırlatan Ulaştırma Bakanı, DDK raporunun garip olduğunu söyledi.

Bakan'dan Yazıcıoğlu raporuna tepki

DDK hangi uzmanlıkla bu raporu hazırladı?

Yazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasının halen yargıda olduğunu hatırlatan Ulaştırma Bakanı, DDK raporunun garip olduğunu söyledi. Yıldırım “Herhalde daha ayrıntılı bir açıklama yaparlar” dedi.

Polis Meslek Yüksekokulları ile İl Emniyet Müdürlüklerinde akıllı sınıfların kurulmasına ilişkin protokol, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay arasında imzalandı. Yıldırım ve Atalay, Ulaştırma Bakanlığı’ndaki törende soruları yanıtladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazadan 4 gün sonra bir fotoğraf yayınlandı. Bu fotoğrafta helikopterin uçuş bilgilerinin yer aldığı CPRS cihazının bulunduğu ancak daha sonraki fotoğraflarda bu cihazın söküldüğü ifade edildi. Bu DDK raporuna da yansıdı. Bu kayıp parçalarla ilgili Ulaştırma Bakanlığının yaptığı bir çalışma var mı?” sorusu üzerine, kazanın olduğu andan itibaren devletin bütün imkanlarıyla seferber olduğunu, kaza raporunun da yaklaşık 9 ay sonra kamuoyuyla paylaşıldığını söyledi. Kazanın pilotaj hatasından kaynaklandığının tespit edildiğini anımsatan Yıldırım, ancak daha sonraki iddialar üzerine TBMM’de bu konuyla ilgili iki komisyon oluşturulduğunu, 4’er ay süren çalışmalardan sonra bu komisyonların raporlarının da kamuoyuna açıklandığını hatırlattı. Yıldırım, DDK’nın da bu konuyla ilgili bir çalışma yaptığını ve hazırlanan raporun kamuoyuna açıklandığını belirterek, şunları söyledi:

‘Spekülasyonlar devam ediyor’

“Hepimiz biliyoruz ki, biri hariç kazazedelerin tamamının, kazadan sonra ilk bir saat içerisinde vefat ettiği belirtildi. Bu kazayla ilgili birçok spekülasyon yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor. Devlet Denetleme Kurulunun raporu henüz bize ulaşmış değil. Kaldı ki konu halen yargıda. Kazazedelerin yakınları ve sayın Genel Başkanın mensup olduğu parti bu konuyu yargıya taşımıştır. Yargı bu konuda gerekli kararı verecektir. Bana garip gelen şey, Devlet Denetleme Kurulu’nun yargıda olan ve ayrıca defalarca konu hakkında uzmanlıkları tartışma götürmeyen kişi ve kurumlarca yapılmış çalışmanın üzerine hangi uzmanlık marifetiyle böyle bir sonuca ulaştığını herhalde önümüzdeki günlerde kamuoyuyla daha açık ve detaylı olarak paylaşacaklardır. Tabii ki kaza olmasını hiçbir zaman arzu etmeyiz. Ama olan kazalardan da kaza çıkarmanın, bu ülkede görev yapan kamu görevlilerine layık görülen bir şey olmaması gerektiğini düşünüyorum.”

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Polis akademilerinde ‘akıllı sınıf’ kurulmasına ilişkin protokolü imzaladı. İki bakan imza töreni öncesi gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını da yanıtladı.

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/bakandan-yazicioglu-raporuna-tepki/356390/1/Gundem}



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,158 µs