En Sıcak Konular

Aziz Dolu

Atabey
Aziz Dolu
2 Temmuz 2016

Almanların Maskarası, Çerkezlerin Yüzkarası



“Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır” diyen Gâzi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. Yine onun 1923’te vatan üzerine söylediği “Felaketler, elemler, mağlubiyetler milletler üzerinde bir takım etkenlerin vücut bulmasına sebebiyet verir. Bu etkenlerin başlıcası, öyle kara günlerinde sonra milletlerin uyanması vakalarını bulması ve kendi benliğini duymasıdır. Milletleri yükselten bu özelliklere bir etken daha ilave edelim: İntikam hissi… Milletlerin kalbinde intikam hissi olmalı. Bu alelade bir intikam değil, hayatına, ikbaline, refahına düşman olanların zararlarını yok etmeye yönelen bir intikamdır. Bütün dünya bilmeli ki, karşımızda böyle bir düşman oldukça onu affetmek elimizden gelmez ve gelmeyecektir. Düşmana merhamet acizlik ve zaaftır. Bu, insaniyet göstermek değil, insanlık özelliğinin yok oluşunu ilân etmektir." şeklindeki sözlerini kulağımıza küpe yapıyoruz.

 

Bettina Kudla.. Bir Alman vekil.. Alman millî meclisinde tarihin en büyük yalanına, en büyük haksızlığına, en büyük vicdansızlığına karşı şerefli, haysiyetli bir duruş sergiledi. Kendisine, insanlığın ortak vicdanı adına ve gerçeğin hatırına teşekkür ediyoruz. Bu cesur kadına madalya, şilt -artık her ne olursa- bir ödül takdim edilmesini istiyoruz. Zalimlerin düşmanı, mazlumların dostu olan vefalı Türk’e de bu yakışır zira!.. 

 

Alman meclisinin imza attığı bu rezalette, AKP’nin de bir hayli ihmali ve sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz dostlar. Soykırım iftirasını atan, Türkiye’den gitme zevattan biri geçmiş yıllarda AKP milletvekili adayı ne yazık ki. Bunun için, AKP’nin suçlanamayacağını kabul ediyoruz elbette. Peki ama perşembenin gelişi, çarşambadan belliyken yani bu rezil yasanın çıkacağı bekleniyorken Recep Tayyip Erdoğan’ın “Mülteci Geri Kabul Anlaşması”nı 15 günlük kanunî süresi içinde bekletmemesi ve yangından mal kaçırır gibi onaylaması; yasanın, resmî gazetede yayınlanması ve 1 Haziran 2016 tarihi itibariyle de yürürlüğe girmesi ne anlama geliyor? Bu tam anlamıyla bir aymazlık değil de nedir? Erdoğan’ın, bu süreçte Doğu Afrika taraflarında bir resmî gezide bulunmasının tamamen bir tesadüf olması ise en büyük temennimizdir.

 

Peki, Almanya’da yaşayan Türkmen (Oğuz/Ogur), Gurmanç (Kürt), Laz, Çerkez, Zaza, Abdal… kısacası Türkler bu süreçte ne yaptı? Büyük bir açık hava toplantısı (miting) yaptı. Yeterli mi? Kesinlikle hayır! Oradaki Türklerden beklentimiz, Türkiye’nin bir nevi ileri karakolu gibi davranmaları idi. Azerbaycan Türklerinin sergiledikleri Türkiye duyarlılığının bir benzerini sergilemeleri; onbinlerin, yüzbinlerin Alman meclisinin (parlamento) önüne yığılması gerekirdi. Dahası onlarca yıldır Almanya ve çevre ülkelerde yaşayan Türklerin organize olmaları, sözgelimi AKP döneminde açılan Yunus Emre Kültür Merkezleri (bizim tabirimizle dergâhları) bünyesinde lobicilik faaliyetlerini geliştirmeleri, derinleştirmeleri gerekirdi. Ama olmadı, olamadı. Olan olduğu, atı alan Üsküdar’a geçtiği için meselenin nedenlerini tartışmayı gereksiz görüyoruz. Bununla birlikte -mesele hakkında bir fikir edinebilmeniz açısından- Almanya’da yaşayan ve Türkiye’de, 7 Haziran 2015 ile 1 Kasım 2015’te ardı ardına yapılan genel seçimlerde oy kullanan “gurbetçi” kardeşlerimizin, “ulusal” fırkalarımıza (party) göre oy dağılımlarını tarih sırasına göre vermeyi uygun buluyoruz:

 

AKP/Adalet ve Kalkınma Partisi: % 53.7 ve % 59.7

HDP/Halkın Demokrasi Partisi: % 17.5 ve % 15.9

CHP/Cumhuriyet Halk Partisi: % 16.0 ve % 14.8

MHP/Milliyetçi Hareket Partisi: % 9.7 ve % 7.5

SP/Saadet Partisi: % 1.5 ve % 0.5

BBP/Büyük Birlik Partisi: % 0.1 ve % 0.4

VP/Vatan Partisi: % 0.6 ve % 0.3

 

Gelelim Cem Özdemir adlı -maalesef- Türkiye’den gitme tutarsızlık abidesine… Daha birkaç yıl önce, tarihî olaylar hakkındaki yargıları millî meclislerin (parlamento) değil, tarihçilerin vermesi gerektiğini söyleyen bu Alman yeşili sözüm ona “eşbaşkan” olunca niye 180 derece dönüş yapmıştır?  Daha da acıklı (dramatik) olan duruma gelince; kendisi de bir Çerkez olan Cem Özdemir adlı bu mankurt yarın mahşer yerine vardığında Doğu Anadolu’da ve Kafkasya’da, Ermeniler tarafından katledilmiş olan -hadi Oğuzlar (Türkmenler), Kıpçaklar, Gurmançlar, Lazlar, Zazalar… neyse de- binlerce Çerkez kardeşimizin yüzüne nasıl bakacak acaba?

 

Sahi bu Cem, asıl yurtları olan Karadeniz’in kuzeydoğusunda tamamı ya katledilen yahut sürgün edilen ve bugün büyük çoğunluğu Anadolu’da olmak üzere Suriye’de, Ürdün’de… sürgünde bulunan Çerkezler için de üzülüyor mu acaba? Hadi Balkanlarda soykırıma tabi tutulan ve büyük çoğunluğu Avşar olan Yörük/Türkmenlerini, Deşt-i Kıpçak’ta soykırıma maruz kalan Tatar Türklerini, diğer Türk boylarını yine geçelim, tarihin en büyük soykırım ve sürgünlerinden bir diğeri olan Çerkez kardeşlerimizin çektiği acılar için de bir girişimde bulunacak mı? “Rusya, soykırım suçu işlemiştir” diyebilecek mi?!.

 

Aslına bakarsanız (haddizatında) biz tarihimiz boyunca hiçbir zaman soykırım yapmadık. Bu tür insanlık suçlarına tenezzül dahi etmedik. Çünkü her daim hâkim millet olmuş, olmayı başarmış bir şanlı geçmişin mirasına sahip olduk. Bu nedenledir ki, Türk milletine iftira atan, Türkiye’yi ortada bırakmaya çalışan her türlü şer odağı düşmanımızdır. Yeri gelmişken Kur’an-ı Kerim’den de bir alıntı yapalım:  "Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, bilsin ki Allah yakında öyle bir toplum getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah'ı severler; müminlere karşı yumuşak, kâfirlere karşı da onurlu ve şiddetlidirler; Allah yolunda mücahede (mücadele) eder, hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. Bu, Allah'ın bir lütfudur, onu dilediğine verir. Allah, geniş ihsan sahibidir, her şeyi çok iyi bilendir."

 

Türkiye gibi güzel ve özgür bir ülkeye, Türk milleti gibi hoşgörülü ve müsamahalı bir millete çamur atmak kolay tabi!.. Sıkıysa Kızılderililer için, Amerika Birleşik Devletlerine; Aborjinler için, İngiltere’ye; Cezayir için, Fransa’ya; Kongo için, Belçika’ya; Almanya’ya, Çin’e… soykırımcı deyin bakalım. Sözün kısası (vel’hasıl-ı kelâm) Almanya’daki rezalet ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Peki, sırada hangi meclis var? Orasını Allah bilir. Ama Amerika Birleşik Devletlerini de yakın zamanda bu gülünç (trajikomik) oyunun bir parçası olarak görürseniz, şaşırmayın. Gelelim, güzel ülkemize… Anadolu’da bir gün bile muhacirliği yüzüne vurulmamış, bir gün bile misafir muamelesi görmemiş Anadolu’nun diğer boyları, toplulukları ile birlikte oturmuş, birlikte kalkmış olan onbinlerce, yüzbinlerce Çerkez kardeşimiz şimdi mahcup olmasın da kim olsun? Başta da Cem’in -yaşıyorsa- anası, atası… Vel’hasıl (kısacası) Cem Özdemir denen mankurt, Almanların maskarası; Çerkezlerin yüzkarasıdır!.

 

Aziz Dolu Atabey

Serik-03.06.2016

 

Güzel Ülke.. Türkiye’nin facebook gazetesi

https://www.facebook.com/groups/guzelulke/



Bu yazı 1,082 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 16 Temmuz 2017 Ömer Halisdemir
    • 5 Temmuz 2017 Musul; Nureddin Zengi'nin Yadig
    • 23 Mayıs 2017 Ra, Rab, Tanrı ve Türkler
    • 7 Mart 2017 Türkiyeyi Ve Dünyayı Anlamak
    • 14 Ocak 2017 Rainadan, Radikalizme
    • 1 Ocak 2017 İslam, İslamcılar ve Anarşizm
    • 22 Aralık 2016 Kurt Ulur, Vatan Kurtulur
    • 7 Aralık 2016 Şangay Bilmem Ne Kaçlısı
    • 20 Kasım 2016 Başkanlık Tartışmaları
    • 20 Kasım 2016 Fıratın İki Yakasını Bir Araya Getirmek
    • 7 Ekim 2016 Bir Meşrep Olarak Alevilik
    • 22 Eylül 2016 Piruz Dilenci; Güney Azerbaycanın Özgürlük Ateşini Harlayan Adam
    • 11 Eylül 2016 Bu da oldu; Atatürkün resmine sansür
    • 31 Ağustos 2016 Yüksekova İl Olmalı
    • 18 Ağustos 2016 Yapılandırma Ayarlarına Dönüş
    • 8 Temmuz 2016 Atatürk Türkiyesinden, Humeyninin İranına
    • 2 Temmuz 2016 Akıl ile vicdanın hasbıhali
    • 2 Temmuz 2016 Almanların Maskarası, Çerkezlerin Yüzkarası
    • 29 Mayıs 2016 Bir, Üç, Beş
    • 23 Mayıs 2016 Otizmliler, ille de AKP diyormuş

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,419 µs