En Sıcak Konular

Üzeyir Lokman Çaycı

Varoluş Üçgeni
Üzeyir Lokman Çaycı
6 Nisan 2012

AKPden uzaklaşanlar ALLAHa (C.C.) yakınlaşırlar



Amerikan desteğiyle işbaşına getirilen, 12 Eylül'ün ürünü AKP'li yöneticiler ve bunların uzantıları günâh denizi içerisinde yüzerlerken siz de bunlara destek oluyorsanız kara kara düşünmeniz gerekiyor. Kiliseler açmalar, camileri kapatmalar, yolsuzluklar, ılımlı İslâm denilerek İslâm'ı yozlaştırma girişimleri gibi yüzlerce tahribat, hukuksuzluk, zulüm sizi hâlâ uyandırmıyorsa ne diyebiliriz ki?
 
AKP'nin her projesini, her yaptığı işi şaibeli görmeyen bir anlayış aldanıştadır :  Muhalefet partileri AKP yöneticilerinin 12 Eylül'ü yargılama senaryolarına da balıklama atladılar! Yani AKP'nin oyununa geldiler !
 
12 Eylül darbesi AKP'nin yaptıkları karşısında solda sıfırda kalır! Henüz ister AKP'li olun, ister olmayın  acılar size dokunmadı. Sizi ağır ağır ve kademeli bir şekilde sıkıntıların içerisine itiyorlar. Yani alıştıra alıştıra olumsuzlukların içerisine sürükleniyorsunuz... Yarınlarda üzerlerinize içinden çıkamayacağınız  ya da taşıyamayacağınız sorunlar yüklenince çevrenizde sorumlu tutacak, bunu giderecek bir tek kişi dahi bulamayacaksınız!
                        
AKP sorun gideren bir parti değil problem üreten bir partidir !
 
AKP yöneticilerinin sizin bir parçanız olmadığını kavrayamadınız. İktidarda olan,  gazetelerde hataları kusurları, hukuksuzlukları, yolsuzlukları dile getirilmeyen, olumsuzlukları, adaletsizlikleri televizyonlarda aksettirilmeyen bir partinin yöneticilerinin havalarına, tanınmışlıklarına, bir küçük çocuğa bahsettikleri gibi astığım astık, kestiğim kestik şeklindeki tavırlarına, aldanır ya da imrenir, ülke menfaatlerini dışlayarak, inanç değerlerinizden uzaklaşarak destek olursanız, hem kendi günahlarınızı, hem de desteklediğiniz partinin mensuplarının  günahlarını katmerleştirirsiniz. Halbuki Peygamberimizin ifadesiyle «haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır»
12 Eylül'ün ürünü bir parti, zihniyet, kendilerini var eden 12 Eylül'ü, 12 Eylül'ün kalıntılarını asla yargılayamaz. Eğer yargılamak isteselerdi iktidara geldikleri ilk yıllarda ortaya çıkarlardı. Ben 12 Eylül'de Almanya'daydım. 11 Eylül 1980 tarihinde Aksaray'lı bir hemşehrimin evinde misafir idim. Geceye doğru Amerika'nın Sesi Radyosu Kenan Evren ve Arkadaşlarının darbe yapacağını duyurdu. Yani bu darbenin Amerika tarafından organize edildiği anlaşılıyordu. Ertesi günü yüzlerce gurbetçinin bir gün öncesinden duyduğu bu haber gerçekleşti.

12 Eylül darbesini  yaptıran kuvvet bugün AKP'yi iktidara getiren kuvvettir. Amerikan Büyükelçisi emir veriyor İran'dan alınan petrol miktarını %20 düşürün diyor. AKP anında düşürüyor. Olan Türk Milleti'ne oluyor ve benzin fiyatları rekor seviyeye çıkarılıyor ! 12 Eylül'ü yargılayabilecek kişilerin önce kendi iradeleriyle hareket etmeleri, millete bağlı olmaları, ALLAH (C.C.) rızası için hereket etmeleri ve bağımsız olmaları gerekir. Halbuki AKP yöneticilerinde bunların hiçbirisini göremiyoruz !

 

Zafer İlkokulu'nda öğretmenlerimden biri de Nihat TUĞRUL'du. Çok değerli insandı. Onun «Mart, mayıs, hem temmuz ağustosla orta kış, karakışla zemherir otuzbirer herbiri...» 31 gün süren aylarla ilgili bize öğrettiği bir tekerlemeydi. Oğullarından Latif TUĞRUL'un AKP'den istifa ettiğini duydum. Kendisini yürekten kutluyorum. AKP'den uzaklaşanlar ALLAH'a (C.C.) yakınlaşırlar.

Türk Milletinin bekası ve huzurunu düşünmeyen AKP yöneticileri bugüne kadar sergiledikleri hukuksuzluklar ve baskılar nedeniyle anayasa yapmaya yetkili olamazlar!
 
Arapça bilmek Müslüman olmak için yeterli mi ?
 
Osmanlı'yı sözde Arapça bilenler batırdı. Elli felli adamlar Müslüman kisvesi altında İngilizlerin kucaklarına oturdular.
Avrupa'da ana dilleri Arapça olan gençler durakların camlarını yerle bir ediyorlar, cinayet, gasp, insan yaralama, hırsızlık gibi suçların içerisinde yüzüyorlar. Uyuşturucu kullananlarla, satanlarla, tirit gibi sarhoş olanlarla iç içe yaşıyoruz. İslâmcı Terörist tabirleri kendileriyle medeniyetler arası ittifak, ya da dinler arası diyalog yapılacağından  bahsedilen Avrupa'lı dostlar tarafından özgürce, rahatça, tereddüt edilmeden kullanılıyor !
 
Siz hiç dünyada Hristiyancı  veya Yahudici Terörist tabirlerini duydunuz mu ? : Ebette hayır.
Pekiyi Müslümanları aşağılayan, onların maddi varlıklarına göz diken, onları eğitimsiz bırakanlar kimler? : Emperyalistler ve onların güdümlerine giren Müslüman ülkelerin yöneticileri!
 
Bugün göz göre Muhammed, Mustafa, Ahmet gibi isimler taşıyan gençler hırsız, terörist, suçlu diye anılıyorlar. Bu hazin manzaralar karşısında, Peygamber'e savdalı olduğunu söyleyenler, ALLAH için gözyaşı döktükleri görüntülenler, ALLAH'ın rızasını kazanmak için Kâbe yollarına düştüklerini söyleyenler neden suskunlar?
 
Demek ki Arapça bilmek Müslüman olmak için yeterli değil! Sizi bugüne kadar hovardaca din ticareti yapanlar bu yönde de aldatıyorlar. Amaçları eğitimi, eğitim alanlarını keşmekeşin içerisine sokmak... Çocuklarınızı kobay gibi kullanmak, bunalımların ve çıkmazların içlerinde bocalatmak. Beyinlerini, idraklerini algılarını, ülkülerini, istikballerini alt üst etmek. Ebetteki bu olumsuzlukları, sizi, çocuklarınızı düşünüyor gibi göstermelik açıklamalarla, sahte beyanlarla, sinsi oyunlarla size arzediyorlar. Sizin ise hiç gıkınız çıkmıyor. Adeta her AKP projesinin arkasında Cennet arıyorsunuz!
 
Emperyalizmin güdümüne giren bir dindarlık Cenab-ı ALLAH'la (C.C.)  bağlantılı, Peygamberimize (S.A.) sevdalı olamaz;  kan dökücüdür, bölücü ve yıkıcıdır.
 
Irak'tan getirilen radyasyonlu savaş artıklarıyla Türkiye'de karyola vb. ev eşyaları yaptırtılmasına sebep olanlar, göz yumanlar, seyirci olanlar çocuklarımızı, insanlarımızı tehlikeye atanlar, size soruyorum Müslüman ya da vatansever olabilirler mi?
 
BOP'a eşbaşkanlık yapanlara, Türkiye dahil Ortadoğuyu parçalama projelerinde görev alanlara destek olmak vatanseverliğin, dindarlığın, Müslümanlığın alâmeti değil. AKP'nin  emperyalist projelere hizmet eden, Türk Milletini dinle, imanla, dine ait unsurlarla aldatan bir parti olduğu artık gizlenmiyor!
 
Ülkemizi emperyalist istilalardan kurtarmak, milletimizi özüne döndürmek için AKP yöneticilerini, AKP'ye üye olanları ALLAH rızası için istifa etmeye çağırıyoruz !
 
Zafer İlkokulunda öğretmenimiz olan Rahmetli Nihat TUĞRUL'un oğlu Kamil TUĞRUL benim sınıf arkadaşımdı. Diğer oğlu Latif TUĞRUL'u da yakından tanıyordum. Latif TUĞRUL'un AKP'den istifa etmesi beni oldukça mutlu etti. Bu onurlu kararından dolayı ona ALLAH razı olsun diyor ve dua ediyorum. İslâm'ı Amerikancı bir zihniyete tabi olarak yaşamak, Amerika'dan emir alarak ülke yönetenlere arka çıkmak akıl işi değil !
 Peygamberimizin yakınlarının hatıralarıyla dolu, hadislerle korunması istenen Suriye ve Şam için emperyalistlerin emir ve telkinleriyle savaş çığlıkları atan, ülkemizi karanlığa ve uçuruma sürükleyen AKP yöneticilerine destek olma yerine ;  manen, hukuken ve insanca uyarılarda bulunmak her Müslüman'ın ve vatanseverin görevi olmalıdır!
 
Amerikancı bir İslâm'ın öncülüğünü yapan AKP'li yöneticilerin İslâm'ı yaşama ve yaşatma şansları yok. Bu zihniyeti yöneten, pişşt diye omuz üstünden aşağılayıcı bir işaretle çağrılma durumuna düşüren emperyalistlerin bu konuda ve bu şartlarda ne onları ne de onların yönettikleri Türk Milletini özgür bırakmaları söz konusu olamaz.
 
AKP'li yöneticilerinin Irak'ta 2 milyon Mûslüman katledilirken, binlerce çocuklara ve Mûslüman hanımlara Amerikan askerlerince tecavüz edilirken orada hiç demokrasi aradıklarını, insan haklarını savunduklarını gördünüz mü ? Boş verin göz yaşı dökmeyi, tepki göstermeyi, insan haklarını aramayı, Müslümanların haklarını ve hukuklarını savunmayı Müslüman kanı akıtan, tecavüzcü Amerikan Askerlerine gerine gerine ülkelerine sağ selim dönmeleri için yakarışta bulunmuşlar ve İncirlik hava üssünü kullandırarak  bu zulümlere katkıda bulunmuşlardır !
 
AKP yöneticilerinin göstermelik ataklarla İslam'ı savunuyor gibi propagandalar yapmaları, kanunlar çıkartmaları gerçek yüzlerini, tahribatlarını, içlerinde kurguladıkları karışık planları ne yazık ki gizleyemiyor. AKP yöneticileri Amerikancı bir politikayla mîllî hassasiyetlerimizi adeta katlediyorlar… 10 yıllık  iktidarları süresince bir tek fabrika dahi  açmadılar. Hukuku, adaleti tartışılır hâle getirdiler. Ehli olmayan insanlar köşe başlarına getirildi. Faili meçhul cinayetler, hapishaneler, icra daireleri, hacizler adeta zirveye çıkarıldı. Türk Ordusu'nu çökertme girişimleri ise bütün dünyada konuşuluyor, yazılıyor !
Kendi milletine biber gazını, coplamayı, tacizi, zulmü, adaletsizliği, haksızlığı  reva gören bir düzen onları hiç rahatsız etmiyor !
12 Eylül darbesinden daha ağır şartlar milletimizi perişan etti. Yuvalarına kadar yıkma tehditleri yüce milletimizin içini acıtıyor.
Size şunu ifade edeceğim, AKP'nin partizanca, bilim dışı, ülke şartlarını gözönüne almadan tahrip ettiği ya da yozlaştırdığı bütün kurum, müessese ve sistemlerin üreteceği sorunlar gün geçtikçe artacak !  Ameliyat masalarından  sık sık cenazeler kaldırılacak, bilgisiz profesörler, bunalımlı öğretmenler, gerçekleri ifade etmeyen konuşmacılar,  yalan haber yazan iftiracı gazeteciler, ülkelerinden habersiz yazarlar, Amerikancı din adamları, bölücülük yapan siyasetçiler, millete hizmet ademeyen devlet adamları, teröristlerle işbirliği yapmayı hizmet sayan görevliler, siyasetçilerden emir alarak karar ve hüküm veren hakimler ve savcılar türeyecek. Annelerini babalarını öldürebilecek hâle dönüştürülen çocuklar, öğretmenlerini döven öğrenciler ; kendi kaplarına sığamayan insanlar, karılarını et yığını gibi kabul edip hırpalayan ya da önemsemeyen kocalar günlük hayatın birer parçalarıymış gibi kabullenilip, tepki gösterilmeyecek ! Yani siz ve çocuklarınız bu ve buna benzer binlerce olayın içerisinde adetâ savrulacaksınız
 
Bu görüntülerin sahiplerine Müslüman diye destek olanlar bu partiden hemen istifa ederek, hatta bu kişileri, sözle, yazıyla uyararak tavır koymalıdırlar !
 
ALLAH'ın huzuruna Müslüman katliamı yapanlara, yaptırtanlara öncülük yapanlara,  destek olanlara, Müslüman'ı Müslüman'a kırdırtma gibi hazin ve vahim durumlara düşenlere arka çıkarak, üye olarak, alkışlayarak gitmeyiniz. Ölüm an meselesi. Sizi uyarıyorum. Bu manzaralar içinde AKP üyesi olup iman sahibi olmak mümkün değildir. Kendi kendinizi aldatmayın.
 
AKP'li yöneticilerin satacakları hiç bir şey kalmadı. Şu an tek yapacakları ticaret Mehmetciğin kanı ve Türk Milletinin gözyaşları üzerinedir. Çok geç olmadan,  ilimiz ve çevresi dahil bir çok vilâyetimiz yerle bir edilmeden sizi uyarıyorum. Bu ifadelerim gelecekte ve mahşerde size şahitlik yapacak!
 
Afganistan'da ölen askerlerimize şehit deme gafletine düşmeyiniz! Amerikan menfaatleri uğruna ölmeye hangi dinî hükümlere göre «şehit» diyebiliyorsunuz? Kur'an'a, Peygamberimize ve İslâm'a ters düşmeyiniz.
 
Partiler üstü bir anlayışla ülkenize, dininize, kendinize, kimliğinize, çevrenize, aklınıza sahip çıkın!
Bırakın para, koltuk, makam siyaset sevdasını da gerçekleri görün...
Tekrar Latif TUĞRUL kardeşimizi yürekten kutluyor, ona, yakınlarına, bana mektup göndererek duygularıma, ifadelerime katıldıklarını ifade eden AKP, CHP ve MHP milletvekillerine,  vatansever değerli insanlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum. ALLAH'a (C.C.) emanet olun.
 
Ankara, 05.04.2012
 
 
Selam ve sevgilerimle. 
Üzeyir Lokman ÇAYCI 
Concepteur industriel - Architecte d'intérieur
İç Mimar – Endüstri Tasarımcısı
55, rue Louise Michel
78711 Mantes la Ville
FRANCE
 
uzeyir.cayci@free.fr
  

http://www.artmajeur.com/serap/
http://artsrtlettres.ning.com/profile/UEzeyirLokmanCAYCI
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002998118127
http://www.haberevet.com/haber/20110412/312336/siir-sevenlerin-cok-yakindan-tanidigi-dev-bir-isim-uzeyir-lokman-cayci.html 
http://fr.linkedin.com/pub/%C3%BCzeyir-lokman-%C3%A7ayci-fransa/44/2a/949
http://tr.netlog.com/uzeyirlokmancayci
 
 

Resim  :  Üzeyir Lokman ÇAYCI

 

 



Bu yazı 1,095 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Mart 2016 Harem Konusu
    • 12 Şubat 2016 Ordu ve siyaset
    • 16 Ocak 2016 Muhalefet partileri nasıl şekillendirildi?
    • 31 Ekim 2015 Seçimler Ve Türkiyemiz
    • 3 Eylül 2015 Tilki
    • 22 Ağustos 2015 Öfkenin Bir Ucu
    • 25 Temmuz 2015 Ah Ahmet Vefik Paşa Ah!
    • 12 Temmuz 2015 AKP'li yöneticilerin suç ve günah işleme özgürlükleri
    • 8 Aralık 2014 Geçmişteki zulüm tezgahı bu kez AKP tarafından kuruldu!
    • 12 Kasım 2014 Eğitim Sisteminin Ve Ahlakın Çürütülmesi İçin
    • 9 Ağustos 2014 Kime oy vereceğiz ?
    • 25 Haziran 2014 Atatürkçesine
    • 20 Ocak 2014 Onu susturun!
    • 20 Aralık 2013 AKP yöneticileri ve dindar gençlik SAFSATALARI
    • 2 Aralık 2013 Aynadaki Adam
    • 19 Kasım 2013 İstanbul
    • 11 Kasım 2013 Atatürk Ve Ayhan Baran
    • 20 Ekim 2013 Evet Tayyip dünya lideri!
    • 30 Ağustos 2013 İstiklali olmayanın istikbali olamaz!
    • 3 Temmuz 2013 Hıyarname

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,456 µs