En Sıcak Konular

Mehtap Gözükan

Kur'an'a Göre
Mehtap Gözükan
7 Eylül 2014

IŞİD'e Bakarak ''İşte Müslümanlar Böyle...'' Diyenlere Cevap



IŞİD'e bakarak ''işte müslümanlar böyle vahşidir, kafa keser, zorla İslam'ı yayar'' diyenlere çok rastlıyorum son dönemde. Müslüman ahlakının Kuran'a göre nasıl olması gerektiğini ayetlerle anlatacağım bu yazımda. IŞİD'in bu ahlaka ne derece uygun davrandığını da vicdanınızda muhakeme edeceğinizi umuyorum.

 


Kendilerine zulmedilmesi dolayısıyla, onlara karşı savaş açılana (mü'minlere, savaşma) izni verildi.  (Hac Suresi, 39) Ayette, size zulmeden ve savaş açana karşı savaşma izni verildiği bildiriliyor. Bir başka ayette Allah, ''Onlar, size karşı savaşıncaya kadar siz, Mescid-i Haram yanında onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa siz de onlarla savaşın...'' (Bakara Suresi, 191) diyerek, savaşı başlatan taraf olmayı müminlere yasaklamış oluyor.  Savaş ortamında taraflar birbirine çiçek vermez, birbirlerini öldürürler. Savaş böyle bir şeydir, şiddet içerir. Ancak Allah, sizinle savaşanlara karşı savaşın ama '' aşırı gitmeyin. Elbette Allah aşırı gidenleri sevmez.'' (Bakara Suresi, 190) diye de ekliyor.

 


Kuran'ın hiç bir ayetinde durup dururken insanları öldürün, savaşın diyen bir hükme rastlayamazsınız. İslam'da savaş savunma amaçlı yapılır. Peygamberimiz 23 yıllık peygamberlik döneminde sadece 2 ay savaşmıştır. Bu da müşriklerin saldırılarına karşılık savunma amaçlı olmuştur. 

 


Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur. (Maide Suresi, 32) Ayetinden anlaşıldığı üzere, haksız yere bir insanı öldürmek, tüm insanlığı öldürmekle eş tutulur İslam'da. Bir insanın öldürülmesine engel olmaksa tüm insanlığı diriltmek gibidir. 

 

İslam kanla, topla, tüfekle yayılmaz. Çünkü ''Dinde zorlama (ve baskı) yoktur.'' (Bakara Suresi, 256)  ''...yüz çevirdilerse, artık sana düşen yalnızca tebliğ(etmek)dir.'' (Ali İmran Suresi, 20) Hidayeti verecek olan Allah'tır. İman etmeyen ya da dinden dönen için dünyevi bir ceza ya da yaptırım söz konusu değildir. Herkes inancında özgürdür. Ve hakları yine Kuran'la koruma altındadır. Baskı ve zorlama sadece münafık sayısını artırır. Bu da ne  İslam'a, ne zorlayana, ne de zorlanana bir fayda sağlamaz. Sadece nefreti ve öfkeyi artırır.

 


İslam sevgiyle, ilimle, fikirle, örnek olarak yayılır. Dileyen dilediğine inanmakta özgürdür. Kimse, inancından ötürü zulüm görmez. Bu İslam'da yasaklanmıştır. ''Allah, sizinle din konusunda savaşmayan, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkarmayanlara iyilik yapmanızdan ve onlara adaletli davranmanızdan sizi sakındırmaz.'' (Mümtehine Suresi, 8) buyurur.

 


Tarihin belki gelmiş geçmiş en azılı küfrü Firavun'dur. Ancak Allah Hz. Musa ve Hz. Harun'a, ''Ona yumuşak söz söyleyin, umulur ki öğüt alıp-düşünür veya içi titrer-korkar." (Taha Suresi, 44) der. İnanmıyor diye gidip onu öldürün demez. İman edenlere düşen yalnızca tebliğ etmektir. O kadar! 

 

Bir yerde terör, şiddet, kan varsa bunu kaynağını dinde değil, dinsizlikte aramak gerekir. Elinde Kuran olması ve katliamlarını Allah için yaptığını söylemesi, o kişinin salih bir mümin ve tavrının da Kurani olduğunu göstermez. İslam'ı kötü göstermek isteyen herkes bunu taktik olarak yapabilir. Hiç araştırmadan, bilmeden ''müslümanlar katildir, vahşidir'' demek kolaya kaçmak olur. Ateist Çin'de de müslümanlara yapılan zulüm ve işkence ortada. Arakan'da müslümanlar diri diri yakılıyor. Geçtiğimiz yüzyıl ateist felsefeler yüzünden 200 milyon insan vahşice katledildi. Bu katliamlar,  yapanları bağlar. Tüm ateistler veya budistler şiddet meraklısı, zalim, acımasız... diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Aynı şey her görüntü için geçerli.


Bazen sosyal medyada ateist arkadaşların yorumlarına rastlıyorum. ''İslam'da şiddet var, acıma yok diyorlar. Allah neden çocukların ölmesine izin veriyor diyorlar'' Sonra bakıyorum aynı kişiler, Suriye'den gelen mültecilerin savaş ortamına geri gönderilmesi fikrini destekliyorlar. Oysa kadın ve masum çocukları o topraklara geri göndermek, onların ölmesi demek. Kadına, çocuğa ve şiddete bu kadar hassas olan kişiler, o kadın ve çocukların ölmesine vesile olacak kararları neden destekliyorlar? Müslüman sayısı azalacak diye avuçlarını ovuşturup, IŞİD'in müslümanları öldürmesinden neden haz alıyorlar? Ve aynı kişiler bu kafa yapısına sahipken İslam'ı eleştirme hakkını nereden buluyorlar?


Mehtap Gözükan

 


Facebook: https://www.facebook.com/MehtapGozukan

 

Twitter: https://twitter.com/MehtapGozukan




Bu yazı 1,320 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 20 Haziran 2016 Hadissiz Kuran Anlaşılmaz Diyenlere Sorularım Var!
    • 3 Mart 2016 Kuran Arapçadır, Ama Hükümleri Evrenseldir
    • 7 Ocak 2016 Ölülere Kuran Okunmaz, Kuran Diriler İçindir
    • 16 Aralık 2015 Peygamberin Hadisi Kuran'dır
    • 23 Kasım 2015 "Okumak, Düşünmek, Akletmek, Sorgulamak" Farz İbadettir
    • 29 Ekim 2015 Kuran'ı Resul Değil, Allah Açıklamıştır!
    • 14 Ekim 2015 Nisa 34'de Kadını Dövmek Yoktur
    • 6 Eylül 2015 Kuran'ı Hz. Muhammed mi Yazdı? (Haşa)
    • 25 Temmuz 2015 Tebliğden Ücret Almak Haksız Kazançtır!
    • 8 Temmuz 2015 Talak Suresi 4'de "Henüz" Adet Görmeyenler Kimler?
    • 29 Nisan 2015 Mirasta Erkeğe İki, Kadına Bir Pay Olması Haksızlık mı?
    • 11 Nisan 2015 Şahitlikte Bir Erkeğe İki Kadın Olmasındaki Hikmetler
    • 29 Mart 2015 Siz Kuran'ı Araplardan Daha mı İyi Bileceksiniz?
    • 7 Mart 2015 İslam'da Kölelik Yoktur!
    • 12 Şubat 2015 Resul ve Nebi Farkı/ Resule İtaat Ne Demek?
    • 16 Ocak 2015 Muhammed Suresi 4. Ayette "Boyunlarını Vurun" Değil, "Gözetleme Yerlerini Vurun" Der
    • 31 Aralık 2014 Şahitlikte Bir Erkeğe İki Kadın Olmasındaki Hikmetler
    • 12 Aralık 2014 Dinden Çıkanın Cezası Ölüm mü?
    • 22 Kasım 2014 Çocuk Yaşta Evlilik Kuran'da Yoktur!
    • 8 Ekim 2014 Kadınlar Adet Döneminde Namaz Kılabilir, Kuran Okuyabilir!

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,693 µs