En Sıcak Konular

Üzeyir Lokman Çaycı

Varoluş Üçgeni
Üzeyir Lokman Çaycı
12 Temmuz 2015

AKP'li yöneticilerin suç ve günah işleme özgürlükleri



« Kulun kula ya da paraya kulluğunun bedeli ne olacak? » 

 Gösteriş Müslümanlığını yaygınlaştırmak emperyalistlerin işlerini kolaylaştırıyor
 
Camileri ve mescitleri teşhir  ya da propaganda alanlarına dönüştürerek «bana Müslüman desinler» diye yapılan dinsel içerikli uygulamalara, ibadet, namaz, oruç ve dindarlık denilemez.
Akrabalarını, dostlarını, yakınlarını devre dışı bırakarak, hasta ana ve babasını bizim yuvamızı yıkacak diye kapı dışına koyarak ya da huzur evlerine bırakarak Müslüman olunmaz.
Ne yazık kı binlerce örnekleriyle bunlar Türkiye'de yaşanılıyor.
 
Kendisi için isteyemeyeceklerini anne ve babası için istemek
 
Kur'an- Kerim hükümleri dışındaki bir hayatta sırf kendi rahatlıkları için hasta anne ve babasının ölümlerini beklemek ya da onların ölmeleri için dua etmek veya dua edilmesini istemek ancak gafletle izah edileblir.
Ne yazık kı binlerce örnekleriyle bunlar Türkiye'de yaşanılıyor.
 
Emperyalizm ve uşaklarının felsefe düşmanlıkları toplumu ahlâken, ilmen, fikren ve inanç olarak çürütmek için yapılıyor
 
Ebu Yusuf b. İshak el-Kindi :«Felsefeye düşman olanın Allah'ı ve dini olamaz.» «Felsefeye karşı olanların ise ne için karşı oldukları belgelemeleri lazımdır» diyor.
Yani «düşünen, eleştiren, sorgulayan, irdeleyen» adama düşman olmaktır felsefeyi kaldırmak!
 
Felsefe aklın kullanılmasını, ilmin faydalı hale getirilmesini, duyguların kolayca ifade edilmesini, sorunlara çözüm bulunmasını kolaylaştırır,  insanın ,evrenin,  doğanın ve çevrenin daha iyi tanınmasına katkı sağlar.
Bilgisiz, akılsız, çabuk aldatılabilen kişilerin ibadetleri ve hizmetleri onları Allah'a yakınlaştırmaz.
 
«Allah'ın izni olmadan hiç kimse inanamaz. O, murdarlık (azabını) akıllarını kullanmayanlara verir. (Yunus Sûresi, 100. Âyet)»
 
Felsefesiz eğitim, hedefsiz ilim, ahlâk dışılığı normalleştiren bir din anlayışı asla kabul edilemez.
Ekonomiyi alt üst eden, eğitimi yozlaştıran, siyaseti tanınmaz hâle getiren, yolsuzluğu, hırsızlığı yaygınlaştıran emperyalist güdümlü, kendilerine arap baharı öncülüğü yaptırtılan, Türkiye'yi ve Müslüman ülkeleri parçalatma projesi BOP'a eşbaşkanlık görevi üstlendirilen kişiler için  hırsızlık yapıyorlar ama çalışıyorlar, nitelemesi yapmak toplumun İslâm dışına itilerek  nasıl çürütüldüğünün bir resmidir.
Ne yazık kı binlerce örnekleriyle bunlar Türkiye'de yaşanılıyor.
 
Yalanlarla, gerçek dışı haberlerle beyinleri yıkanan şuursuz topluluklar zalimlere ve kötülüklere destek olurlar
 
Ergenekon iftira davasıyla koskoca bir ordu, içimize girer düşmanlarca, savaşsız nasıl tarümar edildi? Yapılan bu tahribat öncesinde ve sonrasında nasıl bir yol izlendi. Hukuk sisteminden medyaya, toplumun fikren, siyaseten ve psikolojik olarak hangi parçalanmalara itildiğini düşünün.
Hiç bu haberlerin, iftiraların, tertiplerin doğruluğunu, yanlışlığını hiç araştırdınız mı? Bunu ve kendinizi Türk Silahlı Kuvvetlerine olan güven duygusunun ne ölçüde altlara çekildiğiyle sorgulayabilirsiniz.
Ne oldu sonra Türk ordusunun kafeslendiğinden, kumpaslandığından devletin en üst kademelerinden gelen itiraflarla bahisler yapılmaya başlandı. Pekiyi hayatlarıyla, şerefleriyle, aile düzenleriye, huzurlarıyla oynanan Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarının zararları, kayıpları, çektikleri sıkıntıları nasıl giderilecek?
«Ey iman edenler! Eğer fasıkın biri size haber getirirse onun doğruluğunu  araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da sonra yaptığınıza pişman olursunuz. (Hucurât Sûresi, 6. Âyet)»
 
Küfrü (nankörlüğü, günahı, hırsızlığı, ahlâksızlığı,kötü sözleri), fıskı (doğru yolu terketmeyi, haddi aşmayı) ve isyânı (terörü, itaatsizliği, ayaklanmayı),  size normalmiş gibi gösterenlerin «doğru yoldalarmış gibi» propagandalarına alet olmak ya da destek olmak size neler kaybettirdi ?
 
Hizmet üretemeyenler sorun üretirler !
İmamların kardeşlerine, öğretmenlerin öğrencilerine tecavüz ettikleri, çocukların anne ve babalarını katlettikleri bir AKP'li düzeni sorgulamak aklınızın ucundan bile geçmiyor.
İntiharların dine aykırılığını insanlara anlatmaları gereken imamların intihar ettikleri bir AKP'li düzende işler ya da durumlar hiç iyiye gitmiyor. Emperyalist odaklar sizin üretiminizi AKP eliyle durdurdular. Üretim kalitenize, gıda ürünlerinize, GDO'lu, kimyasal müdahalelerle hayatınız kararıyor. Ani ölümler, kalp krizi teşhisleri, aşırı şişmanlamalar, beyin fonksiyonlarını (görevlerini) olumsuzluklara çeviren beslenme kaynakları sizi ve davranışlarınızı şekillendiren unsurlar olarak çevrenizi kuşatıyor.
 
AKP'li yöneticilerin "fıtratlarında neler var?" sorusunu sorduran sahiplenmeler :
 
Uluslararası Af Örgütü Afrika Araştırma ve Avukatlık Direktörü Netsanet Belay'ın, "Beşir adalet kaçağıdır" dediği El Beşir ülkesinde (Darfur'da) 300 000 kişiyi öldürdü. Baskılarıyla 2 milyon 700 bin kişi evlerini terketti. Savaş suçları mahkemesinde yargılandı. AKP yöneticileri bu adamı Türkiye'ye getirip kırmızı halılarla karşıladılar ve devlet protokolüyle ağırladılar.
 
Irak'ta 'ölüm mangaları kurmak' suçuyla gıyabında yargılandığı davada idam cezasına mahkum edilen  ve aralarında altı hakimin de bulunduğu çok sayıda üst düzey yetkiliyi ve Şiileri öldürtmekle suçlanan, gözaltına alınması için İnterpol'ün hakkında kırmızı
bülten çıkardığı Cumhurbaşkan Yardımcısı Tarık el Haşimi'ye AKP sahip çıktı. Ve "Aranan terörist Başakşehir'de!" başlığıyla gazetelerde haberleştirilen bu kişiye Başakşehir'de 2 ayrı ev, 17 koruma polisi ve 1'i zırhlı, 5 araç tahsis edildi.
 
11 Nisan 2015 tarihinde Gazete2023'de yer alan bir haber : "AKP'nin Ülkücü Katili Vekil Adayı Alman Ajanı Çıktı! 1977 yılında Adana'da yapılan bombalı saldırı sonucu Şehit olan Ülkücü Şehit Mustafa Erol'un katil zanlısı olduğu iddia edilen AKP İzmir Milletvekili adayı Ozan Ceyhun hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı."
 
AKP'li yöneticilerin "Suçluları korumak, himaye etmek, kollamak, beslemek ve desteklemek" gibi suçları işlemeleri bugün için belki sorgulanmıyor ama, gelecekte mutlaka bunların dökümleri yapılarak birer birer hesaplarının sorulacağı muhakkaktır!
 
Düşmanlar silahla, topla, tüfekle yapamadıklarını, gıda yoluyla, içinize soktukları, size sevdirdikleri, inançlı gösterdikleri ve sınırsız yetkilendirdikleri maşalar yoluyla rahatlıkla yapıyorlar.
Tahammülsüzlüklerinizle, dinamit gibi vücudunuza yerleştirilen dertlerle, içlerine itildiğiniz sorunlarla, İslâm'ı içerisinden çökerten kapitalist, materyalist ve emperyalist düzenin getirdiği felaketlerle ( trafik ve iş kazalarıyla, cinayetlerle, terör faaliyetleriyle, teröristlerle işbirliği yapan iktidarla, ülkenizin huzurunu yok edecek ğöç dalgalarıyla, iktidar tarafından işlenen savaş suçlarıyla) karşı karşıyasınız!
 
«Hem bilin ki, içinizde Allah'ın elçisi vardır. Şayet o, birçok işlerde size uysaydı, sıkıntıya düşerdiniz. Fakat Allah size imanı sevdirmiş ve onu kalplerinize zînet yapmıştır. Küfrü, fıskı ve isyânı da size çirkin göstermiştir. İşte doğru yolda  olanlar bunlardır. (Hucurât Sûresi, 7. Âyet)»
 
Okuduğunu anlamayan, ne yazdığını bilmeyen, nereye gittiğini farkedemeyen,  gerçeklerin dışında kalmış, hayatı, siyaseti, tahribatları, israf ve yıkımları sorgulamayan bir gençlik istemiyorsanız emperyalist kuşatmalara, komşu ülkelerde işlenen Müslüman katlimalarına, bu katliamlar için katil toplayan ihanet şebekelerine, sizin beynizi yıkamakla görevli fesat odaklarına, umut kıran felâketlere «dur» deyin.
 
Öküzlere çiftetelli oynatmak
 
Bugünkü kurulu düzende her kurumun mutlaka  arka kapısı vardır.  Oradan birileri aheste aheste girerler, işlerini maharetle yürütürler. Orada yüksek menfaatlere dayanan sözler alınıp ve verildikten  sonra rahat bir şekilde ön kapıdan çıkıp giderler.
O andaki hukuksuzluklar, adam kayırmalar filizlenmesi için içeride kalır. Bu hareketliliğe, gizliliklere kimse engel olamaz, karşı koyamaz ya da söz söyleyemez. Cinlerin çaldığı, şeytanların oynadığı böyle mekanlarda adaletsizliklere kılıflar, haksızlıklara da örtüler bulunur.
Öç almalara dayanan, kinlerinin davacıları olan masum ve dindar görünümlü siyaseti alkışlamak için fırsat arayan cahillere ya da gafillere uyumaları için paket peket, torba torba çıkar hapları yutturulur.
Tarlalar öküzsüz, topraklar verimsiz, yürekler boş bırakıldıkça kirli siyasetin işleri kolaylaşır !
 
Halkının %99'5' uğu Müslüman olduğu söylenen Türkiye,  İnsan haklarına saygıda 142 ülke içinde 122. sırada !
 
Fitne gazetesini oku
Hırs küplerini doldur
Umursamazlık sokağından geç
Sokak çocuğu ol
Ülkeni parçalayacak  oyunlar oyna
Açılım televizyonunu izle
Umursamazlık sokağından geç
Sokağa atılan kadınları seyret
 
Inanç ve takva bir matematiktir. Her şeyi kendi yerine koyma işidir.  Doğruyu eğriden, yanlışı doğrudan, kötüyü iyiden, güzeli çirkinden, çürüğü sağlamdan, nefreti sevgiden, hukuksuzluğu adaletten, ayırımcılığı eşitlikten, beyazı siyahtan ayırma sanatıdır.
Hırsız malınızı çaldığı zaman dayanma gücünüzü da çalarsa işleriniz kötüye gider. Kaybettiklerinizi yeniden yerine koyma iradeniz ortadan kalkar.
 
«Her dört dakikada bir kadın tecavüze uğruyor!
Aile bütünlüğünü bozanlar, ekonomik geleceğinizi alt üst edenler size sık sık  imam hatiplerden, türbandan, dinden, imandan bahsediyorlar.
152 adamız Yunanlılar tarafından işgal edildi.
Yunanistan'dan şeftali getirme durumuna düşürüldük. AKP döneminde  sadece Adıyaman'da 35 Fabrika kapatıldı. Türkiye'de 17 milyon aile var, 12 milyonunun icra dosyası var. Törenle icra dairesi açan tek hükümet AKP hükümeti !» iradenizi yitirdiğiniz zaman bunları yorumlayamazsınız.
 
AKP insanları dinlerinden soğuttu 
 
Söz gözümde belirdi
dilim dilim dilindi,
elin afeti elimdi,
onu tutan elindi,
gül dalından yolundu,
öz özünden delindi,
 
«Yoksa sen, onların çoğunun gerçekten (söz) dinleyeceğini mi sanıyorsun? Hayır, onlar hayvanlar gibidir, hatta onlar yolca daha sapıktırlar (Furkân Sûresi, 43. Âyet)»
İmam Hatiplerde okuyan öğrenci sayısı 71 000 iken bu sayı AKP döneminde 470 000'e çıkarıldı.
Sosyolojik, pedagojik ve bilimsel araştırmalar yapmadan, eğitimde kalite aranmadan,  baskılarla İmam Hatiplilerin sayısının artması olumsuzlukları körükledi.
Namaz kılanların oranında 12 yılda %19 azalma var. Bu gerçekleri görün ve  içinizde firavunlar beslemeyin !
 
Paris, 11 Temmuz 2015


Bu yazı 1,173 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Mart 2016 Harem Konusu
    • 12 Şubat 2016 Ordu ve siyaset
    • 16 Ocak 2016 Muhalefet partileri nasıl şekillendirildi?
    • 31 Ekim 2015 Seçimler Ve Türkiyemiz
    • 3 Eylül 2015 Tilki
    • 22 Ağustos 2015 Öfkenin Bir Ucu
    • 25 Temmuz 2015 Ah Ahmet Vefik Paşa Ah!
    • 12 Temmuz 2015 AKP'li yöneticilerin suç ve günah işleme özgürlükleri
    • 8 Aralık 2014 Geçmişteki zulüm tezgahı bu kez AKP tarafından kuruldu!
    • 12 Kasım 2014 Eğitim Sisteminin Ve Ahlakın Çürütülmesi İçin
    • 9 Ağustos 2014 Kime oy vereceğiz ?
    • 25 Haziran 2014 Atatürkçesine
    • 20 Ocak 2014 Onu susturun!
    • 20 Aralık 2013 AKP yöneticileri ve dindar gençlik SAFSATALARI
    • 2 Aralık 2013 Aynadaki Adam
    • 19 Kasım 2013 İstanbul
    • 11 Kasım 2013 Atatürk Ve Ayhan Baran
    • 20 Ekim 2013 Evet Tayyip dünya lideri!
    • 30 Ağustos 2013 İstiklali olmayanın istikbali olamaz!
    • 3 Temmuz 2013 Hıyarname

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,548 µs