En Sıcak Konular

Üzeyir Lokman Çaycı

Varoluş Üçgeni
Üzeyir Lokman Çaycı
31 Ekim 2015

Seçimler Ve Türkiyemiz



   

Tarihimizde ilk defa içeride:

*  7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurulamadı; seçim tekrarlandı.

*  Görülmemiş boyutlarda vurgun, soygun, yolsuzluk ve kara para operasyonu yapıldı, ama suçlananlar yargı kararlarına rağmen sorgulanamadı; yargı kararları çöpe atılarak sessiz bir darbe yapıldı.

*  Egemenliğimiz teröristlerle gizlice pazarlık konusu yapıldı, ülke bölünme noktasına sürüklendi.

*  Yönettiği milletin adını söyleyemeyenler, ülkenin kaderine el koydu; Türk Milletinin adı anayasadan çıkarılmaya çalışıldı; Millet etnik parçalara ayrıştırıldı, devlet bunlar arasında paylaşılmaya kalkışıldı; millî egemenliğimiz tehlikeye düştü.

*  Anayasa düzeni, hukukun üstünlüğü, Türk Milletinin kurucu felsefesi Türk Milliyetçiliği ayaklar altına alındı; Devletin kurumları, kuralları yok sayıldı ve kadroları birbirine düşürüldü; bağımsızlığımızın omurgası kahraman ordumuzun kadroları "kumpas"a düşürülüp, millî savunmamız zayıflatıldı; ülke tehlikeli bir karmaşaya sürüklendi.

Tarihimizde ilk defa, dışarıda:

*  Emperyalizmi arkasına alarak vatan toraklarımıza el koymaya kalkışan saldırganlar; doğuda Ermenistan, Ege'de Yunanistan ve Kıbrıs'ta Rumlar dost; tabii müttefiklerimiz Rusya, İran, Irak, Suriye, Mısır, Libya, Cezayir, Fas, Tunus, Yemen gibi ülkeler düşman yapıldı; buralara gidilemez oldu; ülkemiz kuşatıldı.

*  Kendisine, ABD'nin hazırladığı BOP'da Eş Başkanlık görevi verildiğini iftiharla açıklayan, "Eş Başkanlar olarak Türkiye, İtalya, Yemen üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışacağız... bu proje içerisinde Diyarbakır bir yıldız olabilir [PKK başkent yaptığını ilan etti]. Bunu başarmamız lazım" diyen biri Başbakan ve Cumhurbaşkanı oldu; BOP hedefine Sudan, Libya, Irak, Suriye gibi fiilen bölünen ülkelerde ulaştı; Afganistan, Pakistan, Mısır, Fas, Tunus, Yemen iç çatışma yaşıyor; Türkiye BOP bataklığında çabalamakta.

Türk Milletinin ve Devletinin aleyhine işleyen bu yıkımdaki tutarlılık ve istikrara dikkat çekmeliyiz. Bu bir tesadüf eseri olabilir mi? Bu kadar karmaşık ve çok bilinmeyenli bir denklemi kurabilmek için, çok üstün bir planlamaya ihtiyaç vardır. Bugün varlığımızı yok etmeye yönelen bu gelişmeler elle tutulur, gözle görülür hale geldiğine göre, hâlâ "dur bakalım ne olacak" demeye, bezginlik ve gaflet içinde seyretmeye, kimsenin hakkı yoktur.

Seçim sonuçları

Yarın seçim yapılacak; oyların dağılımı, geleceğimizi belirleyecektir. Yine eski iktidara oy verilirse, "malum akıbet" de belli demektir. Bu durumda "ben bir kişiyim, ne yapabilirim" diyenlere seslenelim: Sen, vereceğin oy ile Devletimizin nasıl bir zihniyet tarafından yönetileceğini belirleyeceksin. Evet, bir kişisin, ama unutma, 57 milyon seçmen de bir kişilerden oluşuyor. Önce kutsal görevini bu inançla yap! Oyunu şehitlerimizin kanıyla sulanan vatanın bütünlüğünden, bu aziz Türk Milletinin birliğinden, bu mübarek devletin egemenliğinden yana kullan! Yine unutma ki, seni yok etmeye, köleleştirmeye, sömürmeye çalışanlar da bir kişilerden oluşuyor. Bir'in önemli olduğunu hep aklında tut ki, Hak galip gelsin!

Oy dağılımına gelince, araştırmalara göre, 7 Haziran tekrarlanacaktır. Bu durumda;

Birinci ihtimal, hükümet yine kurulamaz da, suça batmış olanlar, kendilerini kurtarmak üzere yine seçim derlerse, buna güçlerinin yetmesi çok zor. Çünkü, hükümeti kuracak sayısı olamayanlar, yeni bir seçim kararını alabilirler mi? Akla hayale gelmeyen zorlamalar yapabilirler, ama bu başta kendileri olmak üzere ülke için çıkmaz bir yol olabilir, sistem çökebilir. Böyle bir seçimi Türkiye kaldıramaz. İçerideki ve dışarıdaki şartların özetini yukarıda yaptık. İşler daha da kötüye gidebilir.

İkinci ihtimal, bir koalisyon hükümeti kurulabilir. Bu ihtimalde, AKP ile HDP mümkün görülmüyor, 7 Haziran'da sözü bile edilmedi. Zira suçüstü halini çağrıştırır ki, oyuncular göze alamaz.

Üçüncü ihtimal, CHP ile olabilir. Sözde "Kürt sorunu ve açılım" konusunda görüşleri örtüşüyor; ama yolsuzluklar, terör ve dış politikada bunu söylemek biraz zor. Buna rağmen yapılırsa, AKP, CHP ve HDP/DBP, el ele Türkiye'mizi bölebilirler.

Dördüncü ihtimal, MHP'nin 3 şartı var. Bunlar; bölücü terör etkisizleştirilmeli, egemenlik ve vatan bütünlüğü güçlendirilmeli, hukuk devleti tesis edilmelidir. AKP, bekamızla ilgili bu 3 şartı kabul ederse ortaklık olabilir.   MHP'nin avantajı ise, ne düşündüğünü açıkça söylemesidir. Diğer partilerimizin, maalesef özü ve sözü bir değil. Meselâ; Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş esaslarında sıkıntıları var. AKP gibi Yeni CHP de, Türk Milletinin adını bile söylemekten, program ve seçim bildirgelerine koymaktan kaçınıyor. Bunun için hassas konularda, gerçekleri gizleyecek şekilde konuşuyor. Bölücülük bunlardan biridir.

Beşinci ihtimal, hükümeti az bir sandalye farkı ile AKP kurabilir. AKP'nin Türkiye'yi nasıl bir çıkmaza sürüklediği yukarıda anlatılmıştır. Bu tuzaktan çıkmak için niyetlerinin olmadığı anlaşılıyor. Zira karşımızda, Türkiye'yi paylaşım masasına yatıran ve bu konuda PKK/KCK ile mutabakata varabilen bir BOP Eş Başkanının zihniyeti vardır. Bunca kana ve çatışmaya rağmen hâlâ, vatanı ve devleti bölüşmenin adı olan "Barış süreci"nden vazgeçilmeyişin ısrarı vardır. Yetki verilirse, kaldıkları yerden devam edecekleri açıktır.

Kısaca, Milletçe bekamızı oyluyoruz



Bu yazı 1,060 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Mart 2016 Harem Konusu
    • 12 Şubat 2016 Ordu ve siyaset
    • 16 Ocak 2016 Muhalefet partileri nasıl şekillendirildi?
    • 31 Ekim 2015 Seçimler Ve Türkiyemiz
    • 3 Eylül 2015 Tilki
    • 22 Ağustos 2015 Öfkenin Bir Ucu
    • 25 Temmuz 2015 Ah Ahmet Vefik Paşa Ah!
    • 12 Temmuz 2015 AKP'li yöneticilerin suç ve günah işleme özgürlükleri
    • 8 Aralık 2014 Geçmişteki zulüm tezgahı bu kez AKP tarafından kuruldu!
    • 12 Kasım 2014 Eğitim Sisteminin Ve Ahlakın Çürütülmesi İçin
    • 9 Ağustos 2014 Kime oy vereceğiz ?
    • 25 Haziran 2014 Atatürkçesine
    • 20 Ocak 2014 Onu susturun!
    • 20 Aralık 2013 AKP yöneticileri ve dindar gençlik SAFSATALARI
    • 2 Aralık 2013 Aynadaki Adam
    • 19 Kasım 2013 İstanbul
    • 11 Kasım 2013 Atatürk Ve Ayhan Baran
    • 20 Ekim 2013 Evet Tayyip dünya lideri!
    • 30 Ağustos 2013 İstiklali olmayanın istikbali olamaz!
    • 3 Temmuz 2013 Hıyarname

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,271 µs