En Sıcak Konular

Sabahattin Talu

Düşünü-Yorum
Sabahattin Talu
8 Haziran 2010

Gazze’den Hisse



 

“İHH” ve “Mavi Marmara”yı, ne varlıkları, ne de faaliyetleri açısından, bir gün öncesine kadar neredeyse hiçbirimiz bilmiyorduk. Kamuoyu olarak hem “İHH”yi ve hem de sahibi olduğu gemisi “Mavi Marmara”yı, Gazze olayı sonrasında öğrendik.

İHH, bu faaliyet için son 2 aydır çok yoğun bir çaba sarf ederken, nasıl olmuş da böylesi bir insani yardım kampanyasını, basından ve Türkiye kamuoyundan gizleyebilmiş! İsrail tarafından abluka altına alınmış olan Gazze’ye, Türkiye’den 6 gemilik bir filo ile yardım malzemeleri götürülmesi, öyle basit bir olay olmasa gerek. Üstelik, hem Türk ve hem de İsrail hükümetleri de durumdan yeterince haberdarlarmış. İsrail; “gelmesinler, aksi taktirde vururuz” şeklinde önceden uyarırken, Türk Hükümeti ise filo için; “Uluslar arası yardım kafilesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile direk alakası yoktur” diyerek cevap vermiş. Bütün bunları şimdi öğreniyoruz.

Bizler mışıl mışıl uyurken, yardım gemileri Gazze’ye doğru yola çıkmışlar meğer. Sabah uyandık ki; 9 ölü, 26 yaralı ile karşılaştık.

Gazze açıklarında; 9 insan hayatını kaybederken, İskenderun’da da PKK tarafından 7 askerimizin şehit edildiğini öğrendik.

Son 5-6 gündür, sadece Gazze saldırısı, protestolar, cenaze törenleri, mitingler ile yatıp kalkıyoruz.

Gazete ve televizyonlarda duyup, okuyup, gördüklerimiz ise sadece şunlar; Çok sayıda Filistin bayrağı, eh nispeten Türk bayrağı (!), Arapça yazılmış bayraklar, pankartlar, dövizler, saç bantları, Tekbirler, “Hizbullah” örgütünün simgesel el işaretleri.

Hayatını kaybedenler, gemiye binmeden evvel yakınlarına; “Şehit olmaya gidiyorum” demişler. Yoksa, insani yardım için gidilmedi mi!

Cenaze törenlerine, İran’ın İstanbul Başkonsolosu ile Şam Müftüsü de katılarak saf tuttular. Şimdiye kadar Türkiye’deki hangi cenaze törenine katıldıklarını gördünüz!

Gösterilerde, hararetli konuşmalar yapan “dili pak”ları ve arkadaşlarını, daha önce herhangi bir şehit cenazesinde gördünüz mü meselâ!

Özet; 32 farklı ülkeden insanın oluşturduğu 6 gemiden oluşan uluslar arası insani yardım ekibi. “32 farklı ülkeden”, söylenen bu. Ancak hayatını kaybeden 9 insanın ve yaralıların tamamı, sadece, her nasılsa Türkiye’den katılan Türkler (!).

Her taraf Filistin bayrağı ve Arapça yazılar; kısaca “Hepimiz Filistinliyiz”.

Bir kesimce “Hepimiz Ermeni” oluverdik, bir başka kesimce de “Hepimiz Filistinli”. Ama her nedense bir türlü “Hepimiz Türk’üz” olamadık.

Türkiye ile İsrail ilişkileri tamamen koptu gibi; “Terörist İsrail” dedik. Olan bitene rağmen, başta Araplar olmak üzere, hiçbir dünya ülkesi ortaya çıkmadı. Gerekli-gereksiz, yerli-yersiz her şeye burnunu sokan Batı, sadece biraz ıkınarak kınadı. Araplar, dedik ya hiç yoktular. Belki de vardılar, ama karanlıkta oldukları için tenlerinin rengi nedeniyle muhtemelen onları göremedik!

İsrail-Filistin olayını, düne kadar hiç tanımadığımız “İHH” çözmüş oldu böylece, bu son derece organize olunmuş insani yardım vesilesiyle(!)

İran Konsolosu ve Şam Müftüsü, 9 Türk’ün cenaze törenlerine katıldılar, saf tuttular, biraz da saf’a yattılar.

Son derece sert demeçler verdik, “yeter” dedik, “tamam” dedik, “katil” dedik, “bu iş buraya kadar” dedik.

Sonuç; Türkiye-İsrail arasında kapanmaz yaralar açtık, tüm köprüleri bir anda attık.

Oysa ki, özelleştirme kapsamında birçok kaynağımız İsraillilere satılmıştı, özellikle son 3-5 yıl içerisinde.

Eeee bu durumda İsrail, eşş… değil ya, Türkiye’den satın aldığı kaynakları, firmaları, bankaları, madenleri, teşebbüsleri geri vermeye, imzalanan anlaşmaları, sözleşmeleri iptal etmeye karar vermiştir ister istemez! Aksi taktirde, savaş açacağımızı bildirmemiz, “al sana, gördün mü, işte bu kaa” dememiz gerekmez mi(!)

Sakın yanlış anlaşılmasın; Hepimiz gerçekten çok üzüldük, bu tartışmasız. “İnsani yardım”. Buna, hepsinden çok, yüzde yüz tamam. Tepki gösterdik, mislisini de gösteririz, sonuna kadar. Bütün bunların hepsi ve kesinlikle tamam. Ama her şey bir yere kadar…

Amaç, Filistin mi, İsrail’i protesto mu? Bu karıştırıldı, hatta Filistin direk ön plana çıkartıldı. Aslında amaç, tam olarak Filistin de değildi gibi!!! Çünkü; Arapça niye, yeşil bayraklar niye idi… İran Konsolosu niye, Şam Müftüsü niye idi, niye, niye, niye…

Haaa bu arada, ülke savunmasını (TÜRKİYE) yapmak, birlik beraberliğimizi korumak, PKK ile mücadele etmek için, davulla, zurnayla, gururla askere gönderdiğimiz (Biz, hepimiz) çocuklarımızdan 30 (Otuz)’unu, gencecik fidanlarımızı, sadece içinde bulunduğumuz şu bir aylık dönem içerisinde “ŞEHİT” verdik (BİZ). Hatta 7’sini, aynı gün verdik; “Hepiniz Neredesiniz”!!!…

 



Bu yazı 1,172 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 6 Şubat 2012 Demokrasi Getirmek!
    • 13 Ocak 2012 Sıra SURİYE’de mİ?
    • 29 Aralık 2011 Düşmanımın Düşmanı Dostumdur
    • 22 Aralık 2011 Canlı Kalkan
    • 8 Aralık 2011 ROJ TV, Gören Gözlere Kel'i Gösteriyor
    • 2 Aralık 2011 Kürt Sorunu’nun Çözümüne İlişkin Beyin Jimnastiği
    • 24 Kasım 2011 KCK Ve Asrın Hukuk Bürosu
    • 17 Kasım 2011 Çözüm mü Dediniz!
    • 11 Kasım 2011 Ne Çare (N.Ç.)
    • 28 Ekim 2011 Sen Olma Haslanım Cemal
    • 27 Ekim 2011 PKK Terörü ve Van Depremi
    • 21 Ekim 2011 Hırsızlık Şebekesi
    • 14 Ekim 2011 Kürtçülere Sorulması Gereken Sorular
    • 7 Ekim 2011 Artık Şuna Net Olarak İnanıyorum
    • 4 Ekim 2011 Barışı Kim İstemez?
    • 23 Eylül 2011 BİR MAÇ NASIL KAZANILIR?
    • 14 Eylül 2011 Analar Ağlamasın da!
    • 8 Eylül 2011 Artık Bir Karar Verin!
    • 26 Ağustos 2011 Cılız Da Olsa İlk Kez Farklı Bir Ses
    • 25 Ağustos 2011 Batman’dan Bodrum’a Özerklik

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,717 µs